PDA

View Full Version : Czy to normalne??

Orbit84
06-13-2009, 14:29
Witam wszystkich. Mam pytani następującej treści. We wtorek zrobiłem nowy tatuaż. I jak zwykle smaruję go Bepanthenem ( albo jakoś tak nazwa idzie...) co zawsze poleca mój tatuażysta. Jest to już mój 4 - ty. I dzisiaj zauważyłem coś dziwnego. A mianowicie w kilku miejscach na tatuażu zaczęły pojawiać mi się "białe kropki" z płynem w środku. I swędzenie w tych ( chyba ) miejscach... A od wczoraj zaczyna mi złuszczać się pierwsza warstwa. Jako że nie mogę się skontaktować z tym który robi mi tatuaże więc pytam na tym forum. Czy to normalne ?? Bo jeszcze czegoś takiego nie miałem... I zaznaczę jeszcze że jest to tatuaż na prawym ramieniu, poprzednie mam na plecach, łydce i lewym przedramieniu.

Czy jest to normalne?? Czy jeśli te bańki pękną będzie trzeba poprawiać w tych miejscach?? I dlaczego pojawiają się tylko w miejscu dziarania, a nie np. obok gdzie równiez zostawiam warstwę kremu...

z góry dzięi za pomoc. Pozdrawiam

xxkeiraxx
06-14-2009, 11:10
O jej orbit wyslil sie ciutke i przejrzyj forum tu juz nie raz bylo o krostkach/chrostkach jak kto woli hehehe

YvonneS
06-14-2009, 11:14
nie raz bylo o krostkach/chrostkach jak kto woli hehehe

Teraz jest o bańkach. ;)

Wojtas
06-14-2009, 14:21
He ciekawe co jeszcze znajdzie sie w naszym slowniczku :D

Sadchild
06-15-2009, 10:17
Jak dlugo nosiles folie? "zagotowales" sobie dziare.
BTW: Wybrales sobie bardzo niefortunny okres na robienie tatuazu, lato nie sprzyja tatuowaniu/

Orbit84
06-15-2009, 15:43
Folia - droga ze studia do domu i wywaliłem. To nie jest mój pierwszy tatuaż, ale pierwszy raz coś takiego mam. Dlatego pytam. "Bańki" - tak mnie się napisało. Co do wątków na forum, znalazłem kilka na temat ale odpowiedzi nie są zbyt jasne, a uogólniając - dla mnie nie wystarczające żeby się tym nie martwić...