PDA

View Full Version : Gliwice i okolice.

seremene
07-27-2007, 19:35
Potrzebuje informacji o studiach tatuazu w Gliwcach. może dziarał sie ktos w alabama studio i jaka opinia na temat tego studia ? i innych w gliwicach ?:)

hatecore
07-30-2007, 11:12
ello, nie widziałem na zywo prac tego goscia z alabama studio ale wszedłęm na ich galerie i jestem załalmany , ich poziom jak na studio jest bardzo słaby, u mnie w miescie chłopaki po domach brzeczkami lepsze prace robią ,
mogę tobie z czystym sumieniem polecić
toffiego z ART-LINE TATTOO Z RYBNIKA:
http://www.artline-tattoo.com/
I JESZCZE STUDIO TATUAZU PRYKAS I GIZOL TEŻ Z RYBNIKA:
http://www.prykasigizol.com.pl/

JAK WYTATUJESZ SIĘ U KTÓREGOŚ Z NICH , NA PEWNO BEDZIESZ ZADOWOLONY
WARTO CZASMI KUILKA KILOMETRWÓ ZROBIC NIŻ MIEĆ NA SKÓRZE DO KONCA ZYCIA COS SPAPRANEGO
ZOBACZ JAKI TU NIERÓNY I POSZARPANY KONTÓR , JAKIE CIENIE PADACZNE:
http://gallery.alabamatattoo.pl/05.html

TO JEST STRASZNE , JAK ON MOZĘ COŚ TAKIEGO ZAMIESZCZAĆ W GALERII:
http://gallery.alabamatattoo.pl/06.html

A TA PRACA BYŁA W DZIALE NAJNOWSZE, STRASZNY KONTÓR , A CIEN TO JUZ STRASZNA PADACZKA , NIE MÓWIĄ JUŻ O BŁEDACH W RYSUNKU, ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TEGO STUDIA:
http://www.alabamatattoo.pl/new/tn_22.html

TO TYLE POZDRO

stefan
07-30-2007, 12:54
elo,

Dobrze, że jest to forum - jak napisal hatecore tatuaż jest na cale zycie i trzeba uważać gdzie sie robi jak zobaczylem te prace to totalna zalamka, poprostu kaletctwo i tyle.

seremene - jedz tam gdzie masz podane linki bo te tatuaze to niebo a ziemia :)

pozdro thx dla hatecore!!

hatecore
07-30-2007, 16:00
dziekować , ja tatuaze robie już koło 12 lat wiec jeden rzut oka i mogę powiedzieć , czy koleś ma dobra technikę czy nie a, wiedzę na temat sceny w polsce tatuatorskiej tez jakas posiadam , wiec jak tylko bede mogł to pomoge , pozdro

seremene
07-31-2007, 18:26
chcialem sie poradzić kogoś kto zna sie w temacie. maszracje wybiorę sie do rybnika. pieniadze niegraja przecierz roli i kilometry bo to jest cos co ma byc na cale życie.:

seremene
08-03-2007, 20:24
hardcore a znasz tych ludzi z rybnika osobiście?. wiem ze ten ze stronki artline to mistrz w tym fachu heh i ci drudzy tez maja spoko dziarki w galeri .

hatecore
08-07-2007, 12:22
Tych Ludzi ,ale Nie Jestesmy Jakimis Tak Dobrymu Kumplami Widziałem Sie Z Nimi Na Jakiś Konwencjach , Zamienilismy Jakieś Zdawkowe Słowa I Tyle , Czesciej Przez Jakieś Gg Lub Inne Fora Dla Tatuoatorów, Ja To Wogóle Nam Bardzo Duzo Osób Ze Sceny Tattoo Al E Wirtualnie Heheh, Piszemy Ze Soba Maile , Na Gg Czesto Jestesmy Dobrymi Kumplami Ale Fizycznie Nie Widzielismy Sie Ani Razu Heheheh,

