PDA

View Full Version : blednący tatuaż

krzysiek1986r
02-09-2008, 00:25
Witam!

mam taki problem! zrobilem sobie tydzien temu tatuaz. maly napis cienka czcioka. na poczatku byl taki fajny czarny a teraz zrobil sie blady. i sie zastanawiam czy to przez to ze sie jeszcze nie zagoil czy tak juz zostanie i czy trzeba bedzie isc do poprawki czy jak!

prosze o jakos odpowiedz i pomoc!

pozdrawiam

roten
02-09-2008, 13:20
witam,

napisz gdzie go robiles tzn kto robil? (czy w domowych warunkach czy w salonie tatuazu)

jesli masz sniada cere to nigdy nie bedzisz mial czarnego tatuazu, ludzie z jasna karnacja maja pod tym wzgledem lepiej ze kolory wychodza bardziej realistyczne.

pozdro

Shtojer
02-09-2008, 14:56
Krzysiek nie masz powodów do obaw jezeli tat2 sie jeszcze goi :) to jest wrecz normalne ze po uzyskaniu nowego naskórka tattoo wydaje sie blady, jasny itp. Ale poczekaj do pelnego wygojenia i wtedy mozesz ocenic rezultaty :) jednym podczas gojenia jest bez zmian u innych strasznie jasny... Wina organizmu ;)

krzysiek1986r
02-09-2008, 22:12
tattoo robilem w studio nie w domku ;] a cere mam cos jasna. mam nadzieje ze tak bedzie po wygojeniu. martwi mnie troche to ze w jednym miejscu jest ciemniejszy a w drugim jasniejszy. czesc strupkow mogla sie zedrzec mechanicznie bo tatuaz jest na brzuchu i przez spodnie moze. mam nadzieje ze bedzie dobrze a jak nie to do poprawki juz pisalem kolesiowi czy moge przyjsc jakby co to powiedzial "no problem" ;];]

raf1919
04-04-2008, 17:16
hejo:)tak jeszcze w kwestii blednacego tatuazu, mam swiadomosc ze on blednie, nie mniej niepokoi mnie sprawa ktora mi sie przydarzyla, Tatuaz jest zrobiny super szybko sie zogil bez wiekszych strupow i doszlo do luszczenia sie naskorka, niemniej tydzien po zrobieniu tatuazu (mam go na zew czesci lydki)doszlo do opuchniecia lydki w wyniku jakiegos zadrapania tej wewnetrznej czesci ze musze teraz brac antybiotyki bo okazalo sie ze to jakis rodzaj infekcji, dlatego martwi mnie fakt ze dosc mocno blednie.Infekcja objawila sie napuchnieciem i lekko zaczerwionionej skorze.Tatuaz wyglada zupelnie normalnie jak w fazie luszczenia sie naskorka. Czy branie antybiotykow ajk np. penicylina ma na to jakis wplyw? z gory dzieki ze odp

Shtojer
04-05-2008, 00:10
Hmm antybiotyki nie przeszkadza Ci w gojeniu... Ale od "zadrapania" Ci cala lydka napuchla ? Wydaje mi sie ze przyczyna moze byc uczulenie a nie zadrapanie :P :)

my little pavulon
05-21-2008, 01:00
tatuaż zrobiłam sobie tydzień temu na stopie. Na poczatku było spoko wszystko ładnie pięknie, a teraz połowa wyblakła, schodzi mi skóra i mam wrażenie, że sie rozlewają kontury. Jeśli go odparzyłam bo zakładam, że to się właśnie stało i nie są to normalne objawy, to jak mogę go uratować?

Shtojer
05-21-2008, 15:50
Hmm... Wydaje mi sie ze poprostu naskorek schodzi, kolor nabral barwy matowej, jasniejszej... Poczekaj jeszcze troche, powinien nabrac kolorku ;) a jezeli to inaczej wyglada, i podejzewasz odparzenie, to w jaki sposob go pielegnowalas ? Odpusc sobie na caly dzionek smarowania itp, przesusz go ile sie da, i spowrotem wrucic do normalnej pielegnaci

david443ffor
07-10-2008, 16:27
Where to buy cheap Guild Wars gold (http://www.ugamegold.com/c_guild-wars/)? Order your Guild wars Platinum, Platinum - Factions - Nightfall - Prophecies, 24/7 and enjoy instant delivery.

Szpakowski
04-29-2009, 21:06
Mi właśnie dzisiaj zaczął schodzić naskórek. Odpadł ze widoczną ilością farby:mad:. To co pozostało po zejściu naskórka, strasznie wyblakło. Cienie zrobiły się szare. Czy to normalne, a jeżeli tak to po ilu dniach powinno się to zmienić? Proszę o odpowiedź bo zaczynam się martwić

wyso
04-29-2009, 21:30
Dopiero po pełnym wygojeniu będzie wiadomo co z tatuażem na razie cierpliwości, w czasie gojenia gdy tworzy się nowy naskórek a stary się złuszcza często tatuaże blakną ale z czasem wszystko wraca do normy.

Szpakowski
04-29-2009, 21:31
aha, no to narazie mnie pocieszyłeś. Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porządku;) dzieki za odpowiedź