View Full Version : dziwny siniec
Witam,
jakies 2 tyg temu zrobiłam sobie tatuaż, są to dwa ptaki po wewnętrznej stronie ramienia i przedramienia. Praktycznie od razu zrobił mi się dziwny siniec wokół wzoru, jest taki fioletowo-niebieski, nie boli i nie zmienił koloru. Byłam w salonie, ale tatuatorka powiedziała, że pierwszy raz coś takiego widzi. Czy ktoś ma pomysły co to może być?
Dzięki za pomoc!
Możliwe że ci się rozlał bo siniak po takim czasie powinien zejść wrzuć fotę to będzie łatwiej ocenić co się dzieje z twoim tatuażem.
Właśnie starałam się wykluczyć możliwość rozejscia, stąd moja wizyta w studiu, ale brzegi są ostre a siniec wokół dość duży. w tym samym czasie robiłam sobie też tatuaż na stopie i z nim jest wszystko ok, a problem jest tylko po wewnętrznej stronie ręki.
jeśli masz kontury ostre to na bank masz siniaka ,zejdzie więc się niema co martwić.
zamieszczam zdjecie troche romazane - siniak jest najbardziej widoczny w bialym swietle. Co raz bardziej sie martwie bo ani troche sie nie zmniejszyl ani nie zmienil koloru :( bede wdzieczna za sugestie i wszelkie opinie
No krwiaka masz i tyle.
A to szybko nie zniknie. Nie musisz się martwić.
Stawiam na siniaka spoko zejdzie
Podobne krwiaki występują podczas pobierania krwi w miejscu nakłucia i znikają same po kilku, kilkunastu dniach.
Tak piszę, choć wątek juz dawno wymarł (ale może komuś się przyda). Sińce, które miałam okazały sie sińcami nie być, po ponad 3 tygodniach nie zmieniły ani wielkości ani barwy. dziewczyny z salonu (są na prawdę świetne) super się mną zaopiekowały, zabrały mnie do dermatologa, gdzie okazało się, że to na pewno nie siniec a specyficzne rozlanie tuszu (do konca nie wiem nawet co to było), dostałam lekki peeling kwasowy, który prawdopodobnie mógłby pomóc, ale w ostateczności zdecydowałam się na cover (jestem w trakcie), na moje "rozlewajace się dolegliwości" :) wystarczyło więcej gliceryny w tuszu i już jest pięknie:). Mój przypadek jest pierwszym takim w tym studiu a także u wielu znajomych, tym bardziej może komuś się przyda:)
Ja jestem zadowolona zwłaszcza ze studia, jest świetne, profesjonalne a dziewczyny, które tam pracują nie zostawiaja ludzi na lodzie.
pozdrawiam
Ups, dobrze, ze chociaż da się coś z tym zrobić.
To chyba niezbyt często się zdarza i trzeba mieć predyspozycje aby takie coś wystąpiło?
wydaje sie, że prawie nigdy :) ale grunt, że wszystko ok, wrzuce zdjęcia jak już będzie skończone