PDA

View Full Version : Czy tak ma wyglądać gojenie po 3 dniu od zrobienia?PROSZĘ O POMOC!

emi1008
07-02-2010, 15:57
Witam:) Potrzebuje PILNIE porady na temat mojego tatuażu który zrobiłam w środę na stopie. Od środy do dziś przemywałam smarowałam (alantan+) i zakładałam folię, dziś przemywam smaruje ale już bez foli. Do wczoraj noga bolała tak że nie mogłam normalnie chodzić a dziś już o wiele mniej boli ale opuchlizna aż po kostki których prawie w ogóle nie widać nie zmniejsza się ani trochę. Nie wiem czy wszystko w porządku bo nie mam pojęcia jak powinien teraz wyglądać i nie chce niepotrzebnie panikować więc w związku z tym bardzo chciałabym przesłać zdjęcia i gdyby ktoś mógł rzucić okiem i określić w jakim jest teraz stanie i czy dobrze się goi. Będę niezmiernie wdzięczna za profesjonalną opinie. Pozdrawiam Emilia

pitrek681
07-02-2010, 17:31
ta stopka to delikatne miejsce potrzebuje troche wiecej czasu natomiast do alatana mam mieszane uczucia sprobuj bepanthen masc naturalnie

emi1008
07-02-2010, 18:00
Wiem że stopa to delikatne miejsce. Wybacz ale oczekiwałam profesjonalnej opinii co do stanu mojej skóry i w ogóle. Na pewno mnie nie uspokoiłeś bo nic konkretnego się nie dowiedziałam:) Poczekam na kogoś kto w bardziej przybliżony sposób odpisze mi na moje pytania. Pozdrawiam

dziarus
07-02-2010, 20:17
to że puchnie to się zdarza a szczególnie w miejscach gdzie skóra jest cieńsza poczekaj jeszcze z dwa dni powinna powoli schodzić jeśli po tym czasie stan nieuleganie zmianie ani na jotę to zostaje lekarz.
możesz mieć też wielkiego siniaka po zejściu opuchlizny.

YvonneS
07-03-2010, 14:32
Tak dokładnie ma to wyglądać i wcale nie jest tragicznie. Spodziewałam się tutaj strasznych rzeczy a tu nic złego się nie dzieje. Bąble to po alantanie, to szit a nie maść, wyrzuć i kup bepanthen. No i nie martw się bo wszystko jest w porządku. Mogę ci powiedzieć ze u mnie wyglądało to podobnie, stopa też była opuchnięta i samo zeszło po mniej więcej tygodniu.