PDA

View Full Version : czy to boli

nusiek
07-20-2008, 00:01
zamierzam zrobić sobie tatuaż i mam pytanie czy to boli prosze o szybką odpowieć

YvonneS
07-20-2008, 09:09
Strasznie boli, nie do opisania ;) a tak na poważnie to zalezy w jakim miejscu się robi tatuaż i oczywiście indywidualnej reakcji na bodźce bólowe. Najgorzej jest na poczatku, później da się wytrzymać. Najgorzej boli poprawianie świeżego tatuażu.

Mon
07-20-2008, 10:06
Ja zrobiłam tattoo na obu łopatkach i musze przyznac ze oczekiwałam większego bólu.Moge powiedziec ze to nawet przyjemne uczucie było

nusiek
07-20-2008, 10:44
a jak już zrobie to czym to pielęgnować przez jakiś czas czego unikać i td

YvonneS
07-20-2008, 11:00
Odpowiedzi poszukaj na forum w odpowiednim dziale. Wszystko jest napisane.

nusiek
07-20-2008, 11:25
jest napisane ale w kilku tematach i niepisze czy m pielęgoowac i tda ja bym chcial w 1 teacie wtedy będzie latwiej

Shtojer
07-20-2008, 11:54
A ja bym chcial na tatuazach 100tysiecy miesiecznie xD

Mon
07-20-2008, 15:01
To proste!!!Po wykonaniu odczekujesz jakies 3-4 godzinki.Przemywasz letnią wodą z mydłem.Czekasz az wyschnie,nie wycierasz!!!Nakładasz krem (np. bepathen),przykrywasz folią spozywczą.Powtarzasz to co ok.4 godz. przez 3 dni.Potem nadal smarujesz ale juz nie naklejasz folii.W pozniejszych dniach wazne jest czeste smarowanie bo swedzi przeokropnie.Przez pierwsze 3 tygodnie musisz unikac dlugiego moczenia tatuazu oraz kontaktu ze słońcem.I to w sumie tyle:)))

nusiek
07-20-2008, 17:24
foliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mon
07-20-2008, 19:07
Tak folia.Normalna spozywcza,przezroczysta.taka jak do kanapek hehe.Ale da sie wytrzymac.

YvonneS
07-20-2008, 19:25
Nie krem a maść, poza tym folia służy do "przykrycia" świeżo zrobionego tatuażu i po kilku godzinach należy ją zdjąć i już niczym nie przykrywać.Nie powinno się nakładać obcisłych ubrań i starac się odkrywać tatuaż, np. w domu. Dobrze jest często smarować maścią ale delikatnie i niewielką warstwę oraz pamiętać aby nie rozmoczyć strupka, czyli kąpiel wykluczona. Dać sobie spokój z alkoholem przynajmniej przez kilka dni, gdyż spozywanie utrudnia gojenie i moze powodować odbarwienie się pigmentu. Nie wolno wystawiać świeżego tatuażu na słońce czy chodzićdo solarium, chyba, ze się czymś go zakryje a jak się wygoi smarować kremami z wysokim filtrem uv. Nie wolno drapać ani zrywać strupka.

Mon
07-20-2008, 19:44
Jak widac kazdy dostaje inne wskazowki dotyczace pielegnacji tatuazu.W salonie gdzie go zrobisz mozesz uslyszec inna wersje.W kazym razie w salonie dostaniesz pelna liste tego co robic i czego unikac.Pzdr.

YvonneS
07-20-2008, 20:00
Owszem, kiedyś stosowano opatrunki dzisiaj już się od tego odchodzi, jednak w niektórych salonach jeszcze się coś takiego stosuje. Tatuaż niczym nie przykrywany szybciej się goi.

nusiek
07-21-2008, 00:21
a i ma pytanie czytalemna tym forum ale jeszcze raz sie zapytam czy warto poczeać do 20 lat zebyzrobić tatuarz bo wtedy już sie tak nierośnie jak w moim wieku czy zrobić teraz pomóżcie

Shtojer
07-22-2008, 09:17
"Czy zrobic teraz" zaden z Nas nie jest jasno widzem wiec nie wiemy ile masz wiosenek :) Ale dobra decyzja by bylo poczekanie do 20' gdyz nie tylko to ze tak nie rosniesz, ale inaczej do wszystkiego podchodzisz, i nie wybierzesz prawdopodobnie bubla ktorego pozniej bedziesz zakrywac ze wstydu :)

Hatsu
07-23-2008, 17:57
ciekawa jestem jakie to uczucie gdy tatuaż powstaje nad nadgarstkami, ale szczerze mówiąc nie nakręcam się...podejrzewam że moich wizyt u dentysty to doświadczenie nie przebije :D zwłaszcza jednej... gdy miałam wyrywany na wpół znieczulony ząb hehe..

Pozdrawiam!
Marta

ps: chciała bym dodać że do decyzji dojrzewałam jakiś czas poszukując odpowiedniego symbolu aby wyrazić to co chcę, zanim powiedziałam "i o to mi chodziło" uważam więc że wręcz należy poczekać czasem dłużej, to tak jak z moimi rysunkami.. gdy teraz oglądam
wykonane w szkole średniej prace którymi się ekscytowałam po prostu uśmiecham się na ich widok i zastanawiam się co właściwie tak mnie w nich kręciło ;)

YvonneS
07-23-2008, 18:23
ciekawa jestem jakie to uczucie gdy tatuaż powstaje nad nadgarstkami, ;)

Przyjemne. ;)
Jak każdy tatuaż zresztą, oprócz tych robionych w naprawdę bolesnych miejscach.