View Full Version : 2 tyg.po
mam do was pytanie:) jako ze to moj pierwszy tattoo mam pewien"dylemat" minal juz 2 tydzien...skora sie luszczy i teraz tak..smarowac go nadal alantanem czy kupywac jakies kremy,balsamy czy sam alantan moze byc?z gory dzieki za odpowiedz
ja po 2 tyg zaczalem balsam na noc ale mialem juz w pelni wygojony
no tak u mnie to jeszcze tylko tyle co sie luszczy strupkow zadnych wiec nie wiem czy mam dalej stosowac masc bo moze cos hmm"uszkodzi":X czy mam juz stosowac oliwke,balsam czy cos takiego?
agatka086
08-06-2009, 13:28
ja uzywalam masci Bepanthen przez ok. 2 tygodnie i nic mi sie nie luszczylo a jak ja odstawilam to nie uzywalam juz zadnych balsamow.
bepanthen to wedlug mnie najlepsza dostepna masc na gojenie i po jej regularnym stosowaniu tatuaze goja sie calkowicie w ciagu kilku dni. nalezy pamietac o regularnym myciu tatuazu i nakladaniu masci a wszystko bedzie cacy. co do luszczenia sie skory- jesli tatuaz byl robiony 2 tyg temu to jest juz zagojony, teraz twoja skora po prostu regeneruje warstwy naskorka i stad taki efekt. nie dopusc do przesuszenia. teraz smialo mozesz uzywac kremu albo mleczka nawilzajacego. palmolive ma balsam z maslem lub mlekiem kokosowym(nie pamietam dokladnie) i to jest naprawde skuteczne i warte polecenia.
czyli uzywanie juz alatanu jest zbedne:) i reszta przyda sie na nastepny tatuaz mam sie rozumiec:)? a pytanie odnosnie dalszego "nawilzania" czy moze to byc oliwka do ciala :) bo to mam na stanie:D?
babajaga82
08-20-2009, 09:53
Only Bepanthen