W Art-line W Rybniku, Włascicielm Był Ktos Inny Ale Sprzedał Czy Jakos Tak Studio Chłopaczkowi O Ksywie Toffii I To Jest Jego Studio Teraz , Koles Jest Bardzo Dobry , Szybko Się Rozwija I Jest W Czołowce Tego Kraju W Te Klocki, Jezdzi Po Konwentach Duzo Nagród Zdobywa Bardzo Duzo Praca Autorskich Robi , Sam Mam Zamiar Kiedyś Podłozyć Jakis Kawałek Swojej Skóy Pod Jego Igły, To Tyle Pozdro

MIKA28
08-07-2007, 15:10
no prace na stronie art line z rybnika to jakieś stare foty, widziałam duzo prac w gazetach i na róznych stronach toffigo i gosc wymiata okrutnie , lubie bardzo jego pracem autorskie w cieniach rewelacja,a oprócz tego to słyszałam ze jest miałym gosciem, dla klienów,

MIKA28
08-07-2007, 15:32
TOFFIEGO PRACE TO TU JEST LINKA DO JEGO PRIFILU NA PYSPACE , POZDRO

http://www.myspace.com/tofi_tattoo

hatecore
08-08-2007, 10:11
dzieki za tego linka , mam toffiego w friendsach na myspace heheheh i nie mogłem namierzyć jakiegos linka do jego prac, bo też chciałem tu wrzucic

phoenix
10-04-2007, 05:45
witam
chcialabym troche odswiezyc temat... i zapytac o nastepujace studia:

1. http://www.blackskulltattoo.com/ - zabrze
2. http://www.devil.livenet.pl/angel/ - ruda slaska
3. http://www.sauron.alpha.pl/glowna.htm - ruda slaska

czy ktos sie orientuje na ile mozna im zafuac i ktory lepszy? przyznaje sie bez bicia ze sie kompletnie nie znam i nawet po galerii nie jestem w stanie stwierdzic czy dane studio robi dobra robote czy niekoniecznie...

a za jakis miesiac planuje wykonanie swojego pierwszego tatuazu i chcialabym zeby wyszedl cacus glancus

no i to tak w sumie tyle... za jakiekolwiek info bede wdzieczna bo chce zrobic raz a dobrze!!! :)
ewentualnie biore pod uwage wczesniej wspominane studio w rybniku chociaz ciezej by mi sie bylo tam dostac niz do tych wymienionych wyzej salonow...

hatecore
10-04-2007, 14:43
tych wszytkich studii któe wymieniłaś najlepsze jess studio SAURON, , znam Marka który tam dziara i jest on super profesjonalista , ma dobrą technikę , jest utytuowanym tatuatorem, w polsce i, za granica , polecam

phoenix
10-04-2007, 21:11
dzieki wielkie za odpowiedz

Bix91
10-29-2007, 17:47
miałbym jeszcze prosbe, moglby mi ktos powiedziec czy black skull tatoo to dobry zakład bo do zabrza mi najłatwiej dojechac z gliwic

hatecore
10-30-2007, 12:29
wejdz w galerię i zobaczy czy poziom ich prac odpowiada twoim oczekiwaniom, jezeli tak to pojedz tam wczesniej , zobacz co to za ludzie , zwróc uwagę na ich podejscie do ciebie jako klienta, zobaczy czy jest schludnie czysto zapytaj czy maja autoklaw popros zeby tobie pokazali go , podczas tatuwoania zwróć uwagę czy igły są rozpakowywane przy tobie , czy wszysko na około ciebie a czego dotyka dziarajacy jest pozawijane w folie , nie dopuszczalne jest palenie fajek przez dizarajacegow trakcie zabiegi i tym podobnych rzeczy, po prostu bądz czujny , powodzenia

Bix91
10-30-2007, 14:36
chodzilo mi zeby ktos kto sie zna na tatuowaniu zobaczyl ich galerie i powiedzial czy dobrze robia czy jak w alabamie slabo

hatecore
10-30-2007, 15:46
tak samo jak inni artysci majas woją kreske , styl itd ,ciezko jest to oceniać to tobie ich styla ma się podobać , mogę tylko napisać ze patrzac na ich prace mają technike opanowaną na jakim tam przyzwoitym poziomie a co do artystycznej jakosci , rysunku itd to rzecz gustu, to tyle

ps od alabamy sa o niebo lepsi , to tyle

Bix91
10-30-2007, 18:45
dzieki za rade chyba sie wybiore do zabrza i sie zorientuje co i jak

