PDA

View Full Version : Alkohol a tatuaż

FranzKafka88
02-29-2008, 10:39
Witam, mam kolejne pytanko do doświadczonych posiadaczy tatuaży. Otóż w poniedziałek miałem zrobiony tatuaż w bardzo profesjonalnym studiu. Nie miałem żadnych strupów, skóra dziś już mi schodzi z całego tatuażu, ale... no właśnie nie wiem, kiedy mogę zacząć już pić piwko? Słyszałem,że jakiś czas po zrobieniu tatuażu nie można pić alkoholu, a ja strasznie lubię piwko w dużych ilościach (w sobotnie wieczory w barze zawsze pójdzie z 8 do 10 butelek tego złocistego trunku).

Proszę podajcie mi realną datę, kiedy będę mógł spożyć tyle tego alkoholu bo nie chcę aby mi się dziara przez pijaństwo rozwaliła. Z góry dzięki...

Blacky
02-29-2008, 11:53
z tego co sie orientuje to 24-48 h (różnie sie słyszy) po zrobieniu tatuażu nie powinno sie spozywac alko.

FranzKafka88
02-29-2008, 11:55
aha, to po 5 dniach, to już wygląda na to, że mogę pić spokojnie =)

OLdzi89
02-29-2008, 12:07
ja juz po jednym dniu piwko piłam :D w umiarkowanych ilościach to można nawet dzień po, ale jeśli chodzi już o jakieś większe to chyba po tygodniu już można tankować :confused: radziłabym jednak poczekać trochę dłużej, jak się zagoi do końca. Po tak później a rozlanym chodzić to niezbyt ciekawie :P
pozdrawiam smakoszy piwa :o

Shtojer
02-29-2008, 13:13
Z duzymi ilosciami alkoholu najlepiej poczekac do pelnego wygojenia, a tak lansacyjnie 2 piwka czy trzy to po pojawieniu sie strupkow :) ale najlepiej wogole do wygojenia nie pic bo pigment caly czas sie uklada pod skora...