View Full Version : Czy to normalne?
Kahmeelah
10-24-2008, 14:57
Witam. Zrobiłam sobie tatuaż niecałe 4 dni temu. Przez pierwsze 5 godzin po zrobieniu nosiłam opatrunek z folii zgodnie z zaleceniem tatuażysty, smaruję go od 1 dnia około 3-4 razy dziennie maścią Bepanthen. Ale... każdy, kto go zobaczy pyta się, czemu tak dziwnie wygląda i dlaczego jest taki popękany! Czy wygląd mojego tatuażu jest normalny i nie mam się o co martwić?
Zdjęcie:
http://i36.tinypic.com/2mepni0.jpg
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Nic takiego jeszcze się nie dzieje dość gruby strupek ci się zrobił i popękał musisz cierpliwie poczekać aż odpadnie . Ja bym unikał moczenia go od wody puchnie.
No i jeszcze raz cierpliwość.
To jest normalne nie masz czym przejmowac(strupki zejda) i Smaruj rozsadnie. Poszperaj, poczytaj na forum a napewno dowiesz sie wiecej jesli to twoj pierwszy Tattoo pzdr
Pabiełek
10-25-2008, 18:45
Po prostu strupki:D Trochę pokaźne, ale strupki. Smarować maścią, przemywać, smarować. Strupki zejdą i będzie git:)
pontonss
10-25-2008, 18:58
Na moim jest podobnie w niektórych miejscach gdzie było mocniej kłute a po zatym naprawdę przepiękny tatuaż!
to nie jest normalny strup... Jezeli jest okazaly nawet na drobnych elementach a nie wielkich powierzchniach to tatumajster ma problem z technika i troszke za gleboko wjechal. Bedzie problem z kolorem luz przeswit
Kahmeelah
10-26-2008, 17:51
Hm... Szczerze mówiąc, to te strupki wyszły takie gigantyczne tylko tu na zdjęciu. W rzeczywistości są malutkie... Bałam się tylko, dlaczego jest taki popękany :) Już zeszły, pod spodem jest farba, trochę zielonkawa, ale jest... podobno z czasem ma zrobić się czarna... Zobaczymy co z tego będzie.
Btw, problem z kolorem? To znaczy...?
Wlasnie taki zielonkawy/niebieski/splesnialy hehe kto Ci powiedzial ze z czasem z zielonego zrobi sie czarny?? :D Znajdz kogos innego do poprawki tego tatuazu
pontonss
10-27-2008, 09:56
za mocno cię kuł dlatego takie strupy i kolor się zjeb..... A to w studio czy u koleszki jakiegoś?
Obstawiam ze kolega zaczyna sie uczyc dzialac na skorze.
Kahmeelah
10-27-2008, 20:50
A ja was zaskoczę, bo tatuaż zrobił się czarny :D :D :D
Robiłam w studiu w Immortal Art
1grzesiu1
10-27-2008, 21:15
dawaj fotki poogladamy :)
pozdrawiam
No przecierz jest zdjecie nie rozumiem pytania 1grzesiu1
Wojtas chodzi o fote jak wyglada aktualnie. Jestem ciekaw jak to wyglada, i jakos nie wierze ze zmienilo barwe :P
1grzesiu1
10-27-2008, 23:30
jo o to chodzilo:)
Kahmeelah
10-28-2008, 11:27
Ja już tego nie rozumiem... wczoraj rano był zielonkawy, wieczorem czarny bez zarzutów, a dzisiaj z kolei ma kolor niebieskawy... a koleżanki mówią że jakby złuszcza się z niego skóra... strupki odpadły ze dwa dni temu... to łuszczenie to normalne? Pewnie tatuaż do poprawki? Wydawało mi się, że tamten salon ma raczej dobrą opinię
Najgorsze jest to, że sama go nie mogę dokładnie zobaczyć, bo jest na karku
to łuszczenie to normalne?
Po odpadnieciu strupków skóra moze się delikatnie łuszczyć i to nie jest niepokojący objaw. Poczekaj z opiniami do czasu wygojenia, być może nie będzie trzeba go poprawiać.
BTW, gratuluję dobrego gustu, fajny masz ten tatuaż i miejsce też ok. Miło jest obejrzeć coś przyjemnego i ładnego.
Kahmeelah
10-28-2008, 11:44
Dziękuję :)
Trochę mi ulżyło
Po pierwsze to przestań słuchać koleżanek - to że się łuszczy to normalne skóra musi dojść do siebie smaruj go balsamem dwa razy dziennie a dopiero za jakiś czas się okaże co z poprawkami.