View Full Version : czacik
mam pytanko do moderatorów czy jest możliwość wstawienia na foruma czata.
czesto gęsto jest dużo ludzisków i można by było szybkie pytanka wstawiać i mniej by się zaśmiecało forum,lub jakąś dyskusję na pniu rozkręcić.
No shout box by się przydał. Jezeli skrypt przewiduje taką mozliwośc to pewnie da się zrobić inaczej chyba nic z tego.
Przy najblizszej okazji zapytam Glownego Admina / informatyka czy jest taka mozliwosc :) Ja nie mam wplywow na portal wiec jedynie moge byc za Wami :)
1grzesiu1
01-15-2009, 11:56
ja jestem za :)
pozdrawiam
Bardzo swietny pomysl tez jestem za pozdroo.
Informacja poleciala do Administratora i... " Damy rade :) "
tatuaznik
01-16-2009, 09:18
dobrze by bylo pobajerzyc "na zywo"
A teraz to nie jest "na żywo"?
No tak.. ale z tego co zauwazylem to w tym samym momencie widzialem max 6 osob? :P
1grzesiu1
01-16-2009, 14:16
dokladnie a pozatym to o czym bedziemy na tym czacie pisac:)??
a tak wogule to na tym forum chyba tylko kilka osob przesiaduje regularnie a reszta to osoby co sie rejestruja i pisza 1 posta;)
pozdrawiam
No i gitara gra to mi sie podoba czekamy z niecierpliwoscia he he:D
dokladnie a pozatym to o czym bedziemy na tym czacie pisac:)??
pozdrawiam
No jak to co?
Będziemy się witać i żegnać :D
w sumie to i pisać nie musimy.Ale jak jest taka opcja i nie robi to dużego problemu to czemu nie ma być.
fajny pomysł jestem za juz czekam
Najwiekszym atutem bedzie jak ktos wspomnial wyzej ze pomoze to w utrzymaniu fora w porzadku, a tematy uwierzcie ze napewno sie znajda ;)
1grzesiu1
01-17-2009, 13:48
a kto wogole zrobi tego czata ty Shtojer czy tam jakis gosciu ta strone prowadzi
wogule to ty tu jestes tak dla zabawy czy masz jakis hajs za to ze jestes administratorem:)
sorka za pytanie ale mnie to zastanawialo zawsze
pozdro
Administrowaniem strony zajmuje się root admin czyli osoba mająca pojęcie o skryptach lub programista i może on robić z forum dosłownie wszystko.
Pełnienie funkcji admina lub moda nie jest płatne, to taki netowy wolontariat.
Być może istnieją fora gdzie admini pobierają jakieś tam opłaty za prowadzenie strony, jednak ja o takich nie słyszałam, być może są one płatne.
Kurcze w takich sytauacjach przydalby sie chat a nie odswierzanie postow he he szybko i wygodnie..:)
A toz to. Glownym Administratorem jest Roten / Adminek :) On jest w dodatku informatykiem i On wszystkim sie zajmoje / zajmie. Ja jestem Moderatorem, tylko wystapil maly blad i jestem niby Administratorem :P A siedze tutaj z czystej przyjemnosci :) Nic na tym nie zarabian i nie chce :P
Nie no stary ok nie ma problemu ja nic do ciebie nie mam tak jak juz tez pisales wczesniej to ty tu nie jestes od takich spraw ale tych prawdziwych adminow raczej nie widac moze kiedys powstanie chat na tym portalu oby he he pozdrawiam wszystkich forumowiczow :))
No z tego co patrzalem po profilach Administracji to sporo ich tutaj nie bylo... Hatecore'a - brata Admina rownierz dluuuugi czas nie widac. Z Roten'em mam kontakt na gadu wiec bede sie staral o czas powstania :)
a tak odświeżę temat bo w sumie nic nie ruszyło
I dlugo pewnie sie nie ruszy czasmi to powinnismy zmienic moderatora bo robi sie tu powoli maly burdel nawet ogloszenia o auta sie znajduja masakra!!!!! albo nawet kilku ludzi przydzielic do okreslonych zadan aby na jednym wszystko nie wisialo taka moja mala sugestia........
a kto tym bajzlem zarządza mało się znam ale zawsze jest ktoś od cenzury organizacji itp
w sumie to tylko jednego admina kojarzę
Wlasnie KTO??? he dobre pytanie ja tez jednego admina kojarze Shtojer tu sam dziala i nikt wiecej pozatym raz jest a raz go nie ma.......:confused:
Nikt, moderatora nie ma. Jeżeli ktoś z was jest chętny to niech pisze w tej sprawie do admina.
a to morze stworzymy listę kandydatów i odgórnie z urzędu się wyznaczy bo dobrowolnie to mało chętnych pewnikiem będzie:rolleyes:A za domenę to kto płaci?
