View Full Version : Czy warto? Wybór miejsca tatoo
Mam 19 lat, i zamierzam sobie zrobić tatuaż. Myślałam o tym, aby znalazł on się na kości ogonowej. W przyszłości za pewne, będę w ciąży, i nie wiem, czy wtedy on mi się nie rozciągnie, i wtedy będzie wyglądać mało estetycznie. Dlatego nie wiem, czy nie wybrać sobie innego miejsca na tatoo....:confused:
witam,
to miejsce jest bardzo czesto wybierane przez kobiety na tatuaż.
tatuaż , ktory ulegnie modyfikacji przez czynniki rozne ;) mozna poprawic bylo juz to opisane na forum, posze poszukac tematu tatuaż a ciąza.
pozdrawiam.
Kurcze, czytałam posta "Gdzie lepiej" i odpowiedzi na niego, i sama nie wiem, co o tym mysleć. Niby tatuaż można poprawić, ale jeśli sie rozciągnie, to można coś na to poradzić?? Przecież sie go nie zmniejszy.. :confused: Ja sie na tym kompletnie nie znam, dlatego pytam. :)
witam,,
Tatuaż poprawisz jak rysunek na kartce (nie wiem jak ci to wytlumaczyc to jest takie oczywsite :) ) rozciagniety tatuaz podczas ciazy pozniej wraca na swoje miejsce ale trzeba poprawic, widzialm tatuaz na brzuchu kobiety ktora byla wciazy i pozniej wygladal prawie identycznie.
nie masz sie czego obawiac, moze tyko tego zeby dbac o siebie podczas ciazy jesli ci zalezy tak na tym. pozdro.
Hehe, roten, dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. :D Takiej oczekiwałam. Po prostu, taki już mam charakter, że chcę zawsze wszystko wiedzieć.
Miłego dnia :)
Ja mam np. kolezanke ktora zrobila se tatuaz u jakiegos prywaciarza niby na pcozatku wygladla fajnie a po kilkiu miesiacach co sie stalo? Tatuaz sie rozciagnal i tak jakby sie skrzywil a kolezanka moze przytyla z 2kg , a tak nawiazuajc do tematu to na ksoci ogonowej fajnie wyglada ale podoba mi sie tez jak dziewczyna ma tatuaz na kostce jakiegos motylka lub kwiatka lub cos innego kolorowego :D pozdrowka
tony2486
12-10-2007, 07:12
Miejsce na tatuaż jest ważne bo wzór i miejsce muszą spełniać zamierzone funkcje tatuażu.
Nie możesz się kierować że tatuaż może się rozciągnąć zawsze idzie go poprawić. Lepiej poprawić po ewentualnym zdeformowaniu niż być z niego cały czas niezadowolony.
Jeśli to ma być sexi tatuaż żeby kusić prowokować dodawać kobiecie seksapilu to musi być w miejscach bardziej kobiecych, intymnych. Typu lędźwie, biust, dolna cześć brzucha. Wtedy będzie taki jaki chcesz żeby był. A w zasadzie lędźwie nie rozciągają się zbyt mocno podczas ciąży bardziej brzuch.
Konsensus wypowiedzi rób tatuaż tam gdzie będzie spełniał swoją funkcje. A potem zamieść:D fotkę na portalu :-)
Ja jeszcze jestem tak niezdecydowana... Strasznie podoba mi sie tatoo, jaki ma Britney Spears, na kości ogonowej, i chciałabym mieć taki sam. Ale z drugiej strony to tak głupio kogoś małpować...
tony2486
12-10-2007, 13:10
anette
rozwiązanie jest proste idź z wzorem do salonu i zmień go tak by najbardziej pasował do Ciebie będziesz mieć swój własny tatuaż który Ci się spodobał gdzieś indziej. Bo napewno ten brytni można jeszcze bardziej dostosować do Ciebie żeby Tobie się bardziej podobał.
Mam iść do salon z wzorem tego tatuaża, i znaleźć podobny do niego, tylko taki żeby mi lepiej pasował?? Hmm, czemu nie... :)
tony2486
12-11-2007, 07:21
anette
Albo po prostu przerobić ten co Ci się podoba. Na bazie tego tatuażu brytni zrób swój :)
Problem w tym, że ja sie na tatuażach kompletnie nie znam, i nie dam rady sama go przerobić. Nie potrafię niczego sama zaprojektować, a jesli juz bym spróbowała, to efekt byłby masakryczny... :(
idź z tym wzorem do salonu i spytaj się po prostu czy nie pomógłby Ci facet trochę go zmodyfikować :) może dodać cień lub jakiś inny element, powiększyć wydłużyć. Często tatuażyści lubią zrobić coś nowego niż tysiące razy powielać ten sam wzór, więc może w salonie podsuną Ci kilka ciekawych pomysłów. Facet zna się na rzeczy, a co dwie głowy to niejedna ;) życzę powodzenia i pochwal się efektami jak już coś wymyślisz
Pozdrawiam
Hehe, ok. Tylko nie zdziwcie się, jak to nastapi dopiero za kilka miesiecy. Mi sie z tym nie śpieszy, chcę żeby ten tatoo był taki sexy, zajebisty i przemyślany, i żebym była w pełni z niego usatysfakcjonowana. A ja nie podejmuję zbyt szybko ostatecznych decyzji, co już wiedzą moi znajomi. Wolę 100 razy przemysleć, żeby później nie żałować. Na pewno zrobie tak, jak mi radzicie. W lutym kumpela idzie zrobić tatuaż, na łopatce, wiec pójdę jej towarzyszyć.
Dziękuję Wam, że odpisujecie na moje posty :) Muaa i życzę miłego dnia :P
heh ja miałam tak samo:) o tatuażu myślałam już w poprzednim roku, a zrobiłam dopiero nie dawno :p z taką decyzją nie ma co się śpieszyć:) hmm a masz może gdzieś ten wzór? chciałam rzucić okiem jeśli można ;)
Hehe, nie mam tego wzoru, hmm.. Po prostu widziałam ten tatuaż wielokrotnie, i mi się spodobał. Może podam linki do dwóch teledysków : "Everytime" http://pl.youtube.com/watch?v=fAXgGWY6X5E - tu widać tatuaż w 2:04 minucie; "Overprotected" http://pl.youtube.com/watch?v=wf-1dLXBMxw - tu widac go tuż na samym początku, nieco niewyraźnie. Wzory bedę jakoś musiała zdobyć - najlepiej zrobie jak poszukam po internecie, lub po prostu je wydrukuję. Z tą modyfikacją to całkiem dobry pomysł - chciałabym żeby mój tatoo był podobny do tego od Brit, ale bardziej artystyczny i twórczy, hehe. :P :P
czy coś tego rodzaju? wybacz nie jestem fanką Brit, a jakoś teledysku jest delikatnie mówiąc niewiele pokazująca :( a pytam dlatego, bo pomysł powielenia wzoru nie wydaje mi sie w porządku i może wspólnymi siłami moglibyśmy podsunąć jakiś pomysł, który przypadnie Ci do gustu:p
Kurcze, ja nawet dokładnie nie wiem, co to jest, nie wiem, jak znajdę ten wzór..
Podam jeszcze jeden link, tym razem "Slave 4 U" http://pl.youtube.com/watch?v=i6xXKXxziQ0 - ale nie wiem, czy tu co kolwiek widać. W 1:55 minucie widać ten tatoo, ale również słabo..
On po prostu optycznie ładnie wygląda i jest bardzo sexy, nie za duży i nie za mały, i dlatego mi się podoba.
najlepiej znajdź ten wzór bo tam widać tylko ciemną plamkę... Tak trochę dziwnie jak piszesz, że chcesz sobie wytatuować coś, nie wiedząc co to jest dokuadnie :o nio jak znajdziesz wzór to jeśli nie podsuną Ci na tym forum jakiegoś pomysłu co do modyfikacji tego wzoru i nadania mu charakteru, to powinni zrobić to w salonie, do którego się wybierzesz:)
Ok, postaram się go znaleźć. Jak znajdę, dam znać. :P:cool:
spoko
wiesz tak pytam o to cały czas, bo sama trochę rysuję, więc wiesz... :D być może mogłabym to trochę dostosować do twoich potrzeb w miarę moich możliwości jeśli wzór nie jest jakiś trudny :rolleyes:
Hehehe, OLdzi89 było by fantastycznie. :) Na pewno dam znać jak znajdę ten wzór. Gorzej, jak nie znajdę w ogóle. I dziekuję Ci również za odpowiadanie na moje posty. Dziekuje także Ciutek, hehe, i:D Wam - Roten i tony2486. Mam pytanie, wiem, że stwierdzicie, ze jest głupie, ale ja na prawde sie nie orientuję : czy Wy jestescie tatuażystami?
nio nie ma za co przynajmniej z mojej strony :) zanim zrobiłam sobie dziarkę też zadawałam tu multum pytań hehe nie wiem jak Panowie, ale ja jestem tylko entuzjastką tej formy sztuki :p na razie mam tylko jeden nabytek :D
A można wiedzieć, gdzie zrobiłaś sobie ten tatoo? Masz może jakieś fociątko?? :)
Tatuaż mam na dolnej części brzucha po prawej stronie :) z założenia kolorystyka miała być nieco bardziej fioletowa, ale wyszło tak jak widać:
http://www.tatuaze.biz/album/OLdzi/PICT0003ok.JPG.html?g2_imageViewsIndex=1
Wow!! Wyśmienity!! Bardzo estetyczny i sexy. Chyba nie powiesz, że sama go skomponowałaś.. (?)
Cieszę się, że się podoba :o Sama go nie rysowałam, zajrzyj do galerii tatuażu na serwisie to będziesz widziała oryginał hehe Wzór mi się bardzo spodobał, nad kolorystyką jednak już sama pracowałam. Zrobiłam kilka wersji i wybrałam najodpowiedniejszą :cool:
:) Fajnie jest mieć dziarkę, i to taką ładną, jak Twoja. Na pewno w roku 2008, prędzej czy później, dam sobie zrobić. Życzę Tobie, wszystkim odwiedzającym tę stronę oraz administratorom, Wesołych, rodzinnych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku :*
Dziękuję, Tobie życzę byś wybrała wzór, który nie znudzi Ci się przez długie lata i będziesz z niego dumna ;) Dla reszty również dołączam życzenia Bożonarodzeniowe: WESOŁYCH ŚWIĄT!