PDA

View Full Version : dobry pomysł na pierwszy tatuaż ?

melania
01-16-2010, 20:11
dobry pomysł na pierwszy tatuaż ?
1. pytanie do ludzi , którzy robią t bądź maja swoje studio tatuażu czy trzeba mieć ukończone 18 lat tzn ,ze tak powiem "datowo" czy rocznikowo ?
2. Ile kosztowałby taki tatuaż w Poznaniu
3.Z pogrubieniem czcionki czy bez ?
4 Miejsce : myślę nad nadgarstkiem lub karkiem

http://img96.imageshack.us/img96/7771/12100531.jpg

YvonneS
01-16-2010, 21:27
Zły pomysł jeżeli chcesz się wyróżnić dobry, jeżeli zależy ci na tym aby być jedną z wielu.

melania
01-16-2010, 21:56
Nie lubię tej sztucznej nadymki z byciem oryginalnym ,niepowtarzalnym.
Wiem ze wiele osób ma tatuaż na nadgarstku co mi się osobiście podoba.
Po za tym nikt go i tak nie zobaczy bo na nadgarstku nosze coś z czym nigdy się nie rozstaje ,a tatuaż robię dla siebie nie dla 'lansu".

Jakie ciekawe miejsc proponujesz odpadaj stopy ( moje prywatna dziwna fobia )

YvonneS
01-16-2010, 22:04
Z napisami jest gorzej bo nie wszędzie pasują.
Widziałam kiedyś u babki POD biustem, własnie jakąś sentencję dopasowaną do linni piersi.

melania
01-16-2010, 22:11
niee pod biustem raczej nie :)
Ale myślałam nad wgłębieniem pod żebrami na brzuchu mam nadzieje , ze wiesz o co mi chodzi ?

YvonneS
01-16-2010, 22:14
Też dobre miejsce. Tak sobie teraz myślę, ze to nie wytatuowane sentencje czynią ludzi podobnymi ale ich umiejscowienie. Jak sobie zrobisz w oryginalnym miejscu to i sam tatuaż stanie się przez to oryginalny.

melania
01-16-2010, 22:25
No coś w tym jest , ale jak mówiłam tatuaż robię dla siebie :)

Mam pytanie wiem , ze tatuaż po pewnym czasie robi się taki zielonkawy czy można to potem poprawiać na nowo czarnym tuszem ?

YvonneS
01-16-2010, 22:28
Aj, nie zielonkawy tylko mniej intesywny, szary.
Poprawić zawsze można.
W ogóle to całkiem niegłupi tekst tej piosenki.

melania
01-16-2010, 22:33
noo taki wyblakły się robi nie podoba mi się to.
durnego napis bym sobie nie zrobiła przecież to zostaje na cale życie :)
dużo dla mnie znaczy tan cytat.
Uwielbiam SOAD szkoda ,ze już razem graja.

YvonneS
01-16-2010, 22:39
noo taki wyblakły się robi nie podoba mi się to.
durnego napis bym sobie nie zrobiła przecież to zostaje na cale życie :)
dużo dla mnie znaczy tan cytat.
Uwielbiam SOAD szkoda ,ze już razem graja.

Tutaj już niejedna osoba robiła sobie napisy z błędami, osobiście nie lubię cytatów ale też nie jestem przeciwna o ile coś ma sens i do tego jest zrobione w fajnym miejscu.
Jeżelii robimy coś dla siebie to powinniśmy zadbać o to aby nas to upiekszało a nie upodobniało do reszty. Pomyśl nad miejscem i będziesz miała fajny i niegłupi tatuaż.

melania
01-16-2010, 22:50
W sumie mam takie 3 miejsca nad którymi się zastanawiam
nadgarstek , łopatka , pod żebrami.
Tylko właśnie nadgarstek najbardziej mi pasuje bo chce o tym hmm pamiętać codziennie czy coś w tym stylu mieć to na widoku :)
Poprawność cytatu dla pewności sprawdziłam u mojego profesora od ang wiec mam pewność ,ze jest w porządku w moje szkle jest chłopak który dumnie pręży ramie z błędnym napisem ,a właściwie skrótem H.W.D.P. nie skomentuje tego nawet...
Mam jeszcze jedno pytanie ile dni powinno sie mieć opatrunek ? bo chyba przez pewien czas powinno się go nosić ,a nie chce żeby ktoś w szkole zauważył

YvonneS
01-16-2010, 22:56
Informacje te znajdziesz w dziale higiena i pielęgnacja, wybacz ale ja już swoje napisałam na ten temat i nie mam ochoty kontynuować.
Taki tatuaż goi się szybko, niewielka powierzchnia, mozna zakryć a w ogóle to przecież teraz będą ferie w sam raz na zrobienie i wstępne wygojenie tatuazu.
Wielu "ziomali" nosi dumnie takie tatuaże z błedami, nawet tutaj kiedyś dyskutowaliśmy na ten temat. Miałam kiedyś nieprzyjemność widzieć takiego kolesia na siłowni, jeszcze podwinął nogawkę zeby było widać, zenada po prostu.

melania
01-16-2010, 23:06
aa to poczytam sobie o tym w tamtym dziale :)
Dla mnie to durnie za parę lat będą tego żałować... ale to już ich problem
W ferie nie miałabym nic przeciwko tym bardziej ,ze od poniedziałku się zaczynają ale chce isc do porządnego studia Art Line , a tam podobno czeka się ponad miesiąc ale wole poczekać niż żeby ktoś miał mi zepsuć napis.

YvonneS
01-16-2010, 23:10
Poradzisz sobie, umawiaj się przykładowo na piątek, zeby w weekend podleczyć nieco tatuaż. I pamiętaj żeby nie wystawiać go później na słońce bez stosowania kremu z wysokim filtrem lub blokera bo przyspieszysz jego blaknięcie.

melania
01-16-2010, 23:15
Właśnie będę próbował umówić sie na piątek.
To szybko mi nie zblaknie nienawidzę się opalać ani długo przebywać na słońcu i cały rok jestem blada.
Krem z filtrem- latem nie wychodzę z domu bez filtra 50+ :)

dziarus
01-17-2010, 11:23
nadgarstek sobie odpuść za długi napis , żeby wszedł literki będą małe a po wewnętrznej stronie może ci bardzo wyblaknąć

YvonneS
01-17-2010, 11:43
Też tak uważam. Żebra będą chyba najlepszym rozwiązaniem.

glorusek
01-25-2010, 10:33
Zmień czcionke bo brzydka polecam któreś z tych:
http://www.dafont.com/theme.php?cat=601&page=1&nb_ppp_old=10&text=When+you+lose+small+mid+you+free+your+life+&nb_ppp=50&psize=m&classt=pop

A co do miejsca to może
http://www.checkoutmyink.com/assets/photos/0145/3328/bstdl_large.jpg?1253310552

Lord Mil
01-26-2010, 21:13
Moim zdaniem tacy ludzie zH.W.D.P i innymi bledami sa potrzebni by mozna bylo docenic te wzory ktore na serio cos zancza bo sa rzeczy fajne i piekne jedno bez drugiego istniec nie moze :)