View Full Version : co powoduje WYBLAKNIĘCIE tatuażu?
hej, zastanawiam się co powoduje wyblaknięcie tatuażu? czy chodzi o rodzaj skóry, czy zły barwnik, a może to przez złe wykonanie? Moja kumpela zrobiła sobie tatuaż i jej wyblakł i teraz musi poprawiać. czekam na odp:]
Najważniejszym czynnikiem wpływającym na blaknięcie tatuażu jest nadmierne opalanie się bez zastosowania blokerów lub po prostu opalanie bez ochrony. Ta bardzo ważne aby na samym początku, kiedy skóra się goi unikać słonca.
Każdy tatuaż z czasem zmieni kolor, nawet te najlepiej wykonane po jakimś czasie trzeba poprawiać, niekiedy dopiero po latach.
Praktycznie wszystko ma na to wplyw skora barwnik styl tatuowania glebokosc wbijania igiel slonce alkohol uzywki itp i przedewszystkim tez dbalosc o niego jesli ktos przestaje dbac o tatuaz to on sie pogniewa na was he he he pozdrawiam:D Zalezy tez po jakim czasie jej wyblakl??
Sadchild
11-18-2008, 11:31
za malo danych rzeby cokolwiek powiedziec, przyczyn moze byc wiele:
Tak jak wspomnieli przedmowcy:
- technika wykonania
- ekspozycja na slonce
- zaniedbania w czasie gojenia tatuazu (moze powstaly strupki)
wiele wiele przyczyn.
pozdrawiam
Adrianos
12-05-2008, 11:17
Mi tatuaz wyblakl od picia alkocholu
A po czym to wnosisz?? ze to moze byc po alkoholu?? jest blady jasny ile go masz jaka jest wielkosc? czym o niego dbales??
1grzesiu1
12-05-2008, 21:45
jesli chodzi o alkochol to sie nie zgadzam do konca z wami szczerze mowiac pije za kazdym razem jak sie tatuje i kolor mam ok nie "czarny" ale na pewno nie blady mysle ze chodzi o farbe, skóre karnacje, pielegnacje ale moge sie mylic
pozdrawiam
Oj przepraszam Cie bardzo ale sie myslisz :) Na dobrym przykladzie moj znajomy mi odstatnio wspominal o jego bliskim stalym kliencie... Zawsze jak chlapnie vodeczke (podczas gojenia tat2) caly tatuaz zaczyna mu ropiec... Przy piwach nie ale vodka owszem. U mnie zas znajomy po piwkach ma podobne reakcje gdzie po wygojeniu braki sa spore a pozostalosc kolor jak kredkami... Jak juz wspominalem to nie jest zasada ze tak ma byc a indywidualna sprawa ;)
Ze tak powiem kazdy jest inny he he
pontonss
12-07-2008, 00:18
Ja miałem teraz robiony tatuaż na 2 razy i powiem wam że zawsze podczas gojenie melanż siadał, i za przeproszeniem co powiedział grześ i co powiedział mi nawet mój tatuator, lepiej jak podeschnie deczko niź jakby miał być nonstop tłusty ( robił mi tatuaż bardzo renomowany gość żeby nie było że kumpel,i odaję mówił o pielgnaci ale bez przesady, dbajcie o dziarkę ale bez paranoi, prawda jest smutna, wszystko zależy od człowieka ( ja zawsze od dziecka super goiłem bliny itp) dziara nawet w 8 dni goi mi się do gładkiej skóry, a mojemu tatuatorowi jak sam mi mówi nawet miesiąc.( ŻYCIE). Mam też jedno niepozytywne spożtrzeżenie, młodzi pseudoartyści swoja nieudolność lubią zwalić na złą pielęgnację itp. wiadomo to ich często ratuje, spierdol...em to puszczę farmazona że zły krem i ktoś popił, sory ale tak uważam ( sam osobiście bałem o tatuaż, o pierwssy bardziej niż o drugi, oba są ładne i widzę jedno, bez paranoi, duży luz z tą pielęgnacją, tak jak Grzesiek pisał)
a i ciśnienie delikwenta jest bez znaczenia gorzej robi się na goścu po melanżu lub w trakcie,