View Full Version : co zrobilem zle?
witam w końcu zaczęła się moja przygoda z dziabaniem innych ... ale oczywiście zacząłem od siebie i problem raczej... oceńcie sami ogólnie jest to początek wzoru mojego autorstwa, wiec komentarze na temat ze tandetny amatorski itd wolałbym nie słyszeć. Chodzi mi o to czy takie jakby sine (żółtawe) i jakby rozlana farba pod skora to normalne obawy czy za mocno igle miałem wysunięta, sam odczuwałem ze igła za mocno wychodzi
zdjęcie robione 3 dni po dziabaniu http://img200.imageshack.us/img200/989/p1020563t.jpg
xxkeiraxx
06-30-2009, 23:20
Prosiles ze nie chcesz slyszec ze tattoo tandetny i amatorski wiec nie napisze tego ale musze napisac to : " O ja pier....dole "
Cos mi sie zdaje ze w niedlugim czasie kogos skrzywidzsz, jak narazie skrzywidziłeś siebie.
A teraz odpowiedz na Twoje pytanie co zrobiles zle ? WSZYSTKO ZROBILES ZLE !!!
Dno ponizej dna !!!
Jak widze coś takiego to aż mnie trzęsie.
I zapomnij o przygodzie z dziabaniem innych do puki nie nauczysz sie robić tatuaży , wiezniowie igla do szycia robią 100% lepsze wykonanie niz to co pokazałeś.
qOp co to k....a jest człowieku daj sobie spokuj naprawde tak jak przedmowca napisal wszystko robisz zle i naprawde mozesz kogos skrzywdzic.:mad:
nikogo nie skrzywdzę... no spodziewałem się trochę łagodniejszych odp
powiem Tobie ze ja jaeszcze nie tatuuje. na razie kompletuje sprzet, duzo rysuje itp itd, ale moge ci powiedziec ze gdyby moj pierwszy tatuaz taki wyszedl to bym sie nim nie chwalil, postaralbym sie o nim zapomniec... tyle
nie chce o nim zapomnieć, nie jest jeszcze skończony jako całość ... uczę się i będę się uczył zapewne długo
xxkeiraxx
07-01-2009, 19:33
Oj naprawde bedziesz sie uczyl jeszcze dlugoooooo dlugoooo , ale rada i to dobra pocwicz na sztucznej skorze a nie na sobie a juz bron boze na innych bo narobisz i sobie i innym burakow , szczerze to nie umiesz wogle jeszcze tatuowac.
taka odp jest bardziej budująca:D ćwiczę na świniakach kreski,cienie,kolory bez jakiś tam wzorów, a tego buraka skończę w najbliższym czasie
xxkeiraxx
07-01-2009, 20:20
BRAVO a juz myslalam ze nas tu zaraz zaatakujesz za szczere posty :-) Moze cos z Ciebie jeszcze bedzie jak faktycznie pujdziesz w ten tok myslenia :-) Grzeczny chlopiec :D
gangbang
07-02-2009, 09:05
jesli juz robisz na swinskiej skurze to postaraj sie odbijac na niej kontur od wzoru i rob normalne ta2y na niej.to ci da pewne pojecie co i jak..i nie ryj tak skury igla bo dawno juz nie widzialem takich sincow od dziarania.:cool:
A ja zapytam chociaz jaki to byl tusz ?
http://img525.imageshack.us/img525/6793/p1020592.jpg taki tusz :confused: zaraz pewnie będzie jakiś komentarz co mnie na pewno podbuduje :D ( ale i tak mnie to nie zniechęci)
a propos tuszu ile czasu tusz po otwarciu można go używać, chciałbym zakupić czarny tusz w większej butelce niż 30 lub 60 ml i nie chciałbym go po jakimś czasie wyrzucić :mad:
ehh pewnie jakas chinska taniocha. uzywaz az data waznosci sie skonczy. nie polecam te tusze z atestem bo jak to jest cos niewiadomego pochodzenia to moze dojsc do zakazenia, roznych reakcji alergicznych itp. wiec polecam sprawdzic zrodlo. i staraj sie uzywac rozumu jak cos robisz. zanim zaczniesz prace to sobie zaplanuj to co masz do zrobienia. uzyj wyobrazni zeby przewidziec jaknajwiecej. badz rozsadny i najpierw mysl a nie rob. to takie podstawy na poczatek. pozdro
PS. ten tusz wyglada jak podroba indian ink, tyle ze indian to tusz kreslarski uzywany przez wielu do tatuowania i wystepuje z tego co sie orietuje w czarnej formie chyba ze wprowadzili cos kolorowego ostatnio.
