View Full Version : Co wy na to
Szperajac w sieci natrafilem sie na cos takiego co wy na to ??
1grzesiu1
12-03-2008, 23:02
jak dla mnie to trzeba miec najebane w garach zeby cos takiego zrobic tak samo jak przecinanie jezyka dziaranie twarzy jakies implanty chore idioci:)
pozdrawiam
Jak dla mnie tez to nie jest za fajne ale sa pewnie ludzie ktorych takie zeczy kreca jak dla mnie oblech he he
o nie :/ mi tez sie to nie podoba...
podziwiam za pomysłowosc ;) mnie by nigdy cos takiego do głowy nie przyszło...
Fajne, podoba mi się.:D
To nie jest aż tak szokujące jak co niektórzy poprzebijani od stóp do głów.
temilade
01-21-2009, 14:20
robi wrażenie ale czegoś takiego to ja bym nie chciała mieć-głupota ;P
Z tego co wiem mało komu przyjmują się takie cuda na dłoniach, ciążko się goją ze względu na duże ryzyko zapaprania w tym miejscu no i bardzo prawdopodobne migracje. Jak się komuś uda to nic tylko się cieszyć zjawiskowym efektem :)
Trzeba mieć wyjątkowe szczęście żeby coś się nie przyjęło a i migracje nie są powszechnym zjawiskiem na tysiące osób które co roku modyfikują sobie w ten sposób ciało muszą się znaleźć i takie którym to nie odpowiada.
Pisałam już wcześniej, że miejsce nie ma aż takiego znaczenia ponieważ przekłuwać skórę można prawie wszędzie. To jest podobnie jak z lekami, jeden przyjmuje i nie odczuwa skutków ubocznych a inny niestety tak.
Profesjonalni piercerzy raczej mają pojęcie o tym co robią i nie kłują miejsc "niedozwolonych" lub uznanych za takie.
Z własnego doświadczenia wiem, ze komplikacje występują najczęsciej na skutek błędów w pielęgnacji i źle dobranej bizuterii (alergia). Jednak ze wszystkim można sobie poradzić i wygoić, no chyba, ze nalezy się do niewielkiej liczby osób nie tolerujących wszelkiego żelastwa.
dropsikk
01-22-2009, 02:51
jak dla mnei to zajefajny pomysl widzialem juz to zdjecie kiedys:) konkrecik.
PS. co wy macie do ludzi wykolczykowanych od gory do dolu. im sie to podoba i tyle pomyslcie sobie ze dla niektorych ludzi to my wszyscy jestesmy za przeproszeniem pojebami i oblechami bo mamy tatuaze :) tolerancji troche tu brakuje:)
Nie chodzi o akceptację ale o to, że niepotrzebnie straszy się ludzi skutkami ubocznymi które tak naprawdę nie są powszechne. Jasne, że każda ingerencja w ciało może wywołać różne następstwa ale nie przesadzajmy.
Poza tym u nas takie formy modyfikacji wywołują raczej złe skojarzenia, podobnie jak tatuaże a przeciwnikami są z reguły osoby które mają o tym niewielkie pojęcie a ozdabianie ciała traktują jako element ściśle związany z półświatkiem czy marginesem.
Mnie osobiscie kolczyki nie przeszkadzają ale też nie zrobiłabym sobie czegoś takiego ze względów własnie zdrowotnych( rany źle i długo mi się goją).
O ile piercing nie budzi już takich kontrowersji to skaryfikacja owszem. Jak są postrzegani ludzie z bliznami nawet kiedy tworzą one ładny wzór?
dropsikk
01-22-2009, 11:55
znam goscia co ma cuzo skarek na ciele i wiekszosc ludzi nie wie nawet co to jest i mysla to chyba taki tatuaz:)
Ja rzadko widuję takie osoby, nie powiem, że mi się to nie podoba, zwłaszcza misternie wypalone i zabliźnione kropki jednak sama nie zdecydowałabym się raczej.
do YvonneS :)
poczytaj sobie może na ten temat na innych forach, popytaj ludzi, czy długo im się trzymają surface bary, banany, czy cokolwiek na rękach, a jeżeli uważasz że przemieszczenie się totalnie nie zależy od miejsca to polecam BMe albo jakies inne stronki gdzie znajdziesz fachowe informacje na ten temat
pozdrawiam i miłej edukacji życzę :)
do YvonneS :)
poczytaj sobie może na ten temat na innych forach, popytaj ludzi, czy długo im się trzymają surface bary, banany, czy cokolwiek na rękach, a jeżeli uważasz że przemieszczenie się totalnie nie zależy od miejsca to polecam BMe albo jakies inne stronki gdzie znajdziesz fachowe informacje na ten temat
pozdrawiam i miłej edukacji życzę :)
Skoro uważasz się za eksperta to po co pytasz o takie podstawowe rzeczy na tym forum nie korzystając z uwag zawartych na innych bardziej fachowych stronach?