1grzesiu1
11-26-2009, 23:09
ja moge byc noweym administratorem:D moment tu zaprowadze porzadek i wprowadze kulture:)
a to morze stworzymy listę kandydatów i odgórnie z urzędu się wyznaczy bo dobrowolnie to mało chętnych pewnikiem będzie:rolleyes:A za domenę to kto płaci?
Może ktoś sam się zgłosi?
Nie mam pojęcia do kogo to należy.
He do nas to nalezy a do kogo he he ja tez bym tu pare zmian sprowadzil ale najlepiej jak by kilku bylo od prowadzenia strony bo samemu nie jest lekko chyba ze sie ma dostep do netu przez 24 h i wogole nie spi i ma wolny czas ja moge sie zglosic bede usuwal spamerow i dawal bany beznadziejnym ludzia oczywiscie wczesniej to ustalajac z innymi powiem wam ze w postach z przed 6 mc jest tyle smieci ze az sam sie dziwie ze ten serwer prazy :)
bede usuwal spamerow i dawal bany beznadziejnym ludzia
Mnie jako pierwszej.:D
He he YvonneS powiem tak massz tu chyba najwiecej do powiedzenia i duzo sie tu udzielasz czemu sie nie zajmiesz tym forum???
He he YvonneS powiem tak massz tu chyba najwiecej do powiedzenia i duzo sie tu udzielasz czemu sie nie zajmiesz tym forum???
Właśnie dlatego.
Nie chciałabym żeby mnie posądzano o stronniczość i tak jestem wystarczająco nielubianym wrzodem na dupie tego forum.
Wiesz to co sadza inni jest malo wazne pozatym powinna byc taka osoba ktora usadza kogos i tyle od tego sa administratorzy badz moderatozy a wtedy mowisz mi i ja komus np robie bana he he nie no swiruje ale brakuje tu kogos kto by zrobil porzadek i lad pozatym nie musisz odpowiadac na wszystkie posty....
Niee, czułabym się ograniczona funkcją. To nie dla mnie.
Przydalby sie nam ktos z jajem he he moze 1grzesiu1 zaraz by tu poustawiane wszytko bylo :D
Popieram! Grzesiu na moda.
pitrek681
11-27-2009, 08:27
ave Grzesiu masz mój głos !!!:D
No to wychodzi na to, że Grzesiu wygrał:D:D:D
Czas zacząć pisać poważnie, inaczej ban będzie.
1grzesiu1
11-27-2009, 18:32
dzieki za glosy wasze i mile slowo;) i tak was wszystkich bym wyjebal z tego forum:D
ja nie mam czasu ale ogolnie by sie przydala osoba co by chociaz kasowala posty, wprowadzila troche porzadku
taki shoutbox tez by sie przydal..
tak mi sie wydaje ze to forum to ktos zrobil i ma w dupie teraz w sumie to sie nie znam nie wiem o co w tym chodzi
jak by znalazło się paru chętnych i podzieliło tematami to nie jest tak dużo roboty tylko sęk w tym że niema się do kogo zgłosić z inicjatywą to takie bezpańskie forum pełłna anarchia mnie się to nawet podoba. :D.A tobi ivona to by się dało haide parka to mało konfliktowy dział.
raz prubowalem napisac do admina, ale niestety wyswietlilo mi sie za ma za duzo wiadomosci w skrzynce. wiec moja wiadomosc nie doszla. ktos sobie napisal kiedys takie forum postawil na serwer i tyle teraz bierze sobie jakies siano z zamieszczanych reklam i na tym sie konczy bo zainteresowania to zadnego tutaj nie ma.
jak by znalazło się paru chętnych i podzieliło tematami to nie jest tak dużo roboty tylko sęk w tym że niema się do kogo zgłosić z inicjatywą to takie bezpańskie forum pełłna anarchia mnie się to nawet podoba. :D.A tobi ivona to by się dało haide parka to mało konfliktowy dział.