zamierzam kupic kuro sumi , tylko ze 360ml to chyba trochę dużo :confused:
ps. myślę w trakcie i wtedy improwizuje :D
Malo masz tuszy w ofertach naszych producentow? ja kupuje od bardzo dawna kuro sumi w buteleczkach 30ml ale to juz trzeba miec znajomych :P Przedewszystkich zmien tusz na jakis gdzie bedziesz mial pewnosc do jakosci a pozniej eksperymentuj
na allegro koleś sprzedaje właśnie kuro sumi w 30ml .. brał ktoś od niego może ? http://www.allegro.pl/item678585034_kuro_sumi_outlining_ink_workhouse.ht ml tylko z tego co wiem to są 2 rodzaje kuro sumi do cieni i wypełnień
Jak dla mnie to nie mam pewnosci do allegro co do takich rzeczy... mogl Ci nawet to ladnie rozcienczyc zeby nie bylo widac roznicy a przy pracy i po wygojeniu bubel... Ludzie czemu Wy na czyms takim chcecie oszczedzac ? Nie latwiej kupic drozej a miec stu procentowa pewnosc ze wszystko jest ok, szczelnie zamkniete itp ??
na tatuazu nie ma co oszczedzac. Kup tusz np. w workhouse. Na allegro napewno rozcienczaja takie moje zdanie moze sie myle ale przy zlewaniu do mniejszych butelek napewno cos idzie wody czy czegos tam .
no dokładnie , ale zastanawia mnie to czy nie wyleje polowy tuszu bo będzie już za długo stal, a na temat czarnej z intenze ktoś może się dobrze wypowiedzieć bo są one w mniejszych buteleczkach
gangbang
07-09-2009, 09:30
nie martw sie nie wylejesz polowy czarny tusz starcza na b dlugo a jak juz bedziesz pewnie sie czul i ogarniesz technike to podejzewam ze i ci nawet zabraknie.z pol butelki to pewnie na sobie zrobisz heheh:cool:
ja mam farby intenze Czarna mam True Black..bardzo dobra lecz narazie korzystam z
http://tattoosuperstore.com/catalog/images/intenze/tattoo_ink_japaneze-black-sumi.jpg
tez intenze nie mam z nia zadnych problemow..ja polecam;)
uu bolało? zagłęboko wbijasz igle i reka ci lata kup sztuczne skurki i pocwicz kontur :eek:
właśnie nie bolało Oo może dlatego ze sam sobie robiłem, ręka na pocz. mi latała :D
i wiem ze za szybko ciągnę kontur :confused:
Kontur trzeba szybko ciagnac ;) bardziej stabilny wtedy jest. A co do tego ze nie czules to ja do tej pory nie mam wyczucia zeby siebie samego tatuowac - pozatym to i tak jest glupota :D
Edi_88_88
08-13-2009, 12:51
A ja mowie..............bez komentarza,za gleboko....i wyluzuj z tym ryciem,a moze?bedzie dobrze...,pozdrowienia.
tak jak mowili poprzednicy- zwolnij troche , wypelniaj na mniejszym woltazu , wtedy nie pokaleczysz skory. pociagnales linie z grubej rury - na zdjeciu widac jak barwnik rozlal sie pod skora na boki. tak sie dzieje jak cisniesz za szybko i za gleboko.
Podejrzewam że farba dała dużo swojego. Wygląda na bardzo rzadką. Jaką igłą to robiłeś?:eek:
Temat ku przestrodze :D dobrze, że małe i sam "twórca" ma problem, a nie ucierpiał niewinny :)
haretattoo
05-04-2011, 10:01
ja bym proponował tak z rok poćwiczyć rysowanie jeszcze i z rok na śwince a potem brać się za maszynkę.
Tez robilam sobie sama na stopie chinski znak :D i powiem ze az takiej tragedii nie zrobilam sobie, nie zaluje ze zrobilam ale moglam to zrobic naprawde o wiele wiel pozniej... ahh duzo nauki czeka nas ;) powodzenia