View Full Version : Alantan Plus
Eliasz008
03-01-2008, 21:11
Zrobilem dzis tatuaz kupilem masc taka jaka polecali na innych forach.
Ta masc szczypie mnie troszeczke czy tak powinno byc?
Zaapomnialem podac nazwy :P :
Alantan Plus Maść
bez maści też by szczypało :P skóra jest uszkodzona i nic w tym dziwnego :)
Alantan Plus to chyba najczsciej polecana i uzywana :p wiec chyba nie szczypi cie przez masc :) tylko przez to ze to nowy tatuaz.
kotzcheshire
03-12-2008, 20:42
A ja się zastanawiam w czym lepszy jest Alantan od Bepanthenu? Pewnie pytanie już było, ale jakoś znaleźć nie mogłam, a szykuję się do drugiej dziarki i chciałabym wiedzieć;)
Mojrzesz
03-23-2008, 09:55
a ja preferuje alantan plus w kremie bo szybciej goi i dziary sie nie "ślimaczą" jak to czasem bywa przy maści
Krem tak na prawde wysusza i na dziabki jest niezbyt dobry a slimaczyc tzn byc tłuste musi...;)...Ja polecam Bepanthen bo nie ma uczulen a na Alantan czesto sa uczulenia...Sama widziałam jak ludzie mieli niezbyt ciekawe czerwone kropeczki na dziabkach...A co do swedzenia to musi swedziec i piec to jest podrazniona skora, a jesli sedzi to znaczy ze sie goi...;)
Pzdr 4 ALL
:cool:
Pierwszy raz slysze ze alantan wysusza :confused: Moze Ci sie pomylilo z wazelinka ? :D Ja osobiscie caly czas uzywam alantan masc, i tak samo go polecam klientom, chociaz niektorym do gustu przypada krem ;) Tu zalezy od upodoban...
wedgług mnie krem wysusza....
No wlasnie Kot kazdy ma swoje teorie i wiedze praktyczna :) nikt Ci przeciez nie bedzie nazulac ze to musi byc koniecznie krem wiec komu jak wygodniej. Prawda jest taka ze... ile tatuatorow tyle mozliwosci pielegnaci ;)
Stosowałam maść i wszystko pięknie się zagoiło :D
przyznam, że kremu nie stosowałam, więc nie mam porównania, a że maść się u mnie sprawdziła to polecam
Świeta racja ile tatuatorow tyle teori...Najlepiej poprostu stosowac sie do zalecen swojego tatuatora....:)
Pzdr 4 ALL
:cool:
a powiedzcie mi czy alantan plus maśc łatwo wam się spierałam z ciuchów?
Bo poplamiłam już kilka bluzek, spodni :( Prałam ręcznie w proszku -nic, przemywałam płynem do mycia naczyń- nic. Wsadzę jeszcze do pralki, jak nie zejdzie to się załamię. Ale kurcze, to TYLKo maść..
koszulki ktore poplamilem alantanem przeznaczylem juz na "koszulki potatuazowe" bo nawet po kilku praniach alantan nie schodzi. moze zalezy to czasami od materialu ale w wiekszosci nie chce schodzic. zepsulem nawet biala koszule do garniaka za ktora dalem ponad 100zl :/ co do szczypania upewnij sie ze przemyles tatuaz ciepla woda z mydlem i ze rece masz sterylnie czyste, moze to pomoze :) pozdro!
dawidEf - nawet mi tak nie mów, że będę musiała tych kilka ciuchów (niektóre nawet nowe :( ) przeznaczyć na szmatki po domu :( Bu. Spróbuję różnych sposobów, tych babcinych jak i tych z nowej ery typu vanish hehe. To musi zejść.
probuj moze sie uda:) ja zastosowalem vanish na koszuli z wolczanki i nic musialem wyrzucic. mysle ze moze to zalezec od materialu - z jednego zejdzie z innego nie, wiec nie poddawaj sie;] pozdrowka!
