PDA

View Full Version : Folia czy gaza

maniecki23ix
02-27-2010, 16:40
Mam pytanko co mam stosować folię czy gazę bo są różne opnie. Będe musiał cos stosowac na noc i na dzien jak będe szedł na zajęcia a tak to będe w pokoju to będe chodził bez niczego. Liczę na wasza pomoc.

dziarus
02-27-2010, 16:55
folia i nie przesadzaj z jej noszeniem

maniecki23ix
02-27-2010, 17:01
Jak rozmawaiłęm z gościem który będzie mnie dziabał to powieidział że gaze mam stosować. Tatuaż ma być na wewnątrznej stronie bicepsu i niewiem czego używac w formie ochronnej?? wiec niewiem

maniecki23ix
02-27-2010, 17:42
Zwykła folia spożywcza wystarczy czy jakas inna musi być??

dziarus
02-27-2010, 18:14
jak chcesz to sobie gazę stosuj pamiętaj jednak że gazę jak przyłożysz do maści to ci się kuku zrobi .Folia może być spożywcza.

maniecki23ix
02-27-2010, 20:23
To będe stosował folie. Ale mam pytanko czy moge dziare trzymać we folii do 4 godz jak będe na zajęciach?? Mam zamiar wtedy dać troche więcej maści. Z góry dzięki

CHFH1488
02-27-2010, 20:35
Najlepiej nie stosować niczego ja swoich tatuaży nie zakrywałem niczym ani gazą ani folią to jest głupota. Gdy masz coś rozciętego zakrywasz to folią ? Tatuaż to też rana która potrzebuje powietrza

pitrek681
02-27-2010, 22:50
ja tam nie wiem ale o ile nie masz jakiejs brudnej roboty to nie musisz tego zakladac jesli jednak jest to miejsce ktore szybko sie wyciera to posmaruj troszke wiecej ale uwazaj na niego zeby ta2 nie byl zbyt suchy

maniecki23ix
02-28-2010, 08:57
Jak będe wdomu to nie bede nic nosić tylko że jak będe na zajeciach to będe musiał stosować folię aby ta2 sie nie ocierał o koszulkę. Tylko mam pytanie czy moge trzymać go pod folią do 4 do 5 godzin??

dawidEf
02-28-2010, 09:34
wg mnie sprawa wyglada tak:
smarujesz i zakladasz folie przez 4 dni, myjac i smarując tatu co ok 4h (minimum 4 dni, bo z reguly po tym czasie schodzi pierwsza skora z tatuazu i wstepna faza gojenia jest zakonczona, mozliwe ze trzeba ponosic folie 1-2 dni dluzej).

nie sluchaj matolow co mowia ze nie trzeba zakladac foli, nie smarowac, albo zakladac gaze bo sobie zrobisz krzywde. swierzy tatuaz bardzo latwo moze przykleic sie do gazy lub koszulki i próbujac sciagnac ubranie wyrwiesz sobie kawalek tatuazu.

pod folia tatuaz o wiele szybciej sie goi. bez foli dochodzi do przesuszenia (chyba ze nie nosisz ubrania na tatuazu) poniewaz cala masc wsiaka w ubranie a nienawilzona skora tworzy strupy, ktore goja sie o wiele dluzej i same w sobie pogarszaja jakość tatuażu.

maniecki23ix
02-28-2010, 10:06
miałem zamiar chodzić z odsłoniętym ta2 w domu specjalnie z podwinietym rekawem, folie będe zakłądał na czas kąpieli pod prysznicem i na zajęcia. Na czas tych 4 do 5 godzin dac troche więcej maści na ta2 pod folie czy tyle samo co zawsze??

dawidEf
02-28-2010, 10:39
nie musisz dawac wiecej masci, nie musisz tez zakladac foli pod prysznic chociaz tu zdania sa podzielone. ja nigdy nie zakladam foli pod prysznic. z doswiadczenia wiem ze jak sie tatu zamoczy to nic sie nie dzieje. najwazniejsze jest zeby nie moczyc tego przez godzinne w wannie bo wtedy odmoknie, ale jak normalnie umylem tatuaz przy okazji brania prysznicu to nigdy nic sie nie dzialo. osusz tylko zaraz po wyjsciu swoja dziarke papierowym recznikiem, przykladajac, nie przecierajac. milego gojenia;)

YvonneS
03-01-2010, 19:48
Ani folia ani gaza.
I nie słuchaj matołów co każą ci przez cztery dni nosić folię bo to idiotyzm do kwadratu.
Folię zakłada się tylko wtedy kiedy nie ma się innego wyjścia, czyli poza domem, w pracy, szkole lub podczas snu, ale niekoniecznie. W domu to gówno ściągasz i dajesz skórze oddychać, smarując maścią ale też nie do przesady i tyle. O moczeniu była mowa więc sobie daruję.

Pinhead
03-01-2010, 21:14
Tak jak przedmowczyni. Z naciskiem na "niekoniecznie". Chyba ze masz wysokie prawdopodobienstwo, ze czyms zabrudzisz rane.