PDA

View Full Version : Biotatuaż - co i jak.

toman
09-07-2007, 22:58
Witam,

Macie może jakies informacje na temat biotatuażu, moja kobieta chce takowy zrobić, ja jej odradzam lepiej niech sobie normalny zrobi:) z tego co wiem to mozna wykonac tribale i jakies tam kontury zero koloru i cienia?

No i z tego co wyczytalem to ten tusz schodzi i robi sie plama, podobno nawet moze dojsc do tego, ze nie zejdzie do konca?

pozdro

zolaozs
09-08-2007, 10:00
Biotatuaż wykonuje się przez wprowadzenie naturalnych, nie uczulających barwników w drugą warstwę naskórka. Z upływem czasu biotatuaż blednie. Ważny jest wybór dobrego studia, może to zająć trochę czasu, ale warto jest go poświęcić, ponieważ przy wykonywaniu biotatuażu liczy się precyzja – zbyt głęboko wprowadzony barwnik nie zniknie z ciała. Istnieje wtedy możliwość zastąpienia biotatuażu tatuażem trwałym. Przy dobrze wykonanym biotatuażu pigment wybarwia się równomiernie, więc tatuaż nie traci walorów estetycznych. Biotatuaż utrzymuje się przez dwa do pięciu lat.

Wykonanie biotatuażu trwa stosunkowo krótko (do dwóch godzin), rysunek jest gotowy już po pierwszej wizycie w salonie. Zabieg jest prawie bezbolesny, ale w przypadku osób szczególnie wrażliwych na ból, lub w przypadku wykonywania tatuażu w miejscu bardziej bolesnym (na przykład okolicy pachwiny, brwi lub sutka), istnieje możliwość zastosowania znieczulenia miejscowego. Wykonanie biotatuażu nie wymaga ochrony skóry przed zakażeniem.

Bartek_Tychy
09-27-2007, 16:19
a te biotatuaze sa drozsze, tansze czy moze w tej samej cenie co trwaly?

Siwy
10-07-2007, 16:19
witam,

z tego co pamietam to tanszy poniewaz biotatuaze sa wykonywane troche inaczej innym sprzetem i przewaznie robia to osoby ktore nie maja nic wspolnego z tatuazem zwyklym, tzn kosmetyczki, wizazystki.

pozdro