PDA

View Full Version : Cien

Rafael
08-18-2008, 19:07
Witam!
Mam ostatnio maly problem..i nie wiem z jakiego powodu to wynika..
Co ostanio robie cienie..blekna szybko i wychodza, nie widac ich..ciezka sprawa..nie wiem dlaczego tak jest, przypuszczam ze moze zla pielegnacja..a moze ja jakis blad robie..aczkowielk caly czas tak samo robie i tylko teraz sie tak dzieje...
Macie moze jakies rady..?

Shtojer
08-18-2008, 21:37
Tak najczesciej bywa na poczatkach. Moze zmieniles ustawienie maszyny? Badz za plytko ? ;)

Rafael
08-18-2008, 21:49
Chyba obawiam sie ze za plytko..coz;) bo maszyne zawsze tak samo ustawiam..coz..poprawka i tak jest..pozdro

fedortat
08-25-2008, 07:32
najlepiej będzie jak będziesz stosował czarną farbę do cieni. Wjednym ze sklepów internetowych są takie, polecane przez roberta hernandeza. Cienie wychodzą pięknie, możesz też zobaczyć na www.youtube.com jak r.h. robi cienie, może czegoś się nauczysz. pozdro

Shtojer
08-25-2008, 23:07
Nauka online ? Watpie zeby zobaczyl cos szczegolnego :) A co do pigmentu to wole normalny czarny i go rozcienczac wg. wlasnych potrzeb... Jezeli kupi specjalny do cieni za jasny to juz ma koniec...

fedortat
08-26-2008, 07:08
ja uzywam silverback x1 x2 x3 x4 i dla mnie są rewelacyjne chociaż kiedyś cieniowałem jednym

Shtojer
08-26-2008, 11:46
Jezeli ktos jest poczatkujacy to nie widze sensu kupywac wszystkie tusze, gdy taniej go wyniesie jeden czarny i przy rozcienczeniu mozna uzyskac porzadane odcienie. Najlepiej napoczatku wyuczyc sie cieniowac zwyklym czarnym bez rozcienczania... Jezeli to osiagnie to przy rozcienczaniu moze naprawde ladne zejscia robic :) Polecam ten sposob ;)

Rafael
08-28-2008, 12:58
Ja uzywam 3ech rodzajow cienia, w zaleznosci od potrzeby, firmy adshead. Sa nawet nawet..aczkolwiek najciemniejszy robie normalnym czarnym.., tak aby zakryc kontur..