Nawet nie rozrózniasz migracji od odrzucenia. To oczym my tu rozmawiamy?
Poza tym masz jakieś kolczyki i miałaś problemy z ich wygojeniem?
Z tego co piszesz wynika, ze większość ludzi kolczykujących się ma problemy z gojeniem, u każdego może wystapić migracja - bez przesady. A może na tych fachowych forach tak piszą?
Teoretycznie to i mnie, osobie uczulonej na metale organizm powinien odrzucić kolczyk po ponad 8 miesięcznym gojeniu a tak się nie stało. Co więcej wiem dlaczego tak mi się to długo paprało i było to moje zaniedbanie a nie zły wybór miejsca czy coś innego.
Zanim coś napiszesz zastanów się, nie twierdzę, ze wszystkim wszystko ładnie się goi i mogą się pochwalić super kolczykami ale też nie ma sensu uogólnianie, że większość odrzuca kolczyki. To tak jak z pigułkami anty, jedni (ci moherowi) twierdzą, ze powodują raka a ci normalni wręcz przeciwnie.
wydaje mi sie ze była tutaj dyskusja na temat kolczyków na dłoni, a nie kolczyków w ogóle
nie ma sensu się kłócići pokazywać kto rację ma, kto jej nie ma, a kto jest najmądrzejszy ;) , bo nie taka powinna być idea tego forum
żaden piercer się nie wypowiada, więc wydaje mi się że temat można równie dobrze zamknąć
A jednak nie masz nic do powiedzenia, w ogóle po co zamykać ciekawą dyskusję, tylko dlatego, że tobie się nie podoba?
Nie rozumiem czego tutaj szukasz, załozyłaś inny wątek pomimo, ze jak twierdzisz na róznych forach piszą o tym bardziej fachowo i nadal drązysz temat strasząc migracjami odrzuceniem i innymi komplikacjami związanymi z piercingiem.
Prawdopodobnie nie masz i nigdy nie miałaś z tym do czynienia a piszesz jedynie to co przeczytałaś gdzieś na stronie.
Z jednym się zgadzam, czas wrócić do tematu wątku.
Moze Magda się wypowie, zajmuje się piercingiem o ile mnie pamiec nie myli, czy rzeczywiscie piercing jest taki niebezpieczny i u większości się nie przyjmuje.
xxkeiraxx
05-12-2009, 01:01
A ja tylko napisze ze pierwszy raz w zyciu widze taki kolczyk na palcu i mi sie BARDZO podoba !!! Chetnie bym cos takiego miala.
Mnie się to też podoba ale nie wiem jak to się sprawdza w codziennym życiu, czy nie przeszkadza za bardzo?
xxkeiraxx
05-12-2009, 12:30
Tym pewnie tak samo zachaczasz jak zwyklymi pierscionkami wiec raz na jakis czas napewno pociagnie :-)
Zastanawia mnie sprawa kolczyka czy jest to jakis specjalny kolczyk ? Pewnie bardzo ciezko jest taki u nas dostac :-(
xxkeiraxx
05-12-2009, 13:11
Przegladalam wlasnie kolczyki do pępka czy by jakiś fajnie nie pasował :-)
Ach coraz bardziej napalam się na ten pomysł :-)
Muszę podzwonić po kosmetyczkach czy wogóle było by mozliwe wykonanie czegoś takiego profesjonalnie czy zostaje jedynie zakres własny.
No i jeszcze podejde do apteki w tym tygodniu i dowiem się czy Elma masc znieczulajaca jest na recepte faktycznie czy nie, bo wiem ze kiedys nie byla a teraz ponoc ja przeniesli na recepte :-( Wiecie cos o tym ?
