PDA

View Full Version : balsam do ciała do pielęgnacji tatuażu?

Tika
08-05-2007, 14:58
Mam tatuaż od prawie dwóch tygodni, zrobił go tatuator, który dorabia sobie w ten sposób. Po wykonaniu tatuażu polecił mi smarowanie dziary zwykłym balsamem do ciała i oliwką dla dzieci... (oliwką posmarowałam go 2 razy, a balsam stosowałam parę razy dziennie). Aktualnie en tatuaż wygląda nieco dziwnie, ma lekko zaokrąglone krawędzie, niebieskawy kolor i w niektórych miejscach powstał taki jakby delikatny cień (co mnie najbardziej martwi), wyglądem przypomina to coś takiego: narysowana kreska długopisem i przetarta zaraz po narysowaniu... nie wiem czy martwię się bez sensu, czy coś jest skopane? To moja pierwsza dziara, więc panika mnie ogarnia.

hatecore
08-06-2007, 11:55
to wrzuc jakaś fotę tu na forum , albo wyslij na mojego maila hc1@wp.pl
i jak to obejrzę to ci wszystko powiem co i jak,

z tego co opisujesz to nie bedzie za wesoło, nie znam zadego tatuatora który polecąłby podczas procesu gojenia aby smarować balsamem do ciała , ani oliwką , wiesz co te rzeczy są bardzo tłuste i czeste smarowanie bedzie zapychało pory w miejscu tatuowanej skóry i nie bedzie sie to dobrze goiło, ale najlepiej wrzuc fotę , co do tych cienie o których piszesz przy krawedziach to najprawdobodobniej za głeboko jest zrobiny kontur i tusz rozlał sie pod skórą , ale to tylko mogę wnioskować po tym co piszesz daj fote a , na pewno napiszę tobie co i jak z tym twoim tatuazem, pozdro

Tika
08-06-2007, 15:01
wrzucę fotkę, jak tylko zdobędę kabel do aparatu. wiele osób chwali sobie tego pana, widziałam kilka jego dzieł i muszę przyznać, że całkiem nieźle mu wychodzi tatuowanie. Z tego co sie dowiedziałam w trakcie tatuowania, to koleś nie skończył żadnego kursu i ma maszynkę własnej roboty (jak twierdzi, kupna była za ciężka i źle mu się nią pracowało) - zmartwiło mnie o bardzo, gdybym zainteresowała się tym wcześniej, wybrałabym jakieś studio. Podczas dziarania, pan bardzo klął na moją skórę... twierdził, że słabo przyjmuje barwnik i musiał przejeżdżać w niektórych miejscach po 5 razy... przypominało mi to oranie pola na własnym ciele :) Mam w planach kolejny tatuaż ale już chyba nie u tego pana, chociaż powiedziałam mu o tym, że chce kolejną dziarę, to odpowiedział, że wtedy będzie musiał mi głębiej wkuwać tę igłę, żeby barwnik się przyjął...

hatecore
08-06-2007, 17:02
po tym co piszesz to już mogę tobie powiedzieć , ze ten goś nie ma pojecia o tatuowaniu, wiesz co narazasz swoje ciało i zdrowie, jezeli ma maszynkę własnej roboty to są bardzo nikłe szanse ze jest w stanie ją wysterylizowac , jezeli wogóle ma jakieś pojecie o aseptyce, chociaż nie widziałem jescze zdjecia to moje podejrzenia już się prawie sprawdziły czyli za głeboko wkłuwał tusz i dlatego porozlewało sie przy konturach, no niestety na pierwszy raz nie trafiłaś do dobrego goscia , ale poczekajmy jak wrzucisz fote , wtedy wszytko się okaze czy wogóel powinnac jescze z tym goscie się zadawać ,

Tika
08-06-2007, 19:23
tatuaż jest jeszcze leciutko wypukły i jeszcze trochę boli. ma dokładnie 2 tygodnie. Chyba sobie zrobię badania na obecność HIV... żeby nie narażać innych. porobiłam kilka fotek:
http://img112.imageshack.us/img112/819/pict0477fu5.jpg
http://img406.imageshack.us/img406/244/pict0478td6.jpg
http://img520.imageshack.us/img520/3834/pict0479bu4.jpg - tutaj widać to rozmycie :/
http://img520.imageshack.us/img520/8959/pict0483dn1.jpg - z daleka wygląda lepiej

roten
08-06-2007, 21:51
Witam,

Tika, tobie radze zrobic ten test , bo przez takie akcje mozna sie nabawic roznego rodzaju chorubsk np zoltaczka wszczepienna hiv etc.., nie ma co jednak panikowac zrob sobie badania to pierwsze, po drugie tatuaz sie da poprawic z tego co widzialem to nie ma problemow dla PROFESIONALISTY, zeby skutecznie i ladnie wykonac nowy badz poprawic istniejacy tatuaz. Na koniec glowa do gory, rob test, bo nie warto zyc w niepewnosci (napewno bedzie dobrze). Napisz prosze jeszcze ile skasowal cie za takie cos...

