PDA

View Full Version : biotatuaz

Ajjaj
02-24-2008, 14:17
Witam. Mam 16 lat i chciałabym sobie zrobić tatuaż, jak narazie biotatuaż. Czytałam że może on się brzydko i nierównomiernie zmywać, ale chcę go zrobić za uchem, dokładniej to 3 małe gwiazdki, same czarne/szare kontury, więc myślę że nie będzie jakiegoś dużego problemu z tym zmywaniem?

Mam jeszcze pytanka:
1. Czy potrzebna jest zgoda rodziców na taki tatuaż? Wystarczy pisemna?
2. Ile kosztuje taki tatuaż o którym pisałam wyżej- 3 małe gwiazdki? Wiem że ceny są zróżnicowane ale chodzi mi o jakiś dobry salon tatuaży, najlepiej w którymś z miast: Częstochowa/Kraków/Katowice? Jakie mniej więcej ceny?
3. Jak dbać o taki tatuaż żeby nie została po nim plama i żeby równo się zmywał?
4. Czy ból jest podobny jak przy robieniu zwykłego tatuażu?

Shtojer
02-24-2008, 16:20
Nie bawilem sie w ten sposob i nie bede... nigdy nie masz 100% pewnosci ze Ci wszystko pieknie zejdzie. Jak juz masz zamiar to robic to wykonaj to u Artysty z wieloletnia wprawa w bio gdzyz poczatkujacy tego typu zabiegi moze nawet po pelnym zejsciu zostac widoczne miejsca po nakluciu itp. W cenniku tego niestety sie nie orientuje jak sobie to cenią. Zgoda jak zgoda... On Cie nie ma prawa legitymowac ale to swoja droga, tak naprawde nie potrzebojesz zadnych zgód etc. u niektorych jest to wymagane (nie wiem czemu) wiec pisemna starczy.

Ajjaj
02-25-2008, 19:38
Dzięki za odp :) A jak jest z normalnym tatuażem? Ile moze kosztowac jedna gwiazdka 1cm*1cm? I bardzo boli w tym miejscu, czy podobnie jak przy kazdym innym?

OLdzi89
02-25-2008, 21:05
Część uroku tatuażu jest chyba w tym ryzyku właśnie, że wiążesz się z dziarą na całe życie.
Wydaje mi się, że jakby biotatuaże były w większości przypadków wiarygodne to kto by się dziarał na stałe?
A jeśli chodzi o ból, to nie wiem jak na łapce, ale na brzuchu nie bolało aż tak bardzo. Trochę faktycznie, ale nie jest to nic strasznego i (czyżbym była nienormalna?) to dodaje takiego zaje*** dreszczyka ;) i to chyba w tym uzależnia :D
Jeśli naprawdę chcesz ten tatuaż to nie będzie takie straszne :) a jeśli poboli, to trochę zaledwie a później jaka będzie z tego satysfakcja, że przeżyłaś taką męczarnie :cool:
nio to trzymam kciuki i życzę powodzenia

Shtojer
02-25-2008, 21:18
Juz w innym temacie cena malutkiego tatuazu zostala poruszona = okolo 50 zł i wydaje mi sie ze za uchem to moze byc troszke wiekszy ból...