PDA

View Full Version : Farba do włosów a ta2 ?

aga
12-07-2008, 14:41
Witam, niedługo robie swój pierwszy tatuaż i jestem ciekawa jak ma się ostrzeżenie, zawarte na opakowaniu każdej farby do włosów, o wzmocnionej podatności na alergię, jakieś powikłania itp. przy osobniku farbującym, który posiada ta2? Dziewczyny jak to u was wygląda? czy komuś coś się przydarzyło po farbowaniu? czy robicie próbę przed każdym farbowaniem??

YvonneS
12-07-2008, 15:08
Zartujesz chyba?
Alergia na farbę może wystąpić miejscowo tzn. na głowie a nie na ciele, no chyba ,ze posmarujesz farbą całe ciało w tym miejsca wytatuowane.
Owszem, w niektórych wypadkach nie zaleca się rozjaśniania włosów np. podczas pierwszego trymestru ciąży ale nigdy nie słyszałam o wpływie farby do włosów na tatuaż.

Wojtas
12-07-2008, 15:40
Farba do wlosow nie wywiera zadnego wplywu na tattoo chyba ze masz go na glowie jest swiezy i kladziesz farbe wtedy moga wystapic jakies kaplikacje jesli masz w innym miejscu tattoo to nie ma na to wplywu pamietajac o jednym (farba do wlosow jest to srodek na bazie chemicznym jesli niewazne na jaka rane go przylorzysz to beda nieprzewidziane kaplikacje byle by nie na swierza dziarke) pozdrawiam

aga
12-07-2008, 16:00
Niestety nie żartuję i nie chodzi mi tutaj o tatuaże między włosami na głowie, tylko w jakimkolwiek miejscu na ciele . Ostrzeżenie znajduje sie na każdym opakowaniu

Wojtas
12-07-2008, 16:05
Ale farby do wlosow uzywasz na na glowie chyba ze farbujesz miejsca lonowe bo tez sie spotkalem z takimi przypadkami ale jesli masz tatuaz np na lopatce czy gdziekolwiek indziej to spokojnie mozesz farbowac wlosy z zastrzezeniem czy aby na glowie nie masz jakiej otwatrej rany chyba ze naprawde to jest ciezka chemia ale moja znajoma tez miala kiedys tatuaz i nie miala zadnych kaplikacji ktore zle wplynely na jej swiezy tattoo podczas farbowania wlosow wiec mysle ze nie ma sie czego obawiac pozdrawiam

YvonneS
12-07-2008, 16:31
Ostrzeżenia dotyczą wystąpienia reakcji alergicznych na skórze głowy, chyba, że masz w tym miejscu tatuaże, wówczas moze wystąpić jakaś niespodziewana reakcja.

aga
01-05-2009, 11:24
Dzięuje za wszelkie wyczerpujące odpowiedzi na temat tatuażu na głowie(nie wiedziłam nawet,że są aż takie modne). Jeżeli chodzi o moje pytanie to znalazłam już na nie odpowiedź, gdyby to kogoś intersowało : Chodzi tutaj raczej o tat z "czarnej henny" (?)Wysokie stężenie PPD w preparatach do tatuażu opartych na czarnej hennie oraz aplikacja na skórę bez późniejszej neutralizacji mogą prowadzić do powstania uczulenia. Uczulenia są szczególnie prawdopodobne jeśli konsumentka farbuje włosy regularnie po zastosowaniu w przeszłości przynajmniej raz tatuażu czarną henną. Dermatolodzy notują stały wzrost liczy takich przypadków. Wydaje mi się, że robienie prób w zupełności wystarczy
pozdrawiam

YvonneS
01-05-2009, 12:56
Tatuaże wykonywane z henny są zupełnie inne. Są to obrazki malowane na ciele gdzie barwnik nakłada się na skórę a nie wprowadza pod nią ,jak to mam miejsce w przypadku tatuażu permanentnego. W takich wypadkach może dojść do reakcji alergicznych.

dropsikk
01-08-2009, 00:09
oooo nie..........brak slow....wybaczcie ale to najglupszy temat jaki w zyciu przeczytalem

YvonneS
01-08-2009, 11:27
oooo nie..........brak slow....wybaczcie ale to najglupszy temat jaki w zyciu przeczytalem

Dlaczego? Przecież każdy ma prawo zapytać.

Dziewczyna po prostu pomyliła zwykły tatuaż z ozdobami wykonywanymi henną a jest w tym sporo racji, bo takie "tatuaże" mogą uczulać.