View Full Version : Czy wasze tatuaże coś dla was znaczą czy są tylko na pokaz
Moje tatuaże które mam do tej pory zrobione dla mnie coś znaczą przed każdym następnym sobie wymyślałem temat nie tak jak inni pierwszy lepszy he jedną rękę ma zrobiną w kolorze bo mam na ramieniu anioła(dobro) więc chciałem żeby było spokojnie he na prawej mam Diabła(zło) więc w projekcie niezdradzę jak zrobię to będę foty hehe. Piszcie coś o swoich tatuażach co oznaczają dla was.Pozdrówki.Emano:)
hatecore
07-31-2007, 16:22
dla mnie kazdy z moich tatuazy cos znaczy , to jest historia mojego zycia, mam 30 lat a a pierwszy tatuaz zrobiłem jak miałm lat 16 wiec mineło już 14 lat mojego dziarania się , z kazdym tatuazem wiaze się jakas historia , kryje się za nim jakiś człowiek który go wykonywał, jakies przyjaznie które dzieki tym dziarą powstały i trwają do teraz, na brzuchu mam 3 czaszki i szarfe z napisem TRUE TILL DEATH - ten tatuaz duzo dla mnie znaczy , mówi o tym jaki jestem , czyli prawdziwy do śmierci , w planach mam wydziaranie sobie mojego kochanego syna czyli 8 letniego amstaffa ATOMA, to bedzie portret ze zdjecia, a w przyszłosci w zwiazku z tym ze zostanę niedługo ojcem chce sobie zrobić serce kolorowe na szyji z imieniem mojego maleństwa , to tyle narazie
siema,
Ja jestem dopiero raczkujący, ale tatuaż od dziecka mi sie podobał, gdy powiedzialem kiedys matce ze zrobie sobie tatuaż, powiedziala ze wygoni mnie z domu ;), a tak poważnie, robie tatuaż po to aby miec cos na skorze byc innym w tej szarej rzeczywistosci, nie koniecznie musi cos oznaczac poprostu musze go czuc, ze mam i mi sie podoba i idzie przez zycie ze mna na mojej skorze!
to tyle :)
pozdro dla wszystkich posiadajacych dziary
mój "pięknie jak cholera wykonany tatuaż" jest symbolem Rosji :) tak, bardzo lubie ten kraj i chętnie go odwiedzę w przyszłości. Kwiatek który noszę, przypomina te kwiatki, które rysowane są na tych drewnianych babuszkach :) o takich tutaj ->
http://4imgs.com/306/x/435402_FULL.jpg
hatecore
08-13-2007, 12:07
opisie to jest vładek putin? hehhee
napisz za co tak kochasz ten kraj?
witam,
calkiem orginalny tatuaż :> za co tak lubisz ten kraj ? Wiekszosc polakow nie robi tego kraju jak i innych lol :D
nie, to nie o tego Vladka chodzi :]
wiekszość ludzi tego kraju nie lubi, wiem - jest tam syf, korupcja, niczego bez układów nie da sie załatwić, i komuną śmierdzi na odległość.
Kraj ten lubie za to, że jednak mimo takiego syfu ludzie tam żyją, nie zrzędzą tak jak Polacy - jak to oni mają źle... Mam sporo znajomych w Rosji i to są bardzo ciekawe, intelignetne i miłe osoby. Uwielbiam język rosyjski - jest piękny. Kolejny punkt za który lubię ten kraj -to siatkówka (sam sport uwielbiam i grać i oglądać), zarówno kobiety jak i mężczyźni grają rewelacyjnie - mają zupełnie inny styl gry niż np. Brazylia czy Włochy i ten styl lubię najbardziej :)
no, chyba wystarczy, nie?
moj zanczy bardzo duzo,to sa etapy mojego zycia i pewne historie ktore chce utrwalic i miec zawsze przy sobie...juz planuje nastepny!!!tatuaze wcale nie bola to mit!!!mi sie podoba i lubie to:D
Ema
Uważaj, bo jak sie wkrecisz to cie mama nie pozna hahha ;> tatuaze wciagaja bardzo. :)
Stone to jest jak narkotyk...myslalam ze bede juz spelniona ale nic z tego i zaczynam sie rozgladac...a moze jestem chora...poydrawiam
Niemartw się ja dziary to mój nałóg więc niejesteś chora najwyżej co to mamy korbę :) hehe na punkcje tej sztuki.Pozdro.:)
Siemka ja wlasnie 29.08.2007 sprawilem sobie moj pierwsza dziare a tak wlasciwie to dwie naraz :D:D:D....Czekałem na to 3 lata az wkoncu stało się :D...
