PDA

View Full Version : co myślicie?? ;)

k4mil3kkrk
03-21-2009, 17:25
http://www.tatuaze.biz/album/K4mil3Kkrk.html
to moje bazgrołki...;) oceniajcie:D:D przyjmuje krytyke z pokorą... mówcie co do poprawy...

orygami
04-07-2009, 21:28
Hmm.... Wydaje mi się że troszkę się gubisz w rysowaniu. Może na początek załóż sobie jakąś teczkę czy blok rysunkowy na pewno poprawisz sobie komfort pracy i lepiej to będzie wyglądało. Pierwsze co rzuca się w oczy to cieniowanie.... :rolleyes: musisz nad tym popracować nie tylko nad samą techniką ale ustaleniem źródła światła. Podam Ci przykład na róży http://www.tatuaze.biz/album/K4mil3Kkrk/IMGP1530.JPG.html na pąku cień masz z lewej a na łodydze z prawej....... Jeśli będziesz gubił się z lokalizacją źródła światła to nic Ci nie będzie wychodziło.

Popracuj również nad proporcjami i symetrią. Gdzieś w necie widziałem taki krótki kursik w jaki sposób pomóc sobie w łapaniu proporcji podczas rysowania. Nie da się tego opisać w jaki sposób możesz sobie poprawić technikę czy jak masz rysować musisz dochodzić do tego sam i dużo dużo ćwiczyć. Tylko nie używaj do tego kartek w kratkę.... :)

k4mil3kkrk
06-08-2009, 13:13
dopiero zaczołem przygode z rysunkiem i tattoo :) takze wydaje mi sie ze wszystko przedemna... :) bede cwiczyl :) dzięki za szczere slowo krytyki ;p bo juz myslalem ze jestem za dobry ;p hehe... pozdrawiam :)

radziucb4
07-18-2009, 13:10
Masz zly nawyk rozmazywania palcem, prace wygladaja pozniej jak by byly brudne, uzyj kilku olowkow o roznej twardosci. Poza tym cwicz codziennie i dojdziesz do perfekcji;)
Pzdr.

Super Paweł
07-28-2009, 09:36
Jako plastyk mogę powiedzieć iż te rysunki nie prezentują się zbyt dobrze.
Linie są nie staranne i trochę koślawe.
Może się wydawać że rysunek to prosta sprawa ale tak nie jest,
trzeba dużo ćwiczyć żeby sobie rękę wyrobić, że się tak wyrażę scalić
z narzędziem pracy (ołówek, cienkopis itp.).
Pomijając techniczne sprawy trzeba mieć jeszcze chociaż odrobinę wrodzonego talentu,
nie mówię że tu go brakuje lecz na pewno za brakło przyswojenia i opanowania warsztatu.