Mam vanish do koloru, zaraz zamoczę spodnie, różowe- zobaczymy czy zejdzie kolor hehe
a ja używam maści bephanten i mi nic nie plami tylko tłuste zostawia mi na spodniach :P
a ja używam maści bephanten i mi nic nie plami tylko tłuste zostawia mi na spodniach :P
O tym własnie mówię. Spodnie poleżały w vanishu, zobaczymy rano. :)
Mi alantan ze spodni dzinsowych schodzil na miekko nawet jak wazeline testowalem to tez mi schodzilo mimo ze bardziej tluste moze tez dlatego ze piore w pralce bo recznie to chyba niebardzo:D
Wyprałam spodnie, plamy nie zeszły :( Porażka. Nalałam najpierw na plamę vanisha, później zalałam je wodą.
a ja właśnie dziś przerzuciłem się na alantan plus maść i po jednym razie mam strasznie tłuste spodnie i mnie mocno przeraziłaś że plamy nie schodzą :/ a tłuste plamy to tak mi wyszły ze, nie tylko od wewnątrz ale i zewnątrz są przebicia
bephantenem trochę finansowo nie wyrabiałem bo to 15 zł a tubka mi szła na 1,5 - 2 dni :/
Wytlumacz mi jakim cudem Ci to schodzi w 1,5 - 2 dni ?? ;/ ja na jednym wygoilem pare tatuazy i mam jeszcze prawie pelny...
1grzesiu1
09-09-2008, 20:59
ja uzywam tribiotic bardzo dobre ten bpanthen tez nie wiem ktora lepsza chyba tribiotic pozdrawiam
no serio , smaruje tak po 3-4 razy dziennie , jakoś super grubo to nie ale nie załuje maści , gdyż od spodni ciągle mi się sciera
Mi tam bezproblemowo za kazdym razem schodzilo ze spodni i nie bylo plam gorzej moze z farba pozatym jak mozesz nie smarowac grubo skoro tubka na tyle ci wystarcza i przechodzi na wylot plama??? pozatym nie smaruje sie grubo tylko cieniutka warstwe mi tez tubka wystarczala na dlugo
Halas i tu jest wlasnie ten problem... Nie chodzi czym wiecej tym lepiej... Moga byc skutki uboczne tego ;) gdzies juz bylo o tym wspominane bodajze wiec mozesz poszukac.
Droga kwestia grzesiu tribiotic jest bardziej przeznaczony do piercing'u, lepsze wlasciwosci do gojenia tatuazu ma bephanthen
1grzesiu1
09-10-2008, 02:32
moze i masz racje stosowalem jeden i drugi mi polecali zawsze tribiotic nienarzekam chlopaki smarowali zwykla wazelina i tez bylo jest dobrze napewno ma to duzy wplyw pozdrawiam
uuuu a jakie skutki uboczne ? nie mogę znaleźć na forum
Zbytnie nawilzenie(zbyt czeste smarowanie, intensywne smarowanie) moze spowodowac do powstania nie przyjemnej wysypki wokol tatuazu badz na powierzchni tatuazu :)
Shtojer wielkie dzięki za radę , na szczęscie nic mi jeszcze nie wyskoczyło , ale już się opamiętam :P
No i niestety maść nie zeszła z ciuchów. Cóż, nastepnym razem będę pamiętac, aby się "nie stroić" na czas gojenia tatuażu hihi ;)
Alantan odłożyłam, tatuaż ma 3 tyg. Teraz nawilżam go balsamem Nivea baby ;)
i przez ile czasu będziesz nawilżać tatuaż? ja to będę używał nive soft a altana odstawiam w tym tygodniu
Rano jak wstaje, po umyciu się smaruję całe ciało balsamem także i rękę :)
Wieczorem to samo ;)
pontonss
10-14-2008, 17:52
Witam w poniedziałek mam tatuaż w Kulcie polecaja mi maść TatooGoo spotkał się ktoś z tym i czy warto kupować bo mam w domu Alantan?
Jak najbardziej możesz jej używać jest do pielęgnacji tatuażu.