W tej chwili wszystkie typy kolczyków są u nas dostępne. Poszukaj w necie.
taki pierścionek na 100% nie zsunie się z namydlonych rąk :p
Juz na to sie natrafilem ponad rok temu.. dociekalem co gdzie i jak ale niestety.. moze ktos z Was wie gdzie takie cudenko dostac i za ile ?? ;) Jaralem sie tym i dalej jaram :D Dobre jako obraczki slubne ;)
Heh do ślubu dobre dobre na wieki wieków... Wygląda fajnie tylko ciekawe jak się nosi podejrzewam że jakaś krótsza wersja byłaby ok bo ta na foto trochę problemowa może być, nawet przy prostej czynności jak zdejmowanie swetra można zahaczyć i .....
xxkeiraxx
05-13-2009, 17:25
Ze zdjecia widac ze jest to gruba pod skora wiec przy zachaczeniu raczej nie powinno sie zerwac co najwyzej duze AŁAAAAAAAAAAAAA hihihi
Ale musze wam powiedziec ze sie napaliłam na taki kolczyk obszukalam juz caly internet nie moge na takie kolczyki trafić :(
Keira nie tylko Ty ;) trzeba sie chyba jedynie po ludziach popytac ;) a jak nie to poza krajem
xxkeiraxx
05-14-2009, 20:45
U mnie w miesice obok jest jubiler "Mala sztuka" on tez robi bizuterie na zamowienie, wezme wydrukuje to foto i jak bede w ddz to zajde tam kto wie moze udalo by sie w taki sposob to zdobyc.
Bo ja juz oblecialam nawet zagraniczne stronki sklepow z kolczykami napatrzylam sie na rozne coda ale czegos takiego nie bylo :(
Hmmm pooglądałem sobie to zdjątko z wszystkich stron i tak sobie myślę czy to pic na wodę nie jest czasami? ... Zastanawia mnie jak jest zakładany z tego co widać to pojęcia nie mam jak, ale nie znam się na tym więc jak ktoś wie to niech powie bo mi to spokoju nie daje :mad:
xxkeiraxx
05-14-2009, 22:48
orygami meczy mnie dokladnie to samo hihi
Tez przeszedl mi pare razy przez mysl photoshop ale hmmm kto go tam wie.
Cos mi sie wydaje ze to moze byc na zasadzie zatrzasku
xxkeiraxx
05-15-2009, 22:25
Być moze ale jak to przebić ? hmmm trzeba bylo by chyba wbic z jednego boku i wyjechac gora tam gdzie ta cyrkonia a druga czesc kolczyka osobo wbic z drugiego boku, ale wtedy jedena strona kolczyka musiala by być tak specjalnie wykrzywionna w luk by wbic z boku i wyjsc gora tam gdzie cyrkonia.
Nie wiem nie moge tego rozkminić hihi
pontonss
05-16-2009, 18:42
z tymi kolczykami to jest tak dostaniesz w ryja to ci pół twarzy wyrwie
xxkeiraxx
05-16-2009, 22:56
Nie kminie Twojej odpowedzi:D Co ma kolczyk na palcu do dostawania po ryju a juz tym bardziej do wyrywania go hehehehe
No chyba ze ja jak bede dawac w twarz to pol palca sobie wyrwe hehehe:D
radziucb4
07-18-2009, 12:51
Pomysl fajny ale zdjecie na 90% nie jest prawdziwe tylko robione w PS (mam nadzieje ze sie myle bo ladnie to wyglada).
Pzdr.
xxkeiraxx
07-18-2009, 18:15
Zdjecie jest na milion procent robione w PS wystarczy wpisac nazwe umieszczona na zdjeciu w google i wyskakuje galerai PS.
No ale to nie przeszkadza w tym aby takie cos sobie wykonac , chodz to jest troszke skomplikowane bo widzialam takie przebicia ale z kolczykiami takimi jak np. do brwi czyli kulki i stozki takiego kolczyka trzeba bylo by zrobic na zamowinie u jubilera.
Ja pare dni temu wyslalm walsnie zapytanie i zdjecie do WILDCRAFT ale jeszcze nie dostalam w tej sprawie odpowiedzi :-( A szkoda bo moje napalenie na ten kolczyk rosnie i rosnie i rosnie haha
Ale mnie wkorwia to spamerstwo. ... :/