powiedz dziarus co by to dalo jak tutaj caly czas sie wypowiadaja te same osoby :p i albo sa spory albo nic porzytecznego nie ma, no moze kilka tematow. jest tematycznych reszta do wyjebania widzisz nawet za wulgaryzmy nikt nie banuje:P
Tutaj trzeba osoby ktora tknela by troche zycia w forum ale takiej osoby co sie troche zna na tematyce tatuazu i mogla by odpowiadac sensownie na te wszystkie bezsensowne posty i zachecilaby nowych do zadawania pytan bo z tego co zauwazylem to osoba zadaje pytanie jest jechana i wiecej juz nie ma sladu po niej
to że ktoś jest zjechany za bezsensowne pytania to pozytyw tego forum bo ile można pisać jakiej maści używać , jeśli odpadają to dobrze naturalna selekcja a że jest ostro, w końcu to nie jest forum o kucykach.
Masz całowitą rację brakuje właściciela traktuj moją wypowiedz przymrużeniem oka siedzę tu z sentymentu taki zabijacz czasu i nie powiem jest miło i dosyć wesoło mnie to wystarcza .
powiedz dziarus co by to dalo jak tutaj caly czas sie wypowiadaja te same osoby :p i albo sa spory albo nic porzytecznego nie ma, no moze kilka tematow. jest tematycznych reszta do wyjebania widzisz nawet za wulgaryzmy nikt nie banuje:P
Tutaj trzeba osoby ktora tknela by troche zycia w forum ale takiej osoby co sie troche zna na tematyce tatuazu i mogla by odpowiadac sensownie na te wszystkie bezsensowne posty i zachecilaby nowych do zadawania pytan bo z tego co zauwazylem to osoba zadaje pytanie jest jechana i wiecej juz nie ma sladu po niej
Wiesz jest coś takiego jak regulamin, na każdym forum i tam wyraźnie pisze co wolno a czego nie. gdyby nagle jakiś mod zaczął wypieprzać z forum za bluzgi to chyba w ogóle nikt by tutaj nie pisał albo pod jego adresem poleciałaby ostra krytyka.
Na forum nikt nie może nikogo do niczego zachęcić, logują się tutaj rózni ludzie, jedni szukają pomocy, inni rozrywki jeszcze inni cholera wie czego.
Po to są ci wszyscy uzytkownicy aby tworzyli to forum, nie można wymagać od jednej osoby że będzie odwalać całą robotę i odpowiadać na wszystkie posty.
Moderator ma proste zadanie pilnowania porzadku w tym przestrzegania zasad regulaminu. Byłam kiedyś na innym forum adminem to wiem co i jak ale też a moze i przede wszystkim trzeba być obiektywnym.
Wątek shoutboxa był już poruszany i widocznie nie dało się nic zrobić.
W tej chwili wydaje mi się , ze forum pozostawiono same sobie i w końcu ktoś je zamknie i przestanie opłacać, to najczarniejszy scenariusz ale przez lata "bytności" na róznych forach widziałam niejedno. Przez ten czas wiele for zostało zlikwidowanych, taka jest kolej rzeczy, powstają nowe, ludzie przenoszą się na inne, bardziej prężnie działające. Nie wiem jako los czeka te forum ale nie byłabym zbytnią optymistką.
1grzesiu1
11-27-2009, 23:08
W tej chwili wydaje mi się , ze forum pozostawiono same sobie i w końcu ktoś je zamknie i przestanie opłacać, to najczarniejszy scenariusz ale przez lata "bytności" na róznych forach widziałam niejedno. Przez ten czas wiele for zostało zlikwidowanych, taka jest kolej rzeczy, powstają nowe, ludzie przenoszą się na inne, bardziej prężnie działające. Nie wiem jako los czeka te forum ale nie byłabym zbytnią optymistką.
trza sie przeniesc cala ekipa na inne forum:)
trza sie przeniesc cala ekipa na inne forum:)
Najmądrzejsza wypowiedź, jaką dziś przeczytałem:D:D:D
Brawa dla Grzesia, Brawa
no to rzucamy propozycję i wybierzemy inne będą mieli przesrane:D
A tam przesrane, tchniemy trochę życia w umarlaków:D:D:D
Spokojnie, forum jeszcze istnieje i nie ma potrzeby przenosić się gdziekolwiek. Zresztą nikt wam nie zabrania przecież udzielania się na innych forach.
