PDA

View Full Version : Ankieta ile jestes wstanie zaplacic za tatuaz

adminek
07-04-2007, 17:16
Zapraszamy do brania udzialu w sondzie.

dijas
09-06-2007, 10:22
bo to wszystko zalezy od czynnikow...np.jaki jest tatuaz,ile czasu na niego potrzeba czy jest skaplikowany no i oczywiscie wynagrodzenie tatuazysty.sadze ze tak do 500zl jestem w stanie zaplacic dobieram takie wzory patrze i mysle ile jest wart dla mnie i zazwyczaj tyle bierze:]caluski

Nycz3k
09-19-2007, 22:38
ja jestem w stanie zaplacic kazda cene oby bylo dobrze , na tatulazu nigdy nie bede oszczedzal bo to jest juz na cale zycie . :cool:

Siwy
09-20-2007, 07:48
Witam,

i to jest dobre podejscie, poniewaz wszystko zalezy od artysty, to jak z obrazami za picassa trzeba troche wiecej zaplacic niz innego mniej znanego i preferujacego inny styl.

Kiedys Pani widzac moje tatuaze powiedziala - To musialo bardzo duzo kosztowac, bo moj syn ma kilka i traci na to majatek ;>

pozdro.

Shtojer
11-27-2007, 23:17
Nycz3k pelen szacunek i w 100% zgadzam sie z Toba... Jest sens zaplacic za wzorek 100 zł i mieć buraka na cale plecy ? Osobiscie wole znalesc artyste na tyle doswiadczonego ze bedzie zaspokajal moje potrzeby, chocby na koncu drugiej strony Polski i zaplacic tyle, ile jest wart material ktorym jest moja skóra... BEZCENNA

hatecore
11-28-2007, 10:59
350 km w jedna strone , spod wrocłąwia do warszawy, i pomimo tego ze dziara mnie dobry kolega i kasuje mnie po znajomosci to sesja i tak kossztyje mnie 500-600 zł , jedzenie, pociagi itd , jedno ramie robiłem na 3 sesje wiec łatwo jest sobie policzyć, mógłbym dziarać się we wrocłąwiu i kosztowało by ,mnie to duzo mniej , minus koszty podrózy itp, ale... no .włąsnie

Tynka88
02-19-2008, 17:41
ja jestem w stanie wydać 500 zl za dziare ....
ale powiem wam, że nawet za taką kwotę można coś sknocić ;) dlatego ja wolę mieć do takich rzeczy zaufaną osobę
oczywiście wszystko to rzecz rozsądku

heybabylover
05-30-2008, 19:49
May i have a personal question? counld u sent me your email address?My email is heybabylover@gmail.com, thx, man.

uuvbbz
06-02-2008, 00:09
Good.....Good..bamboo flooring (http://www.bambwood.com)

kristovs
08-22-2008, 18:39
w sumie ja za dziare wydalem 200eu ale za granica i niewiem czy w polsce tak chetnie bym wydal w przeliczeniu z 7-8 stow

saintek
08-22-2008, 19:08
ja podpisuje sie pod Nycz3k tylko do dam, ze nie dam sie wyhujac, ale to juz.....inna bajka

xZofiax
12-07-2008, 10:55
Wiadomo, że to zależy jaki tatuaż, ale myślę że byłabym w stanie dać każdą cenę byle by tylko ktoś mi tego nie spartolił....kompletnie nie rozumiem ludzi którzy marudzą, że za drogo....przecież mają w perspektywie że płacą za to raz a tatuaż zostaje całe życie....

nene
12-07-2008, 21:08
hymmmmm zgadzam się z poprzednimi opiniami nie ma co oszczędzać na własnym ciele i jego zdobieniu. Tatuaże to nie tylko ozdoba, pytanie mogło by brzmieć np. ile warte są twoje wspomnienia, przełomowe momenty twojego życia..
itp dla mnie wiele.... :cool:

dziarus
12-08-2008, 16:01
oj oszczędzać trzeba tyle że z głową otatnio widziałem buraka 6/6 cm wykonanego za trzy stówy a roboty przy nim na ok 40 min.Chłopaczyna młody był i jakiś taki ciapowaty więc go nacią jakiś tatuatorznik z wawy.

ziomek710
01-01-2009, 22:35
No to młodego niezłe naciągnął:D, ogólnie myślę jak większość osób ze nie ma co oszczędzać na tattoo a zarazem nie dać się wydoić z kasy.

patric1
02-22-2009, 21:51
Ja planuje skrobnac sobie tatoo i to bedzie moj pierwszy wiec nie wiem ile moge zaplacic ale jak koles mi go naszkicuje i bedzie mi sie podobal to moge za niego dac tyle ile powie:D:D:D

k4mil3kkrk
03-17-2009, 16:42
popieram tych którzy twierdzą iż tattoo jest bez cenne. mam to samo podejscie...co prawda sam dziergam... ale są takie mijsca których sam sobie nie wykłuje. i co wtedy?? do studia! mi za diabełka takiego jak chce na ramieniu powiedzieli w krakowskim studio 900-1100 zł. i wiem że on jest tyle wart...

