View Full Version : dobry pomysł na pierwszy tatuaż ?
dobry pomysł na pierwszy tatuaż ?
1. pytanie do ludzi , którzy robią t bądź maja swoje studio tatuażu czy trzeba mieć ukończone 18 lat tzn ,ze tak powiem "datowo" czy rocznikowo ?
2. Ile kosztowałby taki tatuaż w Poznaniu
3.Z pogrubieniem czcionki czy bez ?
4 Miejsce : myślę nad nadgarstkiem lub karkiem
http://img96.imageshack.us/img96/7771/12100531.jpg
Zły pomysł jeżeli chcesz się wyróżnić dobry, jeżeli zależy ci na tym aby być jedną z wielu.
Nie lubię tej sztucznej nadymki z byciem oryginalnym ,niepowtarzalnym.
Wiem ze wiele osób ma tatuaż na nadgarstku co mi się osobiście podoba.
Po za tym nikt go i tak nie zobaczy bo na nadgarstku nosze coś z czym nigdy się nie rozstaje ,a tatuaż robię dla siebie nie dla 'lansu".
Jakie ciekawe miejsc proponujesz odpadaj stopy ( moje prywatna dziwna fobia )
Z napisami jest gorzej bo nie wszędzie pasują.
Widziałam kiedyś u babki POD biustem, własnie jakąś sentencję dopasowaną do linni piersi.
niee pod biustem raczej nie :)
Ale myślałam nad wgłębieniem pod żebrami na brzuchu mam nadzieje , ze wiesz o co mi chodzi ?
Też dobre miejsce. Tak sobie teraz myślę, ze to nie wytatuowane sentencje czynią ludzi podobnymi ale ich umiejscowienie. Jak sobie zrobisz w oryginalnym miejscu to i sam tatuaż stanie się przez to oryginalny.
No coś w tym jest , ale jak mówiłam tatuaż robię dla siebie :)
Mam pytanie wiem , ze tatuaż po pewnym czasie robi się taki zielonkawy czy można to potem poprawiać na nowo czarnym tuszem ?
Aj, nie zielonkawy tylko mniej intesywny, szary.
Poprawić zawsze można.
W ogóle to całkiem niegłupi tekst tej piosenki.
noo taki wyblakły się robi nie podoba mi się to.
durnego napis bym sobie nie zrobiła przecież to zostaje na cale życie :)
dużo dla mnie znaczy tan cytat.
Uwielbiam SOAD szkoda ,ze już razem graja.
noo taki wyblakły się robi nie podoba mi się to.
durnego napis bym sobie nie zrobiła przecież to zostaje na cale życie :)
dużo dla mnie znaczy tan cytat.
Uwielbiam SOAD szkoda ,ze już razem graja.
Tutaj już niejedna osoba robiła sobie napisy z błędami, osobiście nie lubię cytatów ale też nie jestem przeciwna o ile coś ma sens i do tego jest zrobione w fajnym miejscu.
Jeżelii robimy coś dla siebie to powinniśmy zadbać o to aby nas to upiekszało a nie upodobniało do reszty. Pomyśl nad miejscem i będziesz miała fajny i niegłupi tatuaż.
W sumie mam takie 3 miejsca nad którymi się zastanawiam
nadgarstek , łopatka , pod żebrami.
Tylko właśnie nadgarstek najbardziej mi pasuje bo chce o tym hmm pamiętać codziennie czy coś w tym stylu mieć to na widoku :)
Poprawność cytatu dla pewności sprawdziłam u mojego profesora od ang wiec mam pewność ,ze jest w porządku w moje szkle jest chłopak który dumnie pręży ramie z błędnym napisem ,a właściwie skrótem H.W.D.P. nie skomentuje tego nawet...
Mam jeszcze jedno pytanie ile dni powinno sie mieć opatrunek ? bo chyba przez pewien czas powinno się go nosić ,a nie chce żeby ktoś w szkole zauważył
Informacje te znajdziesz w dziale higiena i pielęgnacja, wybacz ale ja już swoje napisałam na ten temat i nie mam ochoty kontynuować.
Taki tatuaż goi się szybko, niewielka powierzchnia, mozna zakryć a w ogóle to przecież teraz będą ferie w sam raz na zrobienie i wstępne wygojenie tatuazu.
Wielu "ziomali" nosi dumnie takie tatuaże z błedami, nawet tutaj kiedyś dyskutowaliśmy na ten temat. Miałam kiedyś nieprzyjemność widzieć takiego kolesia na siłowni, jeszcze podwinął nogawkę zeby było widać, zenada po prostu.
aa to poczytam sobie o tym w tamtym dziale :)
Dla mnie to durnie za parę lat będą tego żałować... ale to już ich problem
W ferie nie miałabym nic przeciwko tym bardziej ,ze od poniedziałku się zaczynają ale chce isc do porządnego studia Art Line , a tam podobno czeka się ponad miesiąc ale wole poczekać niż żeby ktoś miał mi zepsuć napis.
Poradzisz sobie, umawiaj się przykładowo na piątek, zeby w weekend podleczyć nieco tatuaż. I pamiętaj żeby nie wystawiać go później na słońce bez stosowania kremu z wysokim filtrem lub blokera bo przyspieszysz jego blaknięcie.
Właśnie będę próbował umówić sie na piątek.
To szybko mi nie zblaknie nienawidzę się opalać ani długo przebywać na słońcu i cały rok jestem blada.
Krem z filtrem- latem nie wychodzę z domu bez filtra 50+ :)
nadgarstek sobie odpuść za długi napis , żeby wszedł literki będą małe a po wewnętrznej stronie może ci bardzo wyblaknąć
Też tak uważam. Żebra będą chyba najlepszym rozwiązaniem.
glorusek
01-25-2010, 10:33
Zmień czcionke bo brzydka polecam któreś z tych:
http://www.dafont.com/theme.php?cat=601&page=1&nb_ppp_old=10&text=When+you+lose+small+mid+you+free+your+life+&nb_ppp=50&psize=m&classt=pop
A co do miejsca to może
http://www.checkoutmyink.com/assets/photos/0145/3328/bstdl_large.jpg?1253310552
Lord Mil
01-26-2010, 21:13
Moim zdaniem tacy ludzie zH.W.D.P i innymi bledami sa potrzebni by mozna bylo docenic te wzory ktore na serio cos zancza bo sa rzeczy fajne i piekne jedno bez drugiego istniec nie moze :)