PDA

View Full Version : dla mnie ważne pytanie

dziulkas
09-04-2007, 22:40
Może wyda wam się to śmieszne,ale myślę,że dla kobiet jest to istotne.Czy można zrobić sobie tatuaż w czasie miesiączki?W tym czasie nie powinno się oddawać krwi ani poddawać zabiegom

roten
09-04-2007, 23:24
Witam,

Po to jest forum zeby pytac, to zalezy jak sie czujesz podczas, niektore kobiety maja z tym problem tzn bol plus dodatkowy bol (tatuaż troche boli :) ) moze byc to nie przyjemne i to chyba tyle. W ciazy nie wolno robic tatuazu.

pozdro

dijas
09-05-2007, 09:26
to cudowne roten ze tak sie znasz na miesiaczkach:)
hehehe:)buzka!

ja oddaje honorowo krew wiec jak mam isc zrobic tatuaz to oddaje tydzien wczesniej bo potem przez pol roku nie mozna,a jezeli chodzi o misiaczke to lepiej nie bo raz ze czuje sie dyskonfort to trzeba siedziec a tu nam leci z pipki...nie polecam!!!radze przelozyc termin na tattoo i poczekac.zgadzam sie z rotenm podczas ciazy nie wolno robic tattoo,kiedys mialam falszywy alarm i musialam odwolacm,ale nadrobialm zqleglosci:)
pozdrawiam ciebie serdecznie dziulkas

hatecore
09-05-2007, 12:34
to nie jest do konca tak zę nie wolno nie jest wskazane dziaranie się w ciazy zreszta jak wiele innych rzeczy zwłasza w pierwszym trymescie ciazy kiedy płod sie rozwija i ksztaltuje sie wiekszosc narzadów wtedy nie powinno sie dziarać z kilku powodów:
jednym z takich jest to zę zwiazki chemiczne zawarte np w tuszach moga przedostać sie do rozwijajaceo się płodu i moga niekorzystnie na niego wpływać , kolejny powodem jest to zę przy kazdym tego typu zabiegu istnieje ryzyko zakazenia jakaś choroba np zółtaczką która moze przejsć na dziecko , koloejnym powodem jest jest stres jaki wystepuje podczas dziarania a złe samopoczucie matki zawsze udziela się dziecku ,

a co do miesiaczki to nie ma zadnych przeciwskazań oprócz tego zę gorzej bedzie się znosiło ból no i kilka godzin na fotelu ten dzien moze być nieprzyjemnym przezyciem , to tyle

dijas
09-05-2007, 12:36
to mialam na mysli:]

dziulkas
09-06-2007, 11:03
dzięki wszystkim,trzymać kciuki za mój pierwszy tatoo.Pozdrawiam serdecznie:)

piotras
09-06-2007, 11:09
elo.

Jak juz zrobisz tatuaż wrzuc na serwis :) wlasnie po to jest serwis aby pokazac nie tylko na ulicy ale tez w necie swoje malunki na skorze

pozdro