gratuluje dawid 18:]oby tak dalej naprzod
elo,
Siemka ja wlasnie 29.08.2007 sprawilem sobie moj pierwsza dziare a tak wlasciwie to dwie naraz ....Czekałem na to 3 lata az wkoncu stało się ...
jak wygoisz wrzuc foty na serwis :)
pozdro
hej jestem tu nowa ale chcialam sie z wami podzielic ze zrobilam sobie wlasnie druga dziare. jest to napis w jezyku aramejskim: "nie moge zyc bez mojego zycia, nie moge zyc bez mojej duszy" i jest dla mnie mega wazny:))))
pozdro dla was :*
witaj, fajnie ze jestes, ale wrzuc na serwis zobaczymy ten tatuaz. pozdro
Hmm z moich 6 tat2 3 maja dla mnie ogormne znaczenie 1 to byl przypadek gdyz sprawdzalem kiedys maszynke i musialem niepotrzebne kreski zakryc czyms ;) a 2 zrobilem z czystej przyjemnosci :) Mam dziwny punkt na temat smokow wiec to byl moj pierwszy mochomaz na skurze :D drogi to jest krzyz w tribalu a trzeci to sa 3 chinskie literki w srodku krzyza.. ale co znacza zachowam dla siebie :) Dijas a co do tego ze to nasza chora korba to nie wiem czy wiesz ale w zawartosci tuszu jest takie cos (nie pamietam teraz nazwy) co dziala na podobnej zasadzie jak nikotyna ze uzaleznia hehe
jak sie zagoi to wrzuce fotke, bo narazie wyglada jak liniejące zwierzatko:):p
pzdr :*
hej, podobają Wam sie moje plecki??:)
fajne dziarki i plecy tez :D wrzuc to na serwis pozdro :)
a jak sie wrzuca na serwis?? :confused::rolleyes::)
wygląda naprawdę fajniusio :D a co znaczy ten napis jak można wiedzieć oczywiście?
ja zarejestrowałam się na serwisie i tam dodałam fotkę w "twój album"
wrzuć bo warto:D
pozdrawiam
zaraz obczaję o co z tym serwisem chodzi :))
znaczy "nie mogę żyć bez mojego życia, nie mogę życ bez mojej duszy" w języku chrystusowym czyli po aramejsku :)
się cieszę, że sie komuś oprócz mnie podoba :D
pozdro dla WAS :*
Ale fajny wątek znalazłam, czas go odkurzyć.
Wg mnie wszystkie tatuaże robi się "na pokaz" ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa, obojetnie czy widzimy to my, nasi najbliżsi czy inni obcy ludzie. Robi się je też po to aby się wyróznić, aby nie być typowym osobnikiem homo sapiens.
Oczywiscie wiele osób tatuuje się wzorami symbolizującymi przełomowe wydarzenia w swoim zyciu, upamiętniajace coś lub kogoś.
Inni robią to bo lubią się ozdabiać i chyba własnie należę do tej ostatniej grupy :P
Nie zastanawiałam się nigdy nad symboliką tatuaży ( swoich) bo nie oznaczają one nic, są po prostu zwykłym wzorkami na ciele mającymi sprawiać mi radość i powodować ze czuję się dobrze tak ozdobiona.
Dla wielu to jest nie do przyjęcia a ja wolę się nie zastanawiać i nie dorabiać ideologii do wzoru ktory mam, on po prostu jest i bedzie kolejny nic nie znaczący.
eveline01
07-28-2008, 21:29
Tatuaże są częścią mojego życia, kocham je wszystkie i jestem z nich dumna !!! Liczy się, że są, a na pokaz to mogą być małpki w cyrku. Pozdrawiam wszystkich !!! :)
Dla mnie sam nie wiem czy cos znacza ja uwazam to za sztuke ktora przelewa sie z umyslu badz zdjec na skore lubie sie dziargac jak wiekszosc co ma tatuaze a ciagnie to chyba wszystkich znam jeden przypadek ktory powiedzial mi ze wiecej sie nie wydziarga bo zabardzo go to bolalo he he masakra NO PAIN NO FUN :D
ciagnie to chyba wszystkich znam jeden przypadek ktory powiedzial mi ze wiecej sie nie wydziarga bo zabardzo go to bolalo he he masakra NO PAIN NO FUN :D
Ja też znam,:p z tym, ze powodem nie jest ból ale raczej jakaś dziwna niechęć do posiadania kolejnego tatuażu.