gangbang
05-29-2009, 15:56
na szczescie od klaty po rece az do nog nie musze placic w ogule bo sam sobie je robie heheh ale za dzielo sztuki na plecach dal bym i 10 tys :cool:

radziucb4
07-17-2009, 02:02
Zalezy u kogo?
U Laury to nawet swoim cialem bym zaplacil;)

Edi_88_88
07-26-2009, 20:34
he u Laury bys cialem zaplacil?nie widzialem jej wiec nic nie mowie...ale powaznie to tatuaz jest tyle wart na ile sie go szanuje,jesli ktos uwaza ze to rysunek i robi go dla szpanu to dla niego pewnie bedzie wart gora 2stowy,ale jesli ktos traktuje to jako sztuke i plotnem jest jego cialo to z kosztami sie liczyl nie bedzie...ja sam sobie w niektorych nie zrobie i za sztuke moge zaplacic wedle wymagan...

robaczek
10-29-2009, 16:53
chyba się powtórzę, wszyscy pisaliście, że nie należy oszczędzać. racja, racja! :D
po za tym, jeśli to ma być dzieło sztuki - bo w gruncie rzeczy tatuaż jest sztuką, to wiadomo, że trzeba zapłacić więcej. choć przy 1500 złotych za jeden tatuaż to bym się już zastanowiła...

owieczka33
04-24-2010, 23:06
Nie będę orginalna- dla mnie tattoo jest bezcenne i też traktuję to jak sztuke. :)

YvonneS
04-26-2010, 09:51
Bez przesady, wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Wiadomo, że sławni tatuażyści biorą więcej ale też nie są to jakieś nienaturalne kwoty. Kazdy ustala to indywidualnie a ostateczny koszt i tak zalezy od wielu czynników, gdyż nie płaci się tylko za samo wykonanie obrazka ale też za ilość zuzytego sprzętu itp. oczywiscie wszysztko jest wliczone w koncowa cenę. Twierdzenie, że tatuaże są bezcenne jest nieco na wyrost i na pewno nie powinno być wyznacznikiem ceny końcowej. Jakoś nie wyobrażam sobie salonów nabijających ceny tylko dlatego, ze komuś się wydaje, że jak zapłaci wiecej to będzie miał zrobione dobrze, przecież to jakieś chore sumy by wychodziły.

owieczka33
04-26-2010, 15:33
Nie zrozumiałas mnie chyba. ;)
"Bezcenne", w tym wypadku oznaczało dla mnie, że gdy już wybrałam sobie wzór, dobre studio, to kwota jaka przyjdzie mi zapłacić nie jest wyznacznikiem zmniejszenia wzoru "zubożenia" go,czy zmiany studia. Co najwyżej zmiany terminu, żeby kaskę zarobić. ;)
Też mam włąsny biznes i wiem, co wchodzi w ostateczną cene, ze nie chodzi tu li i jedynie o koszt zuzytych materiałów, ale także ( a wręcz przede wszystkim!) umiejętności tatuatora. :)

YvonneS
04-26-2010, 15:45
Nie będę wnikać kto kogo nie rozumie ale nie można twierdzić że tylko renomowane salony tatuażu w których za zrobienie sobie dziary dużo się płaci są najlepsze w tej branży bo często bywa tak, ze nieznani i stosunkowo tani ( co nie oznacza najtańsi) artyści robią lepsze tatuaże.
Wszystko w granicach rozsądku i nie nalezy dać się oszukiwać.

owieczka33
04-26-2010, 16:14
No,ba- oczywiście, że masz rację!
:)
I na prawde nie napisałam że tylko dobre renomowane, drogie studia sa OK, bo tak nie sądze. Dla mnie ważne sa prace, atmosfera i higiena. I za to zapłace tyle ile ktoś sobie policzy, bo uważam, że za dobrze wykonaną prace nalezy sie godziwa zapłata, a nie mnie liczyc "ile to warte".

pitrek681
04-26-2010, 16:46
no cóż oprócz tej całej sztuki, poświęconego czasu oraz zużytych materiałów to jeszcze coś trzeba do gara włożyć smutna rzeczywistość;)

YvonneS
04-26-2010, 19:04
Dokładnie tak. Ale co się dziwić ludziom, że chcieliby coś mieć a nie mają kasy i stąd biorą się pytania "ile to kosztuje?"
Z drugiej strony są salony gdzie płaci się za wszystko łącznie z lokalem. To tak jak w sklepach. Jeżeli są usytuowane w dobrym miejscu w centrum to wynajęcie takiego pomieszczenia kosztuje drożej niż w innym ,mniej atrakcyjnym miejscu i od razu można liczyć na to że w takim sklepie wszystko będzie droższe.