Mili
11-26-2007, 13:18
ello,
chcialam zapytac czy ktos moze wie cos wiecej na temat Art Studio tattoo w gliwicach przy ulicy sredniej (boczna rynku), wiem tylko tyle, ze dziara tam Marek, ale nie wiem czy dobrze to robi, a chcialam sie tam wybrac... sama po zdjeciach nie potrafie ocenic czy jest dobry w tym fachu, czy tak jak w przypadku allabamy lepiej zrobie jak sobie odpuszcze... byl tam ktos moze??

hatecore
11-26-2007, 14:34
ja znam dwa takie studia w polsce, jedno jest w poznaniu i kolega z tego studia trochę udziela się na tym serwisie a druge jest z Rybnika ,i dziara w nim toffi i kosa , obydwa studia moge polecic z czystym sumieniem , są to naprawdę dobre studia

a co do art line z gliwic to nie amm pojecia co to za studio , nie słyszałem o takim , pozdrawiam

Mili
11-26-2007, 15:45
a moze to studio funkcjonuje pod inna nazwa, co prawda na "szyldzie" widnieje Art Studio Tattoo, ale na necie znalazlam studio tatuazu pod tym samym adresem o nawie Olokon, niestety nic poza tym wiecej o tym nie pisza, bo stronka ma jakisc blad i nie chce sie otwierac do konca :((

Husarz
11-28-2007, 22:57
Witam wszystkich.Mam pytanie odnośnie tej Alabamy,bo oglądalem tą dziarę z linka i nic tam złego nie mogę zobaczyć, nawet mi się podoba.Pytam, bo wybieram sie coś zrobić a Alabama ma dobrą sławę w Gliwicach pod względem sterylności i jakości prac,a tu taka jazda i trochę się skołowałem.

toman
11-28-2007, 23:59
witam,

nikt nie jedzie poprostu widac slaby poziom odrazu tego studia porownujac je innymi w okolicach. ale jesli tobie sie podobaja ich prace, kazdy inaczej patrzy na tatuaz.

jesli maja taka dobra slawe to widac ze ludzie w tym miescie nie widzieli dobrych prac ;)

pozdro

John Rambo
05-28-2008, 15:18
Jeśli chodzi o Alabamę to dziarałem się tam już kilka razy i jestem zadowolony. A w życiu widziałem już niejedną dziarę i niejedną spapraną. Zresztą koleś z alabamy robi też dużo retuszy, widziałem fotki i jestem pod wrażeniem. Prawda jest taka, że od kiedy mają nowego dziaracza to w Gliwicach konkurencja jest o rok świetlny za nimi, a na śląsku są w tej chwili w czołówce. Ale stronkę mają faktycznie nędzną i dawno nie aktualizowaną.

levin
08-20-2008, 13:35
a ja chcialem sie dowiedziec czegos wiecej o artline w Rybniku a konkretnie o ludziach tam pracujacych. O Toffim slyszalem ze jest dobry, a nawet bardzo dorby, a jak sprawa ma sie z 'Kosa' i 'Enzo' ? czy ktos o nich slyszal, czy ktos sie u nich dziaral? Pozdrawiam

Shtojer
08-20-2008, 18:28
Tofi - bardzo bolesna sprawa, ale oplacalna, swietny w swoim fachu(zapraszam na zwiedzenie fotek z tattoofest, w tym jego pracy na tattoobattle) :) Kosa rownierz numero uno, mi osobiscie bardzo podchodzi jego technika. Enzo widzialem tylko kilka jego prac, ale nie moge powiedziec zlego slowa o nich.

