View Full Version : Brzydkie tatuaże
Zjawisko któr coraz częściej się spotyka.
Nawet na tym forum od czasu do czasu pojawiają się osoby które mają źle lub całkowicie źle wykonany tatuaż i tak sobie myślę, dlaczego ludzie tak oszpecają własne ciała?
Czy brakuje im kasy na to aby pójść do profesjonalisty czy gustu czy w ogóle wszystkiego? Czy w pogoni za modą nie zastanawiają się nad wyborem robiąc coś nieprzemyślanego u osób które uważają się za artystów ale nimi nie są?
Niedawno na siłownię przyszło takich dwóch gówniarzy, jeden miał podwiniętą nogawkę spodni i mnie to zastanowiło, dlaczego jedną a nie dwie? No i tak patrzę a on ma tam "wytatuowane" hwdp (pisownia oryginalna), nie dość, ze z błędem to jeszcze obrzydliwie, krzywo, jedym słowem porażka ktorej za kilka lat będzie się wstydził.
Sama nie jestem lepsza, też kiedyś zrobiłam sobie (zaznaczam, ze zawsze w profesjonalnym studio) coś, co teraz wygląda jak..., a zresztą jest do usunięcia lub zakrycia.
Sadchild
05-05-2009, 15:31
Dobry post.
1) Ten gowniarz o ktorym mowa w Twoim poscie chcial ten tatuaz, bo nie wybiega myslami w to co bedzie za miesiac, trzy miesiace, a co dopero co za 5 - 10 lat. On walczy z systemem - ma w nosie prawo i manifestuje to miedzy innymi tym czyms na nodze, pewnie poziom komorek w jego glowie rowna sie cenie jaka dal za tatuaz - 0.7 wodeczki - chlop sie cieszy. Chodzi z podkasana nogawka z nadzieje ze "ziomki" na lawce przed blokiem powiedza - o stary, Ty to jestes kozak - szacun, itp, itd. Dla tego kolezki liczy sie tylko "Tu i Teraz" - ma siano we lbie dlatego ma ten tatuaz.
2) Mnie sie wydaje, ze zmysl estetyki niektorych jednostek nie pozwala im zrozumiec ze nosza na sobie bazgrol, dla nich jest to szczyt artyzmu, bo przeciez kolega ma pantere na ramieniu, kolezanka delfinka na lopatce, to ja tez chce miec, bo to jest TOP. Nie wazne ze koles ktory robi tatuaze zna 2 wzory, z czego 1 zawsze partaczy. Dla niektorych tatuaz to jak taki "ciuszek", ludzie nie mysla ze tego sie nie da zdjac, przeprac, wlozyc do szafy. Najwazniejsze to - loooo...Jolka ma tatuaz, ja tez chce!!! - jaki?, a czy to istotne, byle dobrze prezentowal sie w kostiumie bo ide zaraz na plaze. Higiena, After care? a po co? sloarium, basen, plaza slonce - i z tatuazu robi sie wielka kupa!
3) Gowniane studia tatuazu - tez na takie trafilem, niestety. Nosze berbelucha - niedlugo mam nadzieje. Sam sobie jestem winny ale co tam - czlowiek uczy sie na bledach. :)
Odnosi się wrażenie, że wraz z Miami Ink i innymi La przyszła do nas moda na tatuaże i każdy chce mieć tatuaż, nie ważne, że byle jaki i robiony przez kumpla.
Mój mąż opowiadał jak kiedyś kumpel któremu pożyczał kasę zaproponował mu w zamian, ze mu zasponsoruje tatuaż, mąż który nie miał wczesniej do czynienia z taką formą sztuki nie wyraził na to zgody widząc jak mu znajomy robi w domu. Później przez dlugi czas był nastawiony anty do tatuażu dopiero ja go namówilam na pierwszą dziarę ( i jak na razie ostatnią).
O ile moda na posiadanie tatuaży czyni to zjawisko coraz powszechniejszym i bardziej tolerowanym przez społeczeństwo to na pewno niepokoi fakt, iż coraz częściej jak grzyby po deszczu wyrastają nowe studia, pojawiają się nowi "artyści" którzy tak naprawdę z artyzmem nie mają nic wspólnego i robią masówkę w dodatku nieciekawie.
Dobry artysta dzisiaj się ceni i ma klientelę ktora do niego wraca, marny, w ramach "promocji" robi byle jak aby zarobić i miec z głowy kolejnego klienta.
pontonss
05-06-2009, 10:51
HWDP wcale nie jest z błędem to celowe brak C to kolejny sposób ukazania że ma się wyjebane na wszystko
HWDP wcale nie jest z błędem to celowe brak C to kolejny sposób ukazania że ma się wyjebane na wszystko
Czyżby? :rolleyes:
Ile to x widziałam na osiedlach nabazgrane h... i nie były to ch... przez "ch"
Sadchild
05-06-2009, 14:01
aaaaaa! no to cwanie sobie to wymyslili ;), czyli HWDP pisza juz najlepsi z najlepszych...CI ktorzy jedza gwozdzie i pija bezyne...
ale w sumie jesli "...ma się wyjebane na wszystko" to moze warto rozwazyc cos a'la MHWDP - Mega...i reszta jak zawsze, albo SMWHWDP - Super Mega Wielki... No i skrot o ktorym snia najwieksi luzacy osiedlowi, Ci ktorzy sa juz konkretnie "wyjebani na wszystko" - GKSEMWHWDP - Galaktycznie Kolosalnie Super Ekstra Mega Wyczesany...i reszta jak zawsze...
pontonss
05-06-2009, 15:29
Nie którzy tak piszą inni tak obie formy za prawidłowe a chodzi o to co napisałem na góre na znak totalnego sprzeciwu
W języku polskim nie ma słowa na "h" ale jest na "ch" i taka forma jest prawidłowa.
