View Full Version : Farba do włosów a ta2 ?
Witam, niedługo robie swój pierwszy tatuaż i jestem ciekawa jak ma się ostrzeżenie, zawarte na opakowaniu każdej farby do włosów, o wzmocnionej podatności na alergię, jakieś powikłania itp. przy osobniku farbującym, który posiada ta2? Dziewczyny jak to u was wygląda? czy komuś coś się przydarzyło po farbowaniu? czy robicie próbę przed każdym farbowaniem??
Zartujesz chyba?
Alergia na farbę może wystąpić miejscowo tzn. na głowie a nie na ciele, no chyba ,ze posmarujesz farbą całe ciało w tym miejsca wytatuowane.
Owszem, w niektórych wypadkach nie zaleca się rozjaśniania włosów np. podczas pierwszego trymestru ciąży ale nigdy nie słyszałam o wpływie farby do włosów na tatuaż.
Farba do wlosow nie wywiera zadnego wplywu na tattoo chyba ze masz go na glowie jest swiezy i kladziesz farbe wtedy moga wystapic jakies kaplikacje jesli masz w innym miejscu tattoo to nie ma na to wplywu pamietajac o jednym (farba do wlosow jest to srodek na bazie chemicznym jesli niewazne na jaka rane go przylorzysz to beda nieprzewidziane kaplikacje byle by nie na swierza dziarke) pozdrawiam
Niestety nie żartuję i nie chodzi mi tutaj o tatuaże między włosami na głowie, tylko w jakimkolwiek miejscu na ciele . Ostrzeżenie znajduje sie na każdym opakowaniu
Ale farby do wlosow uzywasz na na glowie chyba ze farbujesz miejsca lonowe bo tez sie spotkalem z takimi przypadkami ale jesli masz tatuaz np na lopatce czy gdziekolwiek indziej to spokojnie mozesz farbowac wlosy z zastrzezeniem czy aby na glowie nie masz jakiej otwatrej rany chyba ze naprawde to jest ciezka chemia ale moja znajoma tez miala kiedys tatuaz i nie miala zadnych kaplikacji ktore zle wplynely na jej swiezy tattoo podczas farbowania wlosow wiec mysle ze nie ma sie czego obawiac pozdrawiam
Ostrzeżenia dotyczą wystąpienia reakcji alergicznych na skórze głowy, chyba, że masz w tym miejscu tatuaże, wówczas moze wystąpić jakaś niespodziewana reakcja.
Dzięuje za wszelkie wyczerpujące odpowiedzi na temat tatuażu na głowie(nie wiedziłam nawet,że są aż takie modne). Jeżeli chodzi o moje pytanie to znalazłam już na nie odpowiedź, gdyby to kogoś intersowało : Chodzi tutaj raczej o tat z "czarnej henny" (?)Wysokie stężenie PPD w preparatach do tatuażu opartych na czarnej hennie oraz aplikacja na skórę bez późniejszej neutralizacji mogą prowadzić do powstania uczulenia. Uczulenia są szczególnie prawdopodobne jeśli konsumentka farbuje włosy regularnie po zastosowaniu w przeszłości przynajmniej raz tatuażu czarną henną. Dermatolodzy notują stały wzrost liczy takich przypadków. Wydaje mi się, że robienie prób w zupełności wystarczy
pozdrawiam
Tatuaże wykonywane z henny są zupełnie inne. Są to obrazki malowane na ciele gdzie barwnik nakłada się na skórę a nie wprowadza pod nią ,jak to mam miejsce w przypadku tatuażu permanentnego. W takich wypadkach może dojść do reakcji alergicznych.
dropsikk
01-08-2009, 00:09
oooo nie..........brak slow....wybaczcie ale to najglupszy temat jaki w zyciu przeczytalem
oooo nie..........brak slow....wybaczcie ale to najglupszy temat jaki w zyciu przeczytalem
Dlaczego? Przecież każdy ma prawo zapytać.
Dziewczyna po prostu pomyliła zwykły tatuaż z ozdobami wykonywanymi henną a jest w tym sporo racji, bo takie "tatuaże" mogą uczulać.