Miejmy nadzieję, ze ta sprawa w końcu się rozwiąże w jedną albo w drugą stronę.
no tak udzielać się na innych a ile to czasu zajmuje w sumie to ja się udzielam tylko sezonowo i zobaczymy za rok co będzie dalej.
odgrzebie znowu ten tematu.:p
Wiesz jest coś takiego jak regulamin, na każdym forum i tam wyraźnie pisze co wolno a czego nie. gdyby nagle jakiś mod zaczął wypieprzać z forum za bluzgi to chyba w ogóle nikt by tutaj nie pisał albo pod jego adresem poleciałaby ostra krytyka.
Na forum nikt nie może nikogo do niczego zachęcić, logują się tutaj rózni ludzie, jedni szukają pomocy, inni rozrywki jeszcze inni cholera wie czego.
Po to są ci wszyscy uzytkownicy aby tworzyli to forum, nie można wymagać od jednej osoby że będzie odwalać całą robotę i odpowiadać na wszystkie posty.
Moderator ma proste zadanie pilnowania porzadku w tym przestrzegania zasad regulaminu. Byłam kiedyś na innym forum adminem to wiem co i jak ale też a moze i przede wszystkim trzeba być obiektywnym.
Wątek shoutboxa był już poruszany i widocznie nie dało się nic zrobić.
Ale czy tu ktos kogos zacheca do czegokolwiek ?
a co do twojego bycia adminem na forum to mozesz zdradzic jaka rzesze ludzi mialas pod soba? ale chodzi mi glownie o aktywnych uzytkownikow ktorzy logowali sie codziennie i cos robili na tym forum, bo to ze sa zarejestrowani to o niczym nie swiadczy.
Forum nie było duże i jako admin a w zasadzie moderator bo to chodziło pod php fusion miałam do czynienia z idiotami. Nie chcę wiecej o tym mówić, sama zrezygnowałam z tej moderacji. Dlatego też odrzuciłam propozycję bycia modem tutaj, chociaż tutaj ludzie są inni, i jest wiele osób z którymi warto dyskutować.
O toz to YvonneS :) Po dlugiej przerwie nie wynikajacej z mojej winy wkoncu wrocilem :) Z tego co mi wiadomo to forum poprostu czeka w kolejce bo nie skonczyli jeszcze pracy nad innym portalem.
O toz to YvonneS :) Po dlugiej przerwie nie wynikajacej z mojej winy wkoncu wrocilem :) Z tego co mi wiadomo to forum poprostu czeka w kolejce bo nie skonczyli jeszcze pracy nad innym portalem.
W kolejce do czego? Likwidacji? :D
Jestem ciekaw kiedy to nastapi bo dosc juz dlugo to trwa...
1grzesiu1
11-30-2009, 16:50
ciekawe bo w gogle ta stronka wyskakuje jako pierwsza wiec chyba jest wysoko oceniana czy tak jest??
a z drugiej forum raz ze nikt nie dba o nie to wogole cala ta strona jest do huja niepodobna widac ze nikt tu nic nie zmienia artykuly z przed kilku lat ...
ciekawe bo w gogle ta stronka wyskakuje jako pierwsza wiec chyba jest wysoko oceniana czy tak jest??
a z drugiej forum raz ze nikt nie dba o nie to wogole cala ta strona jest do huja niepodobna widac ze nikt tu nic nie zmienia artykuly z przed kilku lat ...
wyskakiwanie w google to sprawa pozycjonowania stron, zeby na nich zarobic pozycjonujesz w firmach sie tym specjalizujacych i wtedy czerpiesz zyski :)
czyli co będziemy mieli przeprowadzkę czy to forum z tuningują ?
Dobre pytanie ktore juz zadajemy sobie od jakiegos roku ....
Nie wiem, chcecie szczegolowe informacje to prosze kierowac pytania do glownego administraora. To nie jest moje, nie bylo, pozatym ja mam znikome uprawnienia i dostep wiec mnie za nic nie wincie
No co ty? Nikt tutaj nie ma do ciebie pretensji, po prostu ludzie nie wiedzą co się dzieje i dlaczego forum pozostwiono bez opieki.
Sam nie wiem w sumie dlaczego nie ma tutaj wogole odznak zycia admina, ja jeszcze poczekam, czas pokarze co z tego wyniknie