PDA

View Full Version : Farby

SicBastard
12-20-2011, 13:41
Witam, aktualnie pracuje na farbie kuro sumi outliner.

http://arstattoo.pl/images/kuro_outline_6oz_soft.jpg

Wszystko bylo cacy, poki jeden klient nie wrocil do mnie z pretensjami ze czern tatuazu nie jest wystarczajaco czarna. Sam mam tatuaz robiony ta farba i u mnie trzyma sie bardzo dobrze, a gdy zobaczylem zagojony tatuaz u niego, rzeczywiscie minimalnie podchodzil pod granat. Co prawda klient zaczal panikowac i chcial zeby tatuaz wygladal idealnie, jak tuz po zrobieniu. Dodam jeszcze ze ma dosc ciemna karnacje skory, nie chodzil na solarium etc. Co moze byc powodem blakniecia? Zla pielegnacja? Moja wina? Dotychczas nikt nie narzekal na blakniecie czy niebieskawy wyglad.

Coz, nie mam zamiaru byc posadzany o spieprzona prace, wiec przychodze tu z pytaniem: Jakich farb uzywacie, jaki pigment jest najlepszy, co mam zamowic specjalnie dla niego, zeby nie mogl mnie posadzic o oszczedzanie na tuszach?

Aktualnie nie dysponuje zdjeciem, apdejta zrobie dopiero po nastepnej sesji.

marcinjaworsky
12-20-2011, 14:37
Znam ten pigment i uważam że jest bardzo dobry. Nie sądzę więc że może to być jego wina tym bardziej że kupowałeś go w pewnym źródle.
Być może za głęboko pojechałeś i po zagojeniu zrobiło się wrażenie takie odcienia.

haliboy
12-20-2011, 15:33
ja juz jade na tym tuszu 2 lata i wszystko elegandzko poza jadna dziara - moja na nadgarstku ale to bylo powodem zlej pielegacji za czesto mylem i smarowalem przez co ona jest bardzej zielonawa niz czarna poza tym nigdy nie mialem zadnych problemow z zadnym klientem jesli chodzi o wyblakniecie, moze nie wstrzasles tuszm przed nalaniem do kubeczka i dziarales hmmm nie w pelni czarnym barwnikiem :)

Obelix
01-01-2012, 14:59
to jak często myłeś ze ci zieleniał :) ?i czy farby kolorowe kuro- sumi są dobre ?

haliboy
01-02-2012, 11:54
zbyt czesto minimum 4 razy dziennie co do kolorkow to ja mam intenze i zadko nimi pracuje bo glownie robie czarno biale :)