extreame
07-29-2008, 18:00
Mój tatuaż jest raczej symboliczny i odzwierciedla mnie. Przed zrobieniem zastanawiałem się rok nad wzorem, aż w końcu wybrałem. W tej chwili nie ma mnie w domu więc wrzuce zdjęcie jak wróce, ale zdradze, że jest to kat z mieczem i wagą. Jak od dawna wiadomo już w średniowieczu miecz (tutaj kłania się znajomość lektóry "Krzyżacy) jest odzwierciedleniem męstwa i odwagi, waga to sprawiedliwość, a sam kat? to można interpretować również na sprawiedliwość jak także na wyrok. W moim przypadku tatuaż to dzieło sztuki i symbol, nigdy nie siedziałem w więzieniu i nie wybieram się tam. Jestem osobą pracującą i uczciwą, to właśnie według mnie symbolizuje wybrany tatuaż.
moje dziary nie powstaly by cos oznaczac szczegolnego bo nie chce robic z ciala pamieci izby narodowej, znacza dla mnie to ze sa na moim ciele i je lubie. nie odzwerciedlaja mnie bo od tego jest zachowanie i styl zycia. Sa poczesci przeciwstawieniu sie "systemowi", ktory jest narzucany od dziecka (szkola,religia,praca,rodzina) i pokazanie ze moge byc innym ale tez dobrym czlowiekiem nie jak stereoptyp dobrego poolaka ojca itd
Odkopuję temat :)
2 wrzesnią 2008r, zrobiłam sobie mój pierwszy tatuaż. Był on zaplanowany, w pełni świadomy.
A dlaczego go zrobiłam? Z chęci i z wdzięczności oraz z miłości...Do brata ;) Brat jest dla mnie najważniejszą osobą w życiu, na której wiem, że ZAWSZE będę mogła polegać. Niestety na świecie jest mało takich rodzeństw. A szkoda, bo to cudowne mieć kogoś takiego.
W załączniku tatuaż po 4 dniach od tatuowania.
moje dziary nie powstaly by cos oznaczac szczegolnego bo nie chce robic z ciala pamieci izby narodowej, znacza dla mnie to ze sa na moim ciele i je lubie. nie odzwerciedlaja mnie bo od tego jest zachowanie i styl zycia. Sa poczesci przeciwstawieniu sie "systemowi", ktory jest narzucany od dziecka (szkola,religia,praca,rodzina) i pokazanie ze moge byc innym ale tez dobrym czlowiekiem nie jak stereoptyp dobrego poolaka ojca itd
popieram! ja mysle bardzo podobnie. do zapisywania waznych zeczy w zyciu mam notatnik i aparat cyfrowy a nie cialo;] dla mnie cialo ludzkie jest dzielem sztuki samo w sobie i nie widze innej mozliwosci jak przyozdabiac je innymi dzielami zamiast "notowanioa sobie czegos". uwazam ze tatulaz musi miec jakis wyraz i przedstawiac wizje artysty. sztuka, sztuka i jeszcze raz sztuka! vive la arte! pozdrawiam!
Kazdy tatuaz cos dla kogos znaczy..Nie robimy ich przeciez bez powodu..;)
Moj mowi o tym, ze chce korzystac z zycia w calej jego okazalosci i pieknie...
pozdrawiam:)
zrobiłam sobie tatuaż [zabrzmi to naiwnie] bo od dziecka tego chciałam. fascynowało mnie takie ozdabianie ciała. zawsze było coś takiego 'innego' we mnie.chęć wyrażenia siebie. a mój wzór ma dla mnie osobiste znaczenie:)
witam,ja zrobilam sobie tatuaz z pewnego powodu,zeby rozpoczac nowy rozdzial w zyciu,,dlatego moim tatuazem jest feniks czyli odrodzenie na nowo;)
Znaczą- delfinek, zebym nie zapomniala, ze w zyciu wazna jest tez radosc i zabawa, kruk na trupiej czaszce, bo "Kruk"to moj ulubiony film z glebokim przeslaniem :D, a ptaszysko siedzi na czaszce, bo męzowi sie czaszka podobala:)A rozyczki dalam zeby wydelikaciły;)
gupigupek
01-22-2009, 18:40
dla mnie najważniejszy jest tatuaż na nodze, który był zakończeniem życia wbrew prawu i rozpoczęcia myślenia przyszłościowego. Do tego nawiązuje treścią (głównie napis) na około mam mroczne twarze które nic nie znaczą . Po prostu sam napis chudo wyglądał.W tym samym roku przeprowadzilem się do innego miasta i zacząłem życie od nowa. Także z jednej strony jest on hołdem dla przeszłęgo życia które z jednej strony było piękne ale nie dawało mi perspektyw na przyszłośc .
dropsikk
01-23-2009, 01:21
a mozna wiedziec jaki to jest napis?:) mam nadzieje ze nie GAME OVER;)
laid_to_rest
03-22-2009, 16:00
Nadszedł w moim życiu moment, w którym chcę zrobić tatuaż. Będzie to mój pierwszy ale jednocześnie najważniejszy... czemu?