Bix91
08-29-2008, 22:21
Ja polecam wam Blackskull tattoo w zabrzu. Dzisiaj zrobilem tam sobie swoją pierwszą dziarke, wyszlo zajebiscie postaram sie jutro wzucic foto. Tatuator tez jest spoko i jak to czyta to go pozdrawia koles od psycho tattoo xD

Apiska
09-06-2008, 16:03
Kilka dni temu zrobiłam sobie tatuaż w studio Art line w Rybniku.Tatuaż wykonał Kosa.
Szczerze polecam :)

hornikm
10-21-2008, 13:54
Witam wszystkich.

Koledzy męczą tutaj Alabame, kiedyś stworzyłem dla nich stronkę (obecną) zrobiłem sobie u nich mój pierwszy tatuaż nie żałuje, wtedy wydawał mi się super, ze studiem rozstaliśmy się w takich czy innych okolicznościach nie temat na forum publiczne. Koniec końców tatuaż nie został skończony. Teraz nadszedł czas na skończenie wybrałem sobie D3XS z Gliwic nie widziałem tu komentarzy na temat tego studia, macie może jakieś opinie na ich temat ?

A to jest to co popełnili na mnie w Alabamie
http://www.alabamatattoo.pl/new/tn_14.html

Pozdrawiam Michał

matchbox20
04-05-2011, 15:59
ja ostatnio zrobilam swoj pierwszy tatuaz... dlugo zastanawialam sie nad salonem jaki wybiore... przez przypadek trafilam na BLACK ART w Gliwicach... to nowy salon tatuazu... zdecydowalam sie i ani przez chwile nie zalowalam wyboru!! tatuazysta bardzo sympatyczny i moim zdaniem bardzo zdolny!! salon nowy, bardzo czysty... moj tatuaz robilam na lopatce... bolu wcale nie czulam... po tygodniu uwazam tatuaz za wygojony (tak wiem to jeszcze nie koniec regeneracja naskorka itp..) ale spokojnie moge powiedziec ze zadnych poprawek nie potrzebowalam i tatuaz wyglada super!! kiedy zdecyduje sie na nastepny tatuaz na pewno zrobie go w Black Art... robota super i uwazam ze ceny ma konkurencyjne wiec po co przeplacac... na stronie www.blackart.cba.pl jest kontakt... mozna dzwonic, pisac... (szybka odpowiedz...)... ogolnie uwazam ze super i bardzo polecam!!

Eclypsy
04-07-2011, 20:12
Podpinam się pod dobrą opinię o Black Art.
Pierwszy tatuaż robiłam w Dragonie w Katowicach i wyszło świetnie, ale cena powaliła.
Atmosfera była miła, ale milcząca.
Tutaj natomiast zupełnie inna bajka. Nie dość, że cena baaardzo przyzwoita, to klimat świetny, zero stresu. No i dziarka wygląda jak trzeba :)

D3XS
07-13-2011, 15:22
Cześć tu Marek ze Studia D3XS Tattoo Orchestra. Nie zamierzam krytykować innych gliwickich studiów. Po prostu sprawdźcie nas i zobaczcie jaka jest jakość prac, które wykonujemy. Przede wszystkim są to prace autorskie, a nie żadne wzory ściągnięte z netu. Niedługo pokażemy na stronce dział z coverami i wtedy zobaczycie prace innych gliwickich studiów i to jak zostały zakryte ;) To my jeździmy na festiwale tatuażu i zdobywamy na nich nagrody, to my robimy duże i bajecznie kolorowe prace. Robimy dużo portretów, tatuaży 3D i dopasowujemy daną kompozycję do miejsca, które będzie tatuowane. Jeżeli przychodzicie do jakiegokolwiek studia to dokładnie je sprawdźcie, a przede wszystkim obejrzyjcie portfolio i zapytajcie, czy na zdjęciach są tatuaże zrobione przez artystę, który Wam będzie robił tatuaż. Jeżeli te prace Wam sie podobają to zróbcie tam tatuaż, jeżeli nie to nie warto, a jeżeli dane studio nie ma portfolio ze swoimi pracami tylko jakieś wydruki z internetu, to od razu stamtąd uciekajcie. Pozdrawiam - D3XS.COM :D