PDA

View Full Version : czy wypada???

dorotaw
09-26-2007, 18:11
witam!
jestem bardzo niezdecydowana....doradźcie mi...mam 40 lat chciałabym sobie zrobic tatuaż na lewej łopatce, myślę o małym <7 cm> koniku morskim. nie wiem czy w tym wieku jakim jestem to wypada;)??? czy znacie jakieś osoby które mają tyle lat co ja i robią sobie dziarki i w jakich miejscach zazwyczaj? pomóżcie....

Nycz3k
09-26-2007, 19:31
a czemu nie? moj ojciec zrobil sobie tribala w wieku 42 lat :) i nie ma co sie zastanawiac i patrzec na innych:)

roten
09-27-2007, 10:10
witam,

Pewnie, ze wypada, dla przykladu podam, ze moja mamuska zrobila sobie tatuaz kolorowy w wieku podobnym do twojego dokladnie nie liczylem jej lat w tym momencie, ojcu zawsze sie podobaly tatuaze. i gdy przyszedlem w wieku dosc mlodym z przedramieniem pokrytym tuszem - zdziwila mnie jego wypowiedz ( myslem ze mnie zabija :) ) a on na to - mi sie podoba i tyle :) sam zrobil sobie tatuaz w wieku 40stu paru lat i odrazu dwa duze na obydwoch ramieniach - pewnie na tym nie skonczy :)

Niech sie wypowiedza TAtuatorzy, oni maja doczynienia z ludzmi i to duzo strszymi od ciebie ktorzy wykonuja sobie tatuaze!
:cool:

pozdrawiam

hatecore
09-27-2007, 12:23
liczba osób które tatuje a maja ponad 40 lat bardz mi sie zwiekszyła , i zaskakujace jest to zę wiecej nawet jest kobiet niż facetów , wiekszosci ludzi podobaja sie tatuaze , niestety polska nie posiada tak pieknej i różnorakiej histori tatuazu jak np japonia czy ameryka , w ludziach po 40 stce jeszcze tkwia mocne obrazy tatuazu a lat ich młodosci czyli w pokraczne błekitne plamy robione sobie w wiezeniu, wojsku czy innych okolicznosciach. od niedawna dopiero te osoby zaczeły sie tatuować poniewaz tatuaz sał się widoczny , na ulicach , na plazach w sklepach z gazetami w telewizji i wiele z tych osób któe zawsze cchiały sobie zrobić tatuaz zobaczyło jakie w tych czasach są mozliwosci , ze tatuaz nie musi byc biebieską plamą lecz m0oze być naprawwdę dziełem sztuki,

dorotaw
09-27-2007, 15:47
dzieki wielkie za odp...to dobrze ze nie jest to dziwne w moim wieku. bo myslalam juz ze oszalalam na stare lata...czyli nie jes jeszcze ze mna az tak zle..hehe..w sobote rano ide sobie robic tatuaz trzymajcie kciuki:-)

tony2486
09-28-2007, 10:51
Uważam że każdy ma tyle lat na ile się czuje. Jeśli ktoś chce to według mnie powinien życie jest za krótkie. Na gdybanie. Robisz to dla siebie nie dla innych.

Zrób to jeśli masz na to ochotę. Ja jak najbardziej popieram. Tatuaż kobiecie dodaje sexapilu :p

dorotaw
09-30-2007, 15:43
dzieki za wsparcie o dobre rady..zrobilam sobie moj pierwszy tatuaz..na lewym ramieniu tak jak chcialam ale reszta sie zmienila:p mam kolorowa głowe konia z grzywa..jak zrobie fotke to zalacze..ale jest super i nie zaluje:-) pozdrawiam.

roten
10-03-2007, 13:41
witam,

Pewnie, dobre podejscie do zycia, ja sam osobiscie nie zaluje nawet najgorszej swojej dziary i jestem zadowolony z tego co posiadam:) zawsze mozna sobie cos zmienic, dodac.

Wracajac do sedna tego posta, nie patrzcie sie na innych, co oni powiedza i jak zareaguja, bo to jest wasze cialo i wasz wybor!!!

pozdro

tony2486
10-05-2007, 07:01
Mam nadzieję iż zaprezentujesz nam swój tatuaż ??

dorotaw
10-15-2007, 11:35
Witam! w koncu udalo mi sie zrobic zdjecie mojego tatuaza oto link...http://pierwszy.net/dorotaw jak wam sie podoba??
pozdrawiam.

tony2486
10-15-2007, 14:27
dorotaw

tatuaż bardzo ładny. Mam nadzieję iż Tobie również się podoba, iż dobrze się czujesz z tatuażem to jest najważniejsze.

A on na pewno do da Ci uroku. Kobieta z tatuażem jest zawsze piękniejsza i bardziej intrygująca.

Mamy nadzieję iż to nie będzie twój ostatni tatuaż. I że nie będziesz zakrywać obecnego wzoru. Iż będziesz nosić taką garderobę aby go jeszcze uwydatnic Wzór jest świetny tak trzymaj :)

Zawsze trzeba robić to na co ma się ochotę i spełniać swoje marzenia wtedy życie nabiera smaku. I nigdy nie dopada nas marazm. :)

Siwy
10-15-2007, 17:10
yo,,

fajny tatuaz, pasuje, miejsce tez oki. pozdro!

Shtojer
12-21-2007, 18:57
Jak dla mnie to bomba :) Starannie wykonany, gladkie linie, żywe kolory i światlo-cienie :) oceniam 5+ :D

siekadło
12-21-2007, 23:10
chyba trochę więcej niż 7 cm? ;)
ciekawy

hotbird
12-12-2008, 14:27
witaj
fajne cacko. W DUBLINIE nawet 60 letnie kobiety widzę z nowymi tatuazami i nikogo to nie obchodzi.;
Pewnie myslisz już o czymś nowym ? napisz proszę. Ja mam trzy tatuaże, dwa elfy i gwiazdki na stopie / pokazałam je w przywitaniu / i myślę o czymś chińskim i o czymś roślinnym wzdłuś całej nogi. Zwłaszcza ten wzdłuz nogi mnie kręci. pewno sie szybko zdecyduje na to
co o tym sądzisz
a może inni tez mi coś doradzą?
PAA i pozdrawiam Ciebie

dropsikk
12-17-2008, 01:32
no i kobieta zaszalala:) a co tam zycie jest tlyko jedno trzeba z niego korzystac:) bardzo mi sie to podoba gdy ludzi dojrzali robia sobie tatuaze poniewaz pokazuja w ten sposob ze nawet chociaz swojego wieku nie sa przesadnie powazni i podrafia dalej cieszyc sie zyciem...tatuaz przesliczny musze przyznac....pzdr:)

carolyynka88
01-23-2009, 19:28
zajebisty!! Naprawdę nie masz czego żałowac ja pierwszy(jak dotąd jedyny;D) zrobiłam w wieku lat 16 wszyscy mi mówili że będę żałować itd... narazie mam dopiero 21 ale wcale nie żałuję!! ;D W dalszym ciągu jestem zachwycona moim spiderkiem i zastanawiam się nad następną dziarą... Jestem zdania że jeżeli ktoś tatuuje się dla szpanu żeby pokazać innym"patrzcie jaki ze mnie kozak mam dziarę <LOL>" to napewno będzie tego czesniej czy później żałował a jesli ktoś dziarga się dla siebie to 99% że będzie zadowolony...