pozdrawiam

Tika
08-09-2007, 16:50
cieszy mnie fakt, że można to poprawić.Jak uzbieram jakąś zbędna kwotę pieniędzy, to na pewno udam sie do studia i profesjonalisty. Testy mogę robić dopiero po upływie trzech miesięcy, więc jeszcze muszę poczekać. koleś skasował za to tylko 120zł - ale mówił, że gdybyśmy się wcześniej nie ugadali na cenę, to skasowałby 200zł
moja dziara miewa się dobrze, już nie boli i już prawie całkowicie jest gładka :)

hatecore
08-09-2007, 23:46
wieszco szkoda mi ciebie nie podejrzewałem zę to bedzie az tak zle wygladało ,temu kto torobił to trzeba rece poupierd...c przy samej dupi..., cały ten tatuaz jest skopany, kontur na nim nie istniej tylko jakies poszarpane poprzerywane rozlane linie, potiwrdziły sie moje przypuszczenia co do tych smóg przy konturach , jest to po prostu rozlany pod skóra tusz, ten tatuaz bedzie wygladał coraz bardziej ,bardziej się rozleje pod skórąjescze i połowa tych wypełnien zniknie i na wierzchu bede blizny na skórze , dodatkowo wzór jest fajny ale strasznie krzywy, jedyne co mogę dodac na zakonczenie to to ze dla dobrego technicznie tatuatora nie bedzie wiekszym problemem pokrycie tego czegos, pozdro

Tika
08-16-2007, 02:34
no teraz to mnie załamałeś :/ jaki czas upłynie, zanim ten tatuaż zacznie się rozlewać? i kolejne pytanie - czy da sie to NAPRAWIC a nie przykryć? ten wzór i akurat w tym miejscu cholernie mnie sie podoba :/
i jeszcze jedno - dlaczego wypełnienie zniknie?
krzywe to ja mam ciało ;) a blizny będą - to widać, ten tatuaż wygląda trochę jak taka ciemna blizna :] ale może to tylko dlatego, że jest taki młody ^^

hatecore
08-16-2007, 10:21
Sie Wyraziłem , Oczywiscie łatwiej Bedzie Ten Wzóry Naprawic Przez Zrobienie Nowego Porzadnego Konturu Wyprostowaniu Tych Wszystkich Krzywizn I Całkowitemu Nowem Wypełnieniu , Niz Zakrywanie Go Innycm Tatuazem , Jest Ten Motyw Do Naprawieni I Moze Wygladac Tak Jak To Sobie Wymarzyłaś Tylko Na Poprawę Musisz Trafic Do Dobrego Technicznie Tatuatora , Bo Innaczej Moze Być Tylko Gorzej, Jedna Rzecz Nie Idz Czasmi Do Tego Samego , Bo On Za Wiele Nie Potrafi

Tika
08-18-2007, 19:00
na pewno nie pójdę do tego samego - nigdy w życiu. Już mojemu kuzynowi powiedziałam, żeby tez do niego nie szedł - bo planował się wydziergać kolejny raz. Tylko teraz problem - dobry tatuator, tego co znam, to robi naprawdę drogo :/ po prostu mnie na to nie stać...
a powiedz mi, ile minie czasu, zanim zacznie się rozlewac?

hatecore
08-19-2007, 23:40
na jaka masz to wkłute,do nastepnych wakacji nampewno juz bedzie mocno wyblakły ( straci ostrosc i wyrazistos , bedą widoczne wszystkie przeswity

szyszka
08-20-2007, 20:47
po zakonczeniu smarowania tatuażu alantanem plus nalezy zaczac smarowac go balsamem odżywczo-regenerującym (tak?). czy jest jakis godny polecenia?
i jeszcze chcialabym sie dowiedziec, czy po prostu po dwoch tygodniach mam przeskoczyc z masci na balsam, czy to zalezy od tatuażu, od stopnia jego wygojenia i wygladu?

aquacuba
09-28-2011, 08:59
po zakonczeniu smarowania tatuażu alantanem plus nalezy zaczac smarowac go balsamem odżywczo-regenerującym (tak?). czy jest jakis godny polecenia?
i jeszcze chcialabym sie dowiedziec, czy po prostu po dwoch tygodniach mam przeskoczyc z masci na balsam, czy to zalezy od tatuażu, od stopnia jego wygojenia i wygladu?

Odpowiedział by ktoś na pytanie szyszki, bo też jestem ciekawy:)

matys23
09-28-2011, 10:42
Po zakończeniu smarowania maścią polecam raczej jakiś krem który się wolno wchłania tj nivea (krem nie balsam) albo krem dla dzieci. Nawilżać kremem zaczynamy po tym jak zejdą wszystkie strupki a zaczyna się łuszczyć skóra.