Ci co piszą prze "h" są niedouczonymi burakami którym się wydaje, że jak sobie popiszą "hwdp" to stanie się prawdziwymi ziomalami.
pontonss
05-07-2009, 07:18
ehh przeczytaj mój pierwszy post i spróbuj zrozumieć
ehh przeczytaj mój pierwszy post i spróbuj zrozumieć
Przeczytałam i nadal uważam, ze to przejaw nieznajomości zasad pisowni. Taka forma dziwnie się przyjęła i wielu ją uważa za prawidłową.
Sadchild
05-07-2009, 09:04
ja rowniez tak uwazam. Jakis duren, walnal byka w slowie "Chuj" i zeby ratowac sytuacje wymyslil sobie ze to tak ma byc...ze tak jest jeszcze bardziej "hard core".
pontonss
05-07-2009, 19:00
ale HWDP istniej z 20 lat w tej formie przez samo H i ludzie wiedza że chuj się piszę przez CH a dziabają HWDP to taki slogan, symbol
Nie masz racji, odkąd pamiętam, zresztą już pisałam o tym, "powszechnie" stosowaną formą pisaną na murach był "huj" a nie "chuj" i stąd pochodzi owa nieprawidłowość, a to, ze jakiś amator za duzych spodni z małym rozumkiem wymyślił, ze taki taki skrót będzie lepiej wygladał nie oznacza, że jest to forma poprawna i posiada jakąś głębszą ideologię. Zresztą co to za ideologia? Smiechu warte.
Rany aż wierzyć mi sie nie chce, że można prowadzić dyskusje na ten temat:eek:, czy to nie miało być o brzydkich tatuażach?
Rany aż wierzyć mi sie nie chce, że można prowadzić dyskusje na ten temat:eek:, czy to nie miało być o brzydkich tatuażach?
No wiesz, słowo na "ch" jest bardzo popularne i wykorzystywane do róznych celów, w tym do (brzydkiego) tatuażu więc dyskusja jest jak najbardziej na temat.
Poza tym jak się komuś nie podoba to nikt mu nie każe tego czytać ani też komentować.
Przy okazji poruszę temat tatuaży wykonywanych z błędami ortograficznymi, błędami w pisowni (zwłaszcza łacińskiej).
Co prawda spotkałam się z czymś takim jedynie tutaj, na forum ale wiem, ze takie wpadki się zdarzają. Wówczas nawet najładniejszy tatuaż traci swój sens i wygląd.
przeczytałem całość
o "ch" i "h" i nie mogę oprzeć się wrażeniu że to dyskusja o jajku i kurze :p
niemniej temat ciekawy jednak nie do rozstrzygnięcia :confused:
pontonss
05-08-2009, 11:06
chodzi o to że Yvonee piszę ktoś zrobił sobie przez samo H bo nie wie jak się huj pisze a ja twierdze że wie a zrobił i tak przez samo TYLE
przeczytałem całość
o "ch" i "h" i nie mogę oprzeć się wrażeniu że to dyskusja o jajku i kurze :p
niemniej temat ciekawy jednak nie do rozstrzygnięcia :confused:
A ja nie mogę się oprzeć wrażeniu, że wiele osób nie ma pojęcia o prawidłowej pisowni i wali byki na każdym kroku dorabiając głupią ideologię dla własnej niewiedzy.
Proponuję zajrzeć do słownika i będzie po sprawie.
Pontonss, gdyby wiedział to by czegoś takiego nie wytatuował, a zresztą kto sobie takie tatuaże robi jak nie małolaty?
Żadna normalna osoba nie zrobi sobie tatuażu z błędem, chyba, ze przez pomyłkę, jak to miało miejsce na forum.
słownik słownikiem a slang slangiem i nie rozstrzygniesz
jak patrzysz przez słownik to masz racja
a jak patrzysz na nazewnictwo ziomali to nie masz racji
uważam że nie ma co na siła przekonywać kogoś, że nie ma racji jak on wie, że ma racje może za jakiś czas sam zmieni zdanie i wówczas będzie zgoda no chyba że ty też zmienisz zdanie w międzyczasie <haha>
A z innej beczki co to jest brzydki tatuaż?
czy to nie jest kwestia poczucia estetyki?
każdy z nas inaczej postrzega i ocenia "wygląd" prawda?
nie pytam o błędy techniczne przy wykonaniu tatuażu :)
Też mi slang, bleee.
Brzydkie to znaczy brzydko wykonane, z błędami, niedopracowane, nieprzemyślane itp.
Gdybym chciała załozyć temat dotyczący tzw. poczucia estetyki to nie byłoby problemu, tylko po co skoro każdy przejawia taką tolerancję, ze podoba mu się dosłownie wszystko?
Zacznij od pierwszego postu.
pontonss
05-08-2009, 13:13
Skąd ty możesz wiedzieć co mi się podoba zapytałaś to ci wytłumaczyłem przyda ci się w robocie
Skąd ty możesz wiedzieć co mi się podoba zapytałaś to ci wytłumaczyłem przyda ci się w robocie
Niestety, niczego się nie dowiedziałam, poza tym, ze wszystko można pięknie uzasadnić.
BTW, po lekturze odnoszę takie wrażenie, ze tutaj wszyscy są bardzo tolerancyjni. To akurat zaleta a nie wada jednak czasami owa akceptacja bywa przesadna.