1grzesiu1
04-26-2010, 22:10
pytanie "ile jestes w stanie zaplacic "?? jasne jest ze kazdy inaczej na to patrzy wedle swoich mozliwosci dla jednego 100 to duzo dla drugiego 1000 to marne grosze :) suma sumarum pytanie czysto retoryczne tak dla zabawy bo niekoniecznie np buty za 150 zl beda gorsze od tych za 750 podobnie z tatuazem
tutaj chodzi tylko o to zeby sie nie zrobic w huja :D

pozdro dziewczynki

uggsfans
06-01-2010, 03:26
mbt m.walk mbt m.walk (http://www.mbtcute.com/mbt-mwalk-c-467.html) mbt maliza mbt maliza (http://www.mbtcute.com/mbt-maliza-c-490.html) mbt panda mbt panda (http://www.mbtcute.com/mbt-panda-c-512.html) mbt safiri mbt safiri (http://www.mbtcute.com/mbt-safiri-c-479.html) mbt salama mbt salama (http://www.mbtcute.com/mbt-salama-c-510.html)

Liekki
02-10-2011, 16:25
Niestety zwykle jest tak, że koszt równa się z jakością. Dlatego wydałabym za wymarzony tatuaż ponad 800zł. To jest coś na całe życie, no chyba że ktoś zamierza usunąć ale pomińmy to, i myśl, że oszczędziło się te 400, 500zł wcale nie pocieszy nas, gdy spojrzymy na kwadrat, który miał być głową konia.
Jeśli bym wiedziała, że tatuażysta jest doświadczony, ma na koncie wiele pięknych tatuaży i dobrą opinię to czemu nie :) Uzbierać, uzbieram.

lubiana
09-26-2011, 15:05
no ja mam za friko :) ale jesli mialabym placic i robilby mi ten gosciu co teraz to spokojnie bylabym w stanie zaplacic tyle ile by mi krzyknal bo warto naprawde ..

BlaHa
10-16-2011, 12:58
Niestety zwykle jest tak, że koszt równa się z jakością. Dlatego wydałabym za wymarzony tatuaż ponad 800zł. To jest coś na całe życie (...)
Jeśli bym wiedziała, że tatuażysta jest doświadczony, ma na koncie wiele pięknych tatuaży i dobrą opinię to czemu nie :) Uzbierać, uzbieram.

Zgadzamy sie jak najbardziej!
Jak rozglądaliśmy się za kims kto by nam zrobił dziary, to trafiliśmy na gościa co w domu robił tatuaze, ale warunki jakie tam panowały sprawiły, ze woleliśmy pójść jednak do profesjonalnego studia. Ha, a co ciekawe, w studiu zapłaciliśmy mniej, niż u tamtego faceta.

kubak
11-08-2011, 17:17
Witam.

22.11 robię mój pierwszy tatuaż. W tym tygodniu będę miał projekt, mam nadzieję. W każdym razie jadę od razu z grubej rury - cały rękaw, począwszy na barku aż w okolice nadgarstka. Wszystko opłacam sobie sam. Dostałem informację, że takie rzeczy wycenia się inaczej niż mniejsze projekty - tatuażysta (tatuator?) bierze za godzinę jakąś stówkę, jeżeli kolor to trochę więcej, no i ile siedzę tyle płacę. Wiadomo, może to być 40 godzin, może 100. Zależy od wzoru i skóry. Natomiast po przeliczeniu da to sporą sumkę liczoną w tysiącach.

Co wy na to? Mieliście już jakieś doświadczenia z rękawami? Ile to może kosztować, tak na oko? Bo przeraziłem się słysząc 40 godzin, co daje 4 tysiące, ale i tak się zdecydowałem. Gdyby to było dużo mniej - dużo bardziej bym się ucieszył ;)

matys23
11-08-2011, 18:37
Tak na oko to już sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Zależy u kogo. Może być mniej a może więcej. Czemu nie spytasz w salonie?

kubak
11-09-2011, 10:48
Pytałem, stówka za godzinę, za kolor trochę więcej. Tylko pytam raczej o czas - pewnie ktoś z was ma rękaw. I nie wiem czy to 40 godzin to było tak rzucone na wiatr czy serio może tyle trwać. Wiem, że to zależy od szczegółowości wzoru, ale chciałbym wiedzieć czy średni czas robienia rękawa to 20 godzin czy 60 godzin, bo to różnica - i czasowa i cenowa, wiadomo.

Btw doczekać się nie mogę. Mam 22 lata, sam sobie na to zapracowałem, rodzice są przeciwni ale trudno. Trochę szybko to wszystko wyszło, ale jestem zdecydowany, świadom konsekwencji itp.

matys23
11-09-2011, 11:01
Wszystko zależy od tempa tatuatora, wielkości Twojej łapy i jak sam zauważyłeś od wzoru.
Pokaż przynajmniej wzór a łatwiej będzie cokolwiek powiedzieć.

kubak
11-09-2011, 13:10
Na wzór czekam. Nie chcę robić offtopu, więc odezwę się jak już będę miał cokolwiek ogarnięte. Myślałem, że przynajmniej dwie czy trzy osoby napiszą mi 'ja dałem x zł, robiony był x czasu', miałbym wtedy jakiś ogląd ;) ale ok, w takim razie czekam na projekt i dam znać jak będzie.