Otóż moja kobieta jest ciężko chora na nerki. Jak do tej pory przeszła już 2 operacje. Aktualnie zaczął się etap dializ, których wynikiem może być albo poprawa stanu zdrowia, albo droga do przeszczepu. Tatuażem tym chcę ją upamiętnić, aby zawsze była przy mnie (nie chcę jednocześnie aby ktoś pomyślał, że skoro robię ten tatuaż to godzę się z ewentualnym najgorszym scenariuszem).
Według projektu będzie ona aniołem ze zdobionym mieczem. Znaczenie szczegółów będzie tu symboliczne - postać anioła jako mojego stróża oraz miecz jako symbol walki ze wszystkim co jest przeciwko niej i nam (czyli przede wszystkim choroba).
Podkreślę jedynie iż mój Skarb w tym roku kończy dopiero 19 lat...
Dla mnie tatuaż znaczy bardzo dużo, przypomina mi dawne czasy.
www.o-tattoo.info
Ja mam tatuaż z imieniem mojej kobiety. Rozstaliśmy się po czterech latach związku, ale wróciliśmy do siebie. Tatuaż nie miał tutaj na celu pokazania "wróć do mnie, popatrz, mam Twoje imię wytatuowane", kobiety w ten sposób się nie odzyskuje;). Ma on mi przypominać o tym, że te 4 lata to był super okres, coś niesamowitego. Nieważne czy będziemy razem już zawsze czy nie, po prostu ten związek to jest i bylo coś:D. A jak nasze drogi się rozejdą (mam nadzieję, że tak się nie stanie:)), to ew. przyszła partnerka będzie miała problem, bo wiem że tatuażu nie usunę/przykryję, bo za dużo wspomnień się z nim wiąże i nie znaczy on byle czego:)
gangbang
05-29-2009, 15:52
dla mnie moje taty oznaczaja tylko wielka milosc do tej sztuki i chold dla artyzmu .ofkorz ma sie ta zajawke na wzbudzanie podziwu u innych ale to wlasnie jeden z przejawow oddawania tego choldu.malo jest dla mnie rzeczy tak milych i podniecajacych(w sferze artystycznej heheh)jak kawal dobrej roboty na skurze.:cool:
Witam wszystkich forumowiczów! :)
Piszę pracę licencjacką na temat tatuażu i piercingu. Potrzebuję ludzi chętnych do wywiadu. Prowadzę badania jakościowe, potrzebne do licencjatu. Będę bardzo wdzięczna za wypowiedzi i kontakt (szczególnie interesują mnie ludzie dla których tatuaże mają jakieś większe znaczenie, a nie są jedynie rysunkiem na ciele). Chętnych do rozmowy zapraszam na gg: 2868689. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe materiały i może się podzielić to poproszę o maila: michalik.ewa@gmail.com
Będę wdzięczna za każdą pomoc :)
@Girlaen najlepiej jakbyś stworzyła jakąś konkretną ankietę, to znacznie powiększy ilość osób chętnych, żeby poświęcić Ci czas (m.in. o mnie ;) )
A wracając do tematu: Dla mnie tatuaż jest związany z paroma postanowieniami, a dodatkowo jest spełnieniem 5 letniego uczucia pustki na przedramieniu. Oprócz tego, jeszcze długo będzie mi przypominał o tym, że jednak mogę sporo wytrzymać.
babajaga82
08-12-2009, 16:35
a ja zrobilam poki co dwa- jeden z okazji zdania matury a drugi zaraz po obronie licencjata,nawet nie odebralam dyplomu tylko polecialam do salonu:D ...i nie sa to wytatuowane ksiazki:D
Edi_88_88
08-13-2009, 15:11
Ja lubie Polski...nie rozumiem tej fascynacji ..np.carow ktorzy lud mordowali najrozniejszymi torturami...nie chce mi sie gadac...chory narod.