View Full Version : Czy tak ma wyglądać gojenie po 3 dniu od zrobienia?PROSZĘ O POMOC!
Witam:) Potrzebuje PILNIE porady na temat mojego tatuażu który zrobiłam w środę na stopie. Od środy do dziś przemywałam smarowałam (alantan+) i zakładałam folię, dziś przemywam smaruje ale już bez foli. Do wczoraj noga bolała tak że nie mogłam normalnie chodzić a dziś już o wiele mniej boli ale opuchlizna aż po kostki których prawie w ogóle nie widać nie zmniejsza się ani trochę. Nie wiem czy wszystko w porządku bo nie mam pojęcia jak powinien teraz wyglądać i nie chce niepotrzebnie panikować więc w związku z tym bardzo chciałabym przesłać zdjęcia i gdyby ktoś mógł rzucić okiem i określić w jakim jest teraz stanie i czy dobrze się goi. Będę niezmiernie wdzięczna za profesjonalną opinie. Pozdrawiam Emilia
pitrek681
07-02-2010, 17:31
ta stopka to delikatne miejsce potrzebuje troche wiecej czasu natomiast do alatana mam mieszane uczucia sprobuj bepanthen masc naturalnie
Wiem że stopa to delikatne miejsce. Wybacz ale oczekiwałam profesjonalnej opinii co do stanu mojej skóry i w ogóle. Na pewno mnie nie uspokoiłeś bo nic konkretnego się nie dowiedziałam:) Poczekam na kogoś kto w bardziej przybliżony sposób odpisze mi na moje pytania. Pozdrawiam
to że puchnie to się zdarza a szczególnie w miejscach gdzie skóra jest cieńsza poczekaj jeszcze z dwa dni powinna powoli schodzić jeśli po tym czasie stan nieuleganie zmianie ani na jotę to zostaje lekarz.
możesz mieć też wielkiego siniaka po zejściu opuchlizny.
Tak dokładnie ma to wyglądać i wcale nie jest tragicznie. Spodziewałam się tutaj strasznych rzeczy a tu nic złego się nie dzieje. Bąble to po alantanie, to szit a nie maść, wyrzuć i kup bepanthen. No i nie martw się bo wszystko jest w porządku. Mogę ci powiedzieć ze u mnie wyglądało to podobnie, stopa też była opuchnięta i samo zeszło po